AT

denna övning får hon skutta runt idag, borde gå ut nu innan allt folk kommer till stallet och ska rida ;)     

Andra dagen, kom på a..

...tt jag inte ladda upp filmerna från andra dagen, så här är de. Kommentera inte 120, vet vad jag gjorde för fel och red förj*vla dåligt men AT var jätte fin iaf!

Att vakna

pigg klockan halv sju och utan feber eller halsont är helt underbart!! Vilken lättnad, hade ångest igår för att gå och lägga mig om febern skulle komma tillbaka men nej helt frisk!!!! :D

it sucks to be sick

igår och imorse lutade det mot ingen tävling alls men nu har jag ingen feber längre för det tog halsen över och det är mycket bättre för då kan man ju tävla ;) åh mådde jätte dåligt igår för att jag var helt inställd på att jag inte skulle bli frisk då pappa smittade mig och han har varit sjuk och jätte dålig i en vecka, men nu lutar det mot tävling iaf! :) Mamma har ridit Athena ons-fre och jag ska försöka rida imorgon kväll annars sparar jag mig till tävlingen. AT har fått sånt självförtroende nu innan har hon frågat mig hela tiden men nu tar hon saker mer ''förgivet'' och vet att det här klarar jag det är inte läskigt, det märktes nu i linköping hur självsäker hon var, tog avstånden jätte bra och tog tag i hindrena själv och taxerade jätte bra. Idag när jag satt inne och drack vatten så ser jag AT galoppera i hagen och j*vlar vilken bakbensaktivitet hon har, sjukt! vägde mig precis och hade gått ner tre kilo, inte helt fel. Tack feber ♥ Ne nu väntar jag på mammi, pappi och märtis ska komma hem med god fredagsmat och strepsil. Sen blir det att kolla på nyström när han dansar loss på dansgolvet!
Saknar gapa en del, speciellt på hopp banan!
Denna tävling var hon helt crazy, speciellt på framridningen då hon bara stog på bakbenen HELA tiden, upp ner upp ner för att hon inte fick hoppa det hinder hon ville när jag skulle galoppera förbi det, så var tvungen att rulla över hindrerna om och om igen tills hon slappnade av, men j*vlar vad hon kan hoppa och vad kvick hon är även fast jag la henne fel på många ställen då jag inte riktigt hade kontrollen på henne som ni kanske ser innan start på filmen, haha.

Mjölby ridklubb's

lag DIV I består av:
Alexandra Möller - Wipper D (lupicor-samber)
Iza Wallin - Cutilupe P (sir shutterfly-cash) / Warina (worldly-a jungle prince)
Hedda Wallin - Bartender BB (contender-landgraf I)
Julia Sundelius - Athena MH (aerline h-bernstein)
örebro är första omgången, nu på lördag/söndag(?) :)
Tror detta kan bli riktigt bra, fina hästar och duktiga ryttare. Kanske blir som förra året? ;)

Vi vann de två första omgångarna och kom två den sista och vann allting!

från vänster: gapa-julia, athena-evelina, zapia-bonnie

29 april

idag är det exakt en månad kvar tills jag fyller år och har suttit ett tag nu och kollat på vad jag vill ha och kom fram till ganska snart att jag önskar mig dessa två saker:


Skit också

Fortfarande hög feber som gjorde att jag inte kunde hoppa även fast jag försökte säga att jag mådde bra fast jag inte gjorde det.. Men som tur är har jag en mamma som kan rida AT! Ibland tar de emot att hon ska rida henne, speciellt i veckan innan en tävling men men det är tur att vi rider likadant ungefär :) nu säger jag godnatt för en stund iaf och om jag mår såhär imorgon stannar jag hemma men ska försöka hoppa henne imorgon lite beronde på hur jag mår.. Och har bloggat ett tag från mobilen därför inläggen blir lustiga och inga bilder, sorry men datorn har en vilopause, mer än förut iaf ;) Men bestämde precis med min vän ellinor att hon kommer hit påskhelgen +måndag och sover över med sin häst och på söndagen är det ju hoppträning så det blir ju perfekt, ser verkligen fram emot det!

