Nässjö

Gappa och julia gjorde sin bästa runda någonsin!! Andra 130 någonsin och som ledde till en sjätte plats. Jäklar vad hon hoppade:) Alla andra hästar har varit minst lika duktiga och varit nolla, så alla fick rosetter. Kul när det går så bra!! :D Ut och mocka och röra på Athena, longera då jag är lite trött haha. Nej hon måste nog ridas idag då hon vilar hela falsterboveckan då vi är där då.
 

fredag

Kom hem för två timmar sedan, har bara slappat. Jag blir alltid seg efter jag har varit på sjön;)
Tänkte ta en tur i skogen på Athena och sedan i paddocken lite. Hon lär väl antagligen inte gå förbi valackerna i sommarhagen upp mot skogen så får väl ta dressyrsporrar och dressyrspö;) Imorgon blir det upp tidigt för att åka på hästtävling, och likadant på söndag fast ponnytävling, rolig helg!! :)
 
söt dubbelhaka osv

Superfin häst

idag på hoppträningen, jätte fin i uppvärmningen och hoppade helt fantastiskt idag!! Kom in på en kombination som med ett galoppsprång och hon kom väldigt nära på första för jag var inte klar och sedan klippertag och hoppar b-hindret som ingenting som säkert låg på 130-135, helt amazing vad fin hon var. Även den andra linjen jag hoppade med tre galoppsprång var hon super fin på, underbar häst. Jag som tyckte hon var halt i förrgår;)
 
Nu ska vi ut med båten, skönt.
 

i'm back in business

Hej, hade ett uppehåll ett litet tag men ska försöka hinna komma tillbaka lite. Egentligen tycker jag det är ur trist att blogga, jag bloggar bara för att kunna gå tillbaka och se vad hade jag för problem där, hur red jag där, osv. Så kommer inte blogga varje dag kanske utan varannan? hoppas ni överlever;) Om jag inte hinner blogga så skriver jag vad jag gör en vecka framåt så har ni lite koll.
 
Onsdag- jobba, rida
Torsdag- jobba, rida (hoppa i lyrk kanske, får se hur hon känns idag)
Fredag- jobba, rida
Lördag- hästskötare åt johansson, rida
Söndag- hästskötare åt min syster
Måndag- sova, rida (kanske jobba)
Tisdag- jobba, rida
 
Haha, ja det är inte så mycket som händer, fullt upp då det tar sin lilla tid.
 
Vi har dessutom skaffat hundvalp vid namn Malin (min syster tyckte att den skulle heta det för hennes idol heter ju faktiskt malin baryard;)) en dansksvensk gårdshund, super söt. Nio veckor ungefär:)
 
Mamma och malin
 

blogg-pause

av personliga skäl så kommer jag ta en blogg-pause tills vidare.. Hade bra /julia

LÄGER MÅNDAG-TISDAG

har varit på läger hos julia, jätte kul verkligen och athena har skött sig fint. Skulle ridit Gapa igår men hon tappade en sko och hade jätte ont, kunde inte gå utan att halta, även på mjukt underlag. Menmen hovslagaren kommer idag, måste köpa ett par boots som går runt om så hon håller skorna på plats, muppen. Ska iaf rida Athena idag, får se hur de blir med gapa.

120 nationell två faser

Dubbelnolla!!:D

så underbart fin hon var, jag höll i henne för mycket tyckte jag. Men hon var kvick upp underbara häst. I omhoppningen så gick jag och mamma banan med rätt så avkapade svängar men när jag var inne på banan tog jag bara lugnt och ville vara säker på rundan och ville sätta en nolla, eller försöka och vem är inte bäst som Athena och ställer upp och hopppar på en bred paralleloxer när hon kommer i botten, fantastiskt vad bra hon är. Från 1-3 var jag osäker om jag hade fått startsignal så satt och backade för hörde dommartornet fråga den andra om hon var julia osv, men det redde ju ut sig rätt så bra ;)
Gappa kan hoppa men hon skulle behöva få lite snällhet av athena;) Lite halvt galen på framhoppningen och kastar av julia, och hoppar krysset löst utan ryttare, haha hopphuve. På banan var hon superfin, hon smet förbi trean som kom väldigt fort ur en snäv sväng men resten hoppade hon felfritt!! 4 fel i 130 debuten med fantastiska språng!