Kommentar angående Gapa

Hejsan, Hur kommer det sig att ni lämnade bort underbara Gapa?? kram och tack för en BRA blogg
Svar-

1. Jag satte ugång henne efter 1,5 månader vila. Första ridpasset gick det bra, men i slutet av de så började hon stå rakt upp, upp ner o upp o ner. Red fyra ridpass irad och hon fortsatte och sista ridpasset så red jag samtidigt med jennie & zapia men direkt när jag kortade tyglarna så började hon göra kobocningar och upp o ner HELA tiden och om jag drev henne framåt så fortsatte hon eller började stegra och om jag bromsade så vann hon ju och de blev bara värre tillslut bestämde jag mig för att hoppa av för jag visste inte hur jag skulle få ut problemet.

2. Beslutade oss för att kolla upp henne om hon hade ont men hon var jätte fräsch.

3. Vi åkte med henne till anna, hon var där på obestämd tid och hon protesterade en del har jag för mig men efter första veckan var hon jätte fin men kunde hitta på dumheter fortfarande. Anna och hon klickade jätte bra ihop och var med på cr och var nolla.

4. Eftersom hon red hårt varje dag så ville vi kolla upp henne så att hon fortfarande var fräsch, hon hade början på inflammation på tre ställen men veterinären spångfors trodde de inte var samma häst, hon var jättefin tyckte han. Och hovroatationen som hon hade på både framhivarna hade gått bort helt nästan på vänster (?) sen sydde vi ihop slidan på henne då när hon brunstar suger in luft och det kunde följa med bakterier men inget farligt så vi sydde igen en liten bit och vilade tre dar efter det och sen sa hon att hon skulle ridas på rakt spår men normalt hårt. Så två veckor efter skulle vi ta bort styngnen och då kunde hon börja hoppas också.

5. Hon kom hem och bodde hemma i ett dygn.

6. Åkte sedan vidare dagen därpå till julia johansson och när vi ledde in henne i stallet var hon kolugn och vi (familjen) kände att nu har hon kommit rätt och lämnadr stället med ett leende, annars brukar man ju gråta? Men där har hon det super och Gapa tyckte om hennes ridstil annars hade hon protesterat kan jag lova! ;) Hon är där på obestämd tid och ska tävlas och tränas regelbundet och jaa, ni kommer kunna följa henne här för de som vill http://agnesjuliajohansson.blogg.se ! Jag kan inte skriva ut allt på bloggen heller men hoppas du fick en liten uppfattning varför vi gjorde det och kul att du gillar henne! :)


Åh

Skrev ett jätte långt inlägg igår men ser nunatt det försvann, typiskt.. Idag är jag hemma då jag har 39 graders feber, KUL! hoppas verkligen att jag kan hoppträna ikväll för AT skulle behöva hoppa lite inför helgens kommande tävling. Och har problem, vet inte vilka stövlar jag ska ha, mina stövlar är hela dragkedjan trasig på, hoppas jag kan låna mammas stövlar som aldrig används ändå.. Mountain horse, crocodil bruna. 5900 o knappt aldrig använda?! Annars måste jag köpa helt nya o det vill jag inte just nu.. Aja nu ska jag sova, fösöka. Hejs. Btw, det funkar bra med gapa!!!

Gårdagens ridpass

AT var så himla fin igår, efter lite traglandes i vänstervarvet. Hon biter sig fast i innersidan (vänstervarv) och vill ibte ta stöd på ytter, så jobbade mycket på det och med tre galoppbommar med bara 1.75 m emellan varje och hade super kort galopp och det tyckte hon var superjobbigt (!!!) speciellt i hennes svaga sida, alltså vänster. Iaf i slutet var hon verkligen superfin, idag ska jag försöka rida ut, i helgen är det ju tävling i örebro med laget, jag hoppar 120 eller om det var 110 i framhoppningsklassen och sen 110 i laget då den yngsta junioren skulle hoppa de :) Måndag- uteritt Tisdag- fältet Onsdag- hoppträning (ska bara hoppa lågt så är hon Mer taggad på söndag!) Torsdag- uteritt Fredag- markarbete, ska se om jag hittar något i övningsboken Lördag-fältet Söndag-tävling

60 frågor

1.Hur gammal är du om fem år?

oj, 19-20 ungefär

2.Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?

Athena, finaste

3. Hur lång är du?
167 cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Kollar just nu på en, Morden i midsomer

5. Vem ringde du senast?

Pappa

6. Vem ringde dig senast?

Elin

7. Hur löd det senaste sms:et du fick?

Men du sa ju morgoooon pulllii

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Lite olika, beror på vilken person.

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta!

10. När såg du senast din mamma?
En liten stund sedan bara, 5 min :)

11. Vilken ögonfärg har du?
Ljusblå

12. När vaknade du i dag?

Hmm runt 07.20

13. Vad skrämde dig om natten som barn?

Vet inte riktigt, spöken tror jag och att en mördare skulle komma

14. Vad fick dig verkligen att skratta senast?

Kommer inte ihåg, skrattar väldigt ofta

15. Hur stor är din säng?

110 säng.

16. Har du stationär eller bärbar dator?
Bärbar <3

17. Sover du med eller utan kläder på dig?
Hahahha, underkläder (nattlinne om jag inte sover hemma) under två dunntäcken och en filt, är jätte frusen utav mig

18. Hur många kuddar har du i sängen?
Fyra.

19. Vilken är din favoritglass?
Daim

20. Vilken är din favoritefterrätt?
Kladdkaka

21. Kan du spela poker?
Haha no, made for geeks with no life!

22. Tycker du om att mysa/kela?
Ja klart! Vem gör inte det?

23. Är du en beroendemänniska?

Yes.

24. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej faktiskt inte.

25. Föredrar du havet eller en bassäng?
bassäng, botten på havet är läskig (ehheheh)

26. Vad spenderar du helst pengar på?
Hästsaker helt klart

27. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Ponnyakuten, kollar nästan aldrig på tv

28. Vad har du för ringsignal?
Den klassiska iphone-ringsignalen.

29. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?

Finns säkert lite kvar

30. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Mina högtalare

31. Flirtar du mycket?
Hmm nej, är lite blyg av mig...

32. Kan du byta olja på bilen?
svarar inte på denna fråga, säger bara: :s

33. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Haha nej, men det kommer jag säkert få någon gång..

34. Läser du dagstidningen?
Nopp

35. Dansar du i bilen?
Nej, hur ska man kunna göra det i bilen???

36. Vem var din favoritlärare på högstadiet?

gillar inga men om jag måste så är det nog cissi björk!

37. Vad lyssnar du på just nu?

Nicki Minaj-starships

38. Har du varit med i tidningen?
Ja, kändis nivet

39. Vad är det konstigaste du ätit?
Usch, inget jag jag vill tänka på direkt

40. Vad är det för färg på din tandborste?
Vitrosa

41. Vem ringer du när du är arg/ledsen?
Elin Andersson, bästa <3

42. Har du någon piercing/tattoo?

Öronen

43. Din största vinst?

110 med AT i boxholm förra året

44. Civilstånd?
Singel

45.Hur vill du att din kille ska vara?

två-tre år äldre en mig, snygg, vältränad och ha ett hjärta av guld självklart. Mörkhårig, runt 180 cm, och eftersom jag ska jobba med hästar så skulle det absolut inte skada om han också skulle göra det, ha fina hästar + lastbil isf ;) svårt och få ner sånna saker här.

46.Vilka hemsidor besöker du dagligen?
Massa.

47.. Är du fåfäng?
nja, vet inte

48.Ångrar du någonting du gjort?
Gör väl alla.