Resultat

Gick jätte bra idag faktiskt, är nöjd då det inte var de bästa förutsättningarna. Gräsbanan var slirig och tung och hästarna fick inget fäste men AT var superfin men fick inte fram den här runda galoppen på framhoppningen utan och steppade mest, blev bättre inne på banan. Hon är så känslig med underlag så strök mig till 120 så åker jag dit imorgon och hoppar 120, tror det kommer gå bra då hon kändes klockren idag, fick ett pet då underlaget var sämst till de hindret, speciellt efter då det var massor med vatten. AT är så underbar inne på banan, så självsäker och suger tag rejällt, underbar!! 5 placering :D Imorgon går de på grusbana, skönt:)



Gappa kom fyra i 120 och var superfin. I 125 var hon lite galen innan och ville inte gå in och blev två pet i den klassen, julia var tvungen att rida på då hon tänkte bakåt lite och gapa var slarvig helt enkelt, läs på deras blogg :)
http://agnesjuliajohansson.blogg.se/ Imorgon debuterar hon 130!!






snabb som jag är

skolavslutning- check!
ridit- check!
lagt i båten- check!
torpön- check!
fixat inför imorgon-check!
Har hunnit med mycket idag, imorgon taggar vi för tävling!

14 juni

Mamma fixar athena idag, bussen var jätte försenad och skulle vara hos ebba vid fem så hann verkligen inte rida henne, jätte dåligt samvete. Men imorgon går vi ut 8:an, fasen va gött!

Hoppträning i lycketorp

Behöver inte säga så mycket mer än att träningen gick så himla bra och Athena var grym. Julia är så himla bra att träna för, jag rekommenderar verkligen!!

<3

Är så otroligt glad att jag just, 1 av 1000000 människor har två av världens underbaraste och finaste hästar. De gör att jag mår så himla bra, utan dom hade jag inte varit den jag är idag.

FOLLOW

juliasundelius@instagram

tävling

i helgen i solla där jag var förra veckan med fredde.
Lördag- Gapa: 120,125 Athena: 110,120
Söndag- Gapa:debut 130 Athena: 120
Ska bli kul, de går på gräs också och imorgon åker jag till julia och hoppar, sköjj

Red gapa på ''fältet'' förut (en plan super bra hage att rida på) och hon var fin tyckte jag, stegrade en gång pga att hon ville lite annat än vad jag ville, red bara vidare så var de inget mer med de.
Solade förut, asgöjj

Hästarna

Var så himla fina igår!! Speciellt gapa, hon är en helt annan häst när hon INTE Brunstar, jätte fin verkligen. Hoppade lite med AT, bom-bom-räcke-bom-bom och hon var super fin!! Nu ska jag till skolan, hejssålänge

Fullt

Fullt upp hinner inte blogga, sista veckan i skolan nu, back to hard work again!! (sämst på engelska om de blev fel;)) gapa har longerats för att hon tappat sko så hon går med lindor+padd fram, skydd bak, tejpade framhovar, boots på alla fyra. Haha skorna måste sitta på!! Hovslagaren kommer imorgon:) vi hörs någon gång i livet

poppis är världens bästa mamma

Har gosat med fölet, gud så söt! Ska ut och rida gapa lite lätt i ridhuset med inga krav utan bara ta det lugnt, de enda kravet jag har är att hon ska ta skänkeln och tänka framåt. Athena vilar då det har varit mycket för henne nu ett tag, hon har tappat lite i vikt, hon sväller och tappar sväller upp o tappar även fast vi försöka hålla foderstaterna jämna med mycket mat. Dock brukar hon bli såhär, inget hon lider av. Nu den här veckan har hon ju bara varit ute 2-4 timmar per dag och sen ensam, men det ska hon ju lära sig till meeting och sånt, inget med det. Miljöombyte kan de också bero på. Aja, ensam hemma imorgon och idag, chill. Emelie kommer över och gör mig sällskap:)

Praktik

De borde man ha jämt, tack snälla för att jag fick komma!! påväg hem nu och vi tar med oss gapa påvägen..

Lunchtime

Har ätit något äckligt, smakade precis som skolmat, usch!! Snart ska jag gå ut och fixa lite och sedan packa lite. Red athena förut, gick väl helt okej, rättså flängig med huvet pga flugorna. Skrittade av på vågen tillsammans med kristin och hennes skäck. :) Levana skulle jag ridit med hennes ägare skulle rida. Fick ett hingstföl hemma imorse, cameo jewel L. Jättefin på bilderna. Carmargue-irco mena-chicago z-king of diamond. Ska bli kul att kunna följa denna talang uppåt i klasserna!!