49.Vilket är ditt drömjobb?

Något som är hästrelaterad!!

50. Vad har du haft för husdjur under ditt liv?
hästar, kossor, kaniner, katter, hundar osv..

51. Svär du ofta?
Ja, tyvärr eller vad man ska säga

52.Vad har du ätit i dag?

Bara skräp såsom donken

53.Vad gör dig glad?
Många saker gör mig glad, min familj, mina hästar, mina vänner.

54. Vad ska du göra i helgen?

Nästa helg? (denna är ju redan slut) umgås med min fina vän och tävla omgång 1 Div 1 i örebro med AT.

55.Vad är det knasigaste du har gjort på fyllan?

-

56.Favoritlåt?

Åh har så många.

57. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?

Ja absolut!

58.Vad har du på dig just nu?

Ridkläder♥

59.Vad är klockan just nu hos dig?

16:47

60. Var dessa frågor roliga att svara på?

Jadå, det tycker jag allt! Finns bättre ;)

 


sommaren 2011

"What doesn't kill you make you stronger"Del 2, vårbilder på hästarna

CARUSO & BACARDI

vååååååår

Karina har ridit AT idag och hon är ju bara för grym, ser ut som om hon inte gör någonting fast hon gör massor, sjukt duktig ryttare men känsla! fick massor med bra tips. Imorgon ska jag rida i paddocken lite med galoppbommar, söndag är det CR i mjölby, jag ska inte vara med men Alma och Märta ska.
Vädret har varit suer idag och det gör humöret på topp!
Såhär kan man ju också göra, stegra och hänga lite på axlarna. haha sötnöt

Gapa har nu lämnat..

... Gården och flyttat till lycketorp där duktiga och rutinerade hoppryttaren Julia Johansson. Julia testade gapa för två veckor sedan lite drygt och det klickade direkt, gapa gillade hennes ridstil. De passade verkligen ihop. Så idag flyttade hon dit och ska vara där på obestämd tid, och ska tränas och tävlas. Så det kändes riktigt bra att lämna henne, mysigt stall och männsikor som kommer ta hand om henne väl, det här känns riktig bra! :) agnesjuliajohansson.blogg.se/

Top Cats - Baby Doll

Min nya pepplåt, lätt att plugga till. Dock blir man ridsugen o de är inte bra när man pluggar.

Gapa

Joggade AT i ridhuset o imorgon bitti kl 5 så sitter jag på hästryggen o rider. Men berättar i slutet av veckan vad som kommer att hända med min bebisgapa, finaste <3

jag säger: hoppa. du säger: hur högt?

har rätt mycket nu, så i veckan blir det inte mycket uppdatering, kanske några tidsinställda.
Athena var superfin, har varit hela helgen, i 110 var hon dubbelnolla och blev en 5:e placering och i 120 så red jag uselt, vet inte vad jag höll på med, fick ett pet i inhoppet på kombinationen och en volt för hon skyggade massor och skulle inte fått ett galoppsprång till oxern, visst hon skulle ha fixat det men blev osäker och red uselt och missade sedan sista hindret, haha. Men athena är en ängel som alltid ställer upp och hoppar i alla lägen, världsbäst

del 1, vårbilder på hästarna

LOENGRINS & SANDZON
ägaren till Loengrins hittar ni här: http://eeemmmsii.blogg.se/

dubbelnolla och på 11:e plats!

Är så nöjd över athena idag, hon har fått ett mycket bättre självförtroende! Skriver mer efter tävlingen imorgon, hoppar 110, 120 imorgon.
världens bästa

Iiiiiiih

Påväg hem med världrns bästa häst i transporten som var så himla fin och var dubbelnolla, gaaaaaah vad jag är glaaaad. Athena <3

tävling imorgon, tagga tusen

AT var fin, efter ett tag iaf. Har ALLTID varit blond i hela mitt liv och verkligen jätte blond men kände att jag behövde förnyas lite så det var dax att färga det, och det var en del i skolan som chokades kan man väl säga ;)
Hoppar 110 imorgon och sedan 110,120 på söndag och jag känner på mig att hon kommer hålla sig i skinnet, haha. Det kommer nog gå jätte bra, åker kl 11 imorgon för det är 8899045 miljarder starter innan mig, skönt med ''sovmorgon''. Eller ja, upp kl 7 och fodra, jippie men vad gör man inte för sina underbara djur? ♥
Random bild från igår innan jag gick ut till stallet

nu ut o riiiiiiida fin pissmärr

update, tävling lördag-söndag. uppdaterar när jag har tid någon gång i världen

wow

vilken häst!! grymt bra jobbat anna! Berättar mer imorgon. Nu väntar duschen, hejs

sommar snart juuu

igår red jag athena, hon var bitchig till en början med var verkligen skiiiit tuff mot henne och j*vlar vad bra hon gick sen, speciellt galoppen. Kunde ställa och böja hur mycket jag ville, så fin har hon nog aldrig varit! Nu sitter jag och är avundsjuk på min mamma, som ska åka och kolla när Gapa hopptränar med anna på ryggen för tord, synd att jag själv rider samtidigt här hemma, annars hade jag inte tvekat en sekund på att hänka! Nu ska jag kila ut för att tagga hoppträning i det underbara vädret!
OCH PÅ TORSDAG SKA JAG KANSKE FÄRGA MITT HÅR BRUNT♥
pappsen och jag i saknade, underbara varma thailand ♥

tjohoj

hela eftermiddagen fick hästarna gå utan täcke i det fina vädret, red Athena i skogen och hon dummade sig inte ett dugg så jag fick nog igenom en del igår hon insåg nog att jag aldrig ger mig ;) Hon var pigg som ett as och såg hennes bakben framför öronen och det menar jag verkligen att jag gjorde, hon var snabb den lille studsbollen :)
Tisdag- uteritt
Onsdag- hoppträning
Torsdag- Uteritt
Fredag- fältet/paddocken
Lördag- hårdtrimm i ridhuset (!!!) (kan bli tävling denna dagen med, är reserv)
Söndag- tävling i linköping, 110 & 120. TAGGAR TUSEN!
Nu ska jag somna till ponnyakuten som jag missade igår, puss
Senaste gången i linköping


håller fortfarande kvar de två orden jag alltid sagt om dig, världens bästa

Idag har underbara Gapa vart i vår ägo i hela 19 månader, sjukt vad tiden går fort. Vad jag har utvecklats mycket på den tiden, fått bättre balans, tålamod, sits och allt. Gapa är jättefin och mår superbra och hon är hos Anna fortfarande så får vi se hur det blir sen. Hon ska till linköping nästa helg, följ henne här: http://annaowilliam.blogg.se/
Förra sommaren på hoppträning hos Anna o William :)

liten sammanfattning

Igår red jag AT i skogen, hon var totaly crazy, haha. Hoppade så fort jag tog i henne, men hon tyckte det var superkul och ville inte vända så det var skönt. Red 20 minuter på en lång grusväg fram och tillbaka i galoppen, sen var hon lagom trött jag jag lova, galenanna♥ Red BC i ridhuset, det blåste ju en del men han var lite spänd till en början då det dånade i ridhuset, red mycket galopp på små volter för att stärka honom ännu mera ibland fick han korsgalopp för att försöka komma undan och då drev jag honom framåt istället för om jag stannar och byter till rätt galopp så spänner han sig och springer iväg så när jag drev honom framåt började han studsa sen bytte sen när han gjorde så igen så fortsatte jag och red och brydde mig inte om honom och då bytte han själv, så nu vet jag det till nästa gång ;) han var iaf super fin i slutet!
Idag red jag ut men AT fick för sig att skogen ville hon inte ridas i, så hon stog och stegra, stegra så jag fick ta både händerna i en tygel och dra och då gick hon ner så efter en timme gick hon in i skogen och då fick hon galoppera 3 km och fort gick det för f*n vad sur jag var, åhh häst****! aja, hon var fin sen iaf och då gick hon in i skogen och yrade och sen ut och ville inte gå hemåt och började likadant där men det tog bara 5 min så det var ju bra, knäppis <3
btw, red för karina i fredags och AT var superfin och hon blir bara finare och finare för varje gång tyckte karina :)
BC