7 juni

har ridit en jätte fin femåring, sto lupicor-acord II. Jätte trevlig häst med underbar galopp. Red Athena på eftermiddagen och Fredrik tyckte jag skulle ha en bättre plan hur jag red fram och jobbade henne under passet så de inte blir ''volt där, halt där, skänkelvikning där'' osv. Måste planera, och sen vara mjuk i handen och rida med två fingrar typ, svårt att förklara och sitsen igen, men efter en påmminelse blev de bra;) Hoppade på volten lite, bom-oxer-bom och där vara hon klockren!! Imorgon är de bara jag och fredde i stallet så lär bli fullt upp, sista dagen dessutom, ska kolla om jag kan komma hit och sommarjobba i sommar, himla roligt och nyttigt. Speciellt att se han rida och bli tränad av han och få höra tips hela tiden som är nya som hjälper en otroligt mycket som man inte alls har tänkt på innan. Ska sätta på en film och sova, blev inte många timmar inatt, kunde inte sova riktigt. God mat och trevligt sällskap igår!

Sista dagen imorgon, ångest. Vill vara här längre!

Kokkkkkkooo krokodil <3

GästbloggarN Ellinor in the house

Hej Ellinor Höög heter jag , blev tillfrågad att blogga här så tänkte varför inte?
Jag är en tjej på 16vintrar från motala. Jag och Julia har samma intresse hästar har en egen storhäst Humle heter han och rider min systers storhäst Cadillac ibland. Min hästkariärr började när vi köpte vår första storhäst Magic Leetho när jag var 3 år gammal han delade hela familjen på men min bror red han mest , jag kunde inte rida han så mycket mer än att skritta och trava runt med ledare höll mig till ridskole hästar då. 5 dagar innan min 6års dag så köpte vi en C-ponny Nero som blev min syrras och min men Josefine som min syster heter fick rida han för han var en riktig buse och jag kunde inte hantera han.
I maj samma år träffades Magic Leetho av en blixt i hagen och vi fick avliva han, vi köpte en ny storhäst ganska fort Humle. Började inte rida seriöst förens jag var 10-11år då min syster fick en egen storhäst Cadillac och jag fick ta över Nero. Lärde mig rida på Nero och tävlat LD-LC i hoppning och debutant fälttävlan. Han var inte tävlings ponnyn direkt utan vägrade gärna ut sig. I augusti 2011 efter mycket tänkade fick han en ny ägare Elin Haakenstad där han går som skogsmulle och trivs jätte bra precis vad han behövde. Provred en d-ponny som passade som handen i handsken dock var han bara 4år vilket gjorde att vi beslutade att inte köpa han tyvärr hur mycket jag en hade velat men lånade en d-ponny Hidden Extra som hade gått MSV A med vinst vilken grej ?! Dock upptäckte vi att hon hade fel på sig så hon brunstade hela tiden , hon var en riktig bitch som bara stegrade så fort hon kom till en tävlingsplats eller överhuvud taget hemma och på träning. Det var jobbigt och sänkte mitt självförtroende i botten igen , 2 ponnys som jag egentligen inte kommit någonstans med kände mig rätt värdelös. Vi fick lämna tillbaka henne , saknar henne ibland!
Ville sluta med ridningen i julas men mamma och Josefine tjatade att jag skulle prova rida lite på Humle blev fast han är den bästa häst jag ridit gör allt för sin ryttare trots att han är 20år alltid positiv. Så jag tog över Humle och Josefine har sin storhäst Cadillac. Vi har startat 4 tävlingar tillsammans med bra resultat inga placeringar än men ruggit nära i helgen i 110cm , fick dock ett nedslag på sista hindret vilket var väldigt surt annars hade det blivit placering ovavsett hur de hade gått i omhoppningen.
Hur jag och Julia känner varandra ? Ja du tror vi började snacka på facebook sen har det rullat på har varit på ett event tillsammans sen var jag hos henne 3 dagar i påskas , i sommar ska vi träffas en massa och bilda många minnen.
Allt för mig den här gången och kommer tillbaka och gästbloggar oavsett och Julia vill eller inte ha-ha-ha
jag och Humle efter vår första clearround tillsammans , 90cm och 1m vi gick nolla i båda!
Ja vi gillar Sverige utrustning...

snart

ska snart gå och äta middag med matilda, fredde och kicki och några mer. Ska sova lite eller vila nu så får matilda ringa och vecka mig:)
snart kommer den.. när som helst