kort film från ho

kort film från hoppträningen i onsdags, inte våran bästa hoppträning men hon var väl helt okej. Gjorde för det mesta det hon skulle.


bästa

finafina gapa

Fullt upp

Uppdaterar när jag får tid, allt rullar på och spännande nyheter kommer dyka upp här framöver. Jag är allmänt lycklig kan man säga :D godnatt

16:24

hemma NU, har bara haft två lektioner idag, chill som bara den. Har precis slängt i mig en macka och ska plugga en kvart (inte för jag tror att jag kommer få in något) och sedan ut till stallet och rida athena, weeee. Blir en sväng i skogen, rider rundan runt. Ska rida mycket tuffare från början och vara skit ''arg'' på henne, haha så hon kanske kan göra mig glad (gör hon alltid ändå). Ne gud vilken slummrig inlägg, vi hörs puss.    
göddig låt

Påväg..

...hem från tandläkaren i motala, red ju igår och först ut var kamelen AT som började med att tuffa på som ingenting och började trava och hon TVÄRvänder och gör kaprioller och jag försöker vända men då står hon på bakbenen så jag gick ut på fältet precis brevid där och red igenom henne så hon var framme för skänkeln och jag var väldigt tuff mot henne för det behövdes kan jag lova, gick ut på vägen igen vidare mot skogen och hon gör likadant om och om igen, jag blev skit sur och höll henne hårt i högra tygeln för hon vänder alltid om mot vänster och sen gick hon fram och sen fick hon några rapp på baken tills hon slutade fast hon fortsatte men fick igenom det efter en kvart ung, skam den som ger sig. Sen var det ett hinder i skogen och hon tvärstannar i galoppen och vänder och där står jag i ena stigbygeln på hästens ena sida fast tog över benet igen, asså jag ramlade inte av men det var nära ;) sen var hon jätte fin efter några duster. BC var jätte fin i slutet och jobbade på bra!

Äter

Som vanligt, nedå men har inte ätit något så slängde precis i mig en fralla och ska snart vidare till psykologen. Längtar heeeem! Vill rida mina hästar, har bara ridit zahara och det är inte samma sak som att rida athena och bacardi tex, vi byggde upp "hinder" i skogen igår, de ligger på 80cm ung, så de ska få skutta över, och vet vart jag ska prao nu och det blir förmodligen hos fredrik spetz :) men nu måste jag kila iväg, hejs

4 mars

åh vilken lättnad, equiterapeuten kollade igenom Athena och hon var väldigt fin i kroppen och överbenet satt på ett sånt bra ställe och hon ömmar inte eller har inte haft ont utav det. Så ska sätta igång henne imorgon, blir en sväng i skogen, väst på annars lär det sluta på sjukhuset, haha. Rider bacardi i skogen därefter.

gapa igår

Red ju som sagt Gapa igår, hon var jätte fin och det är en helt annan häst nu. Testade mig de 5 första sekunderna jag satt på henne efter Anna ridit, stog på bakbenen men då skulle jag ta ett mantag med högerhand och böja henne jätte mycket till vänster för hon har ett sånt ''bra'' självförtroende att hon vet vart gränsen går när hon stegrar, och har även en bra balans där uppe och stegrar där av inte över. Sen gick det jätte bra, hon ifrågasätte mig några gånger, men annars gick det bra tyckte jag. Anna har gjort ett fantastiskt jobb med henne på bara lite mer än en månad! Men har lite att fundera på somsagt..

RSS 2.0