Jobbajobbajobb

Fullt upp! Igår var de tävling i solla (skrev fel, inte sundsvall) alla fyra hästarna va super fina, speciellt levana, favissen<3 red på förmiddagen fredde hade det stressigt och han hanninte hålla hopplektion så de gjorde han idag ist och det gick så bra!! Tränade på att jag ska vara lugn i ridningen, inte psykiskt men fysiskt, att alla rörelser skulle jag göra mjukare och långsammare, han tyckte det var jättebra och han verkade nöjd. Igår red jag och han sa att jag skulle trycka fram skänkeln och tillbaka med överlivet och sedan höja och ha mer buren hand längre fram på halsen, det var svårt eftersom jag har ridit så och ingen påpekat de så, fredde sa likadant förra gången jag tränade hemma men då såg han de inte lika tydligt. Är jätte tacksam för att få vara här, jättekul verkligen!!

Lunch

Nu har vi lunch, har mockat, gått in och ut med hästar i skritten, ut i hagen, gjort iordning hästar för ridning, höjt och sänkt hinder osv. Red athena precis, fredde hjälpte mig lch han tyckte att jag skulle ha mer buren hand och inte ha så brett emellan, ta framunderakänkeln och sträcka på mig och fasen vad lätt hon blev i munnen då:) ska släppa ut henne snart i hagen då hon har varit inne hela dagen. Imorgon är de tävling i sundsvall och efter de ska jag hoppa för fredde i ridhuset! Ska bege mig ut nu.

Inflyttad på öjeby östergård

Sitter nu i ''mitt'' rum och ska snart gå och äta något. Athena trivdes bra i boxen och har precis varit och nattat henne. Imorgon står klockan på kvart över sex, börjar kl 7. Lagom:) På tisdag sa Fredrik att det var tävling, kul :)
Bild från idag när jag red i ridhuset
image description

NU

ut och rida min fina pärla, måste rida i ridhuset nu när de blåser, går inte att rida någonannanstans på henne då hon är en liten bebis som inte tål så mycket och måste bli spänd, haha. Sen ska jag packa, taggar sönder, haha.

kommentar

Anonym om gymnastik:
Du dunkar ju i sadeln efter hindret...


haha, vad ska man säga. Jag dunkar inte i sadeln, dunkar med överlivet och som du kanske läste så hoppar hon så otroligt bra med bak, en anledning. Men om du tycker de så visst, upp till dig:) tack för kommentaren anonym!

gymnastik

filmsnutt från dagens ridpass, helt sjukt vad hon skjuter men ryggen och baken, även fast det inte syns så mycket så är hon sjukt spänstig och smidig och stark. Jätte fin var hon idag! Imorgon hoppar Gapa 120, lycka till!

PRAKTIK

På söndag kväll kl 5 åker jag och Athena till Stall Spetz AB för jag ska ha prao. Athena ska vara med hela veckan och ligga i hårdträning, ska verkligen bli superkul! Bor alltså där till fredag/lördag beronde på vad som passar bäst. Är lite nervös faktiskt, hehe. Han sa att jag hade tur som fick stallplats då det aldrig händer annars, så hade lite tur där. Men det innebär att det inte kommer bli så mycket uppdatering, kanske på kvällarna om de har internet på gården. Ska försöka ladda ner blogg.se appen på iphonen då det inte funkat innan. Detta ska bli sjukt spännande!
http://stallspetz.se/

SAKNAR MITT

SAKNAR MITT BLONDA NATURLIGA HÅR, största misstaget jag gjort att färga de mörkt, fml..

fattig

Gapa åkte till Julia igår, red Athena idag och hon var superfin i slutet när hon blir loss i sidorna, underbart! Ska bli super kul att ta med henne till fredrik!:) Var en sväng på Sharpman, kände att jag var tvungen att bli av med pengarna innan jag fick panik, haha. Lägger upp bilder här nedan. Tror dessutom att fölisen kommer snart, hennes juver var jätte svulna och hon ville inte riktigt äta. Hoppas de kommer innan eller efter så jag är hemma ;)
BL.A
John Whitaker täcke, voffel
Kingsland 3-pack stövelstrumper
Kavalkade schabrak, något nytt. Gjorde så att sadeln kom upp fast även att den låg nära hästen och att sadeln låg stilla och inte störde. Red med den idag, och jag kände faktiskt att jag kom åt AT på ett annat sett (har haft en tjock mattespadd förut) och sadeln låg blickstilla, superbra verkligen!

RSS 2.0