En vanlig fredag i julias värld

Åååh vad sur jag blir när allt försvinner!! Skrev ett jätte långt inlägg som jag nu kommer skriva väldigt kort, skit blogg app..
Red gapa förut och hon var fin, athena har equiterapeuten kollat på och hon tyckte att hon var väldigt fint musklad och såg ut att må bra, hade markering av sadeln så tur att vi köpt ny nu, vem vet hon kanske hoppar bättre nu;) ska bli kul att hoppa gappa på söndag!!


Prestige meredith

Det famms ingen sadel som låg helt hundra på athena, den som låg bäst var meredith sadeln. Men då öppnade athena upp sina bogar sådant och fick en jäkla trav, då rörde sig sadeln en aning. Hon trodde att s1 skulle ligga som ett smäck på henne, men nej vi köper ingen sadel för 50 000 never!! Vi tog en padd som såg ut som en fjäril och la nellan schabraket och bommen och den låg stilla i galoppen så den ska jag ha när jag hoppar och sen en cheleepadd när jag rider annat. Blev en helt ny sadel då vi bytte in min gamla sadel. Deluxe skinn var det och den hade dom inte hemma eller vad det var så vi hämtar sadeln på lördag, då kan jag ha den på tävlingen med. Stannade kvar på sharpman och tävlade och vann en hovolja från veredus, då blir gappas trasiga hovar glada!!:)
Har precis lagat mat och ska gå och lägga mig. Ha de bra/julia


Ändrade planer

Gappa red jag istället, hon var superfin. Ärlig och glad:) Athena joggade i trav på fältet en halvtimme på lite halvlånga tyglar så hon gick i djup lång form så hon fick komma upp med ryggen, jättefin var hon! När jag kom in för en stund sen ser jag att kläderna jag skickade efter hade kommit, jättefina:)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/2161980/images/2012/pic_503e779a9606ee5adc0001f3.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2161980/images/2012/pic_503e779a9606ee5adc0001f3.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2161980/images/2012/pic_503e77d5ddf2b3034f0001fc.jpg" class="image">


hurtbulle vare ja

har varit ute och sprungit en sväng, allt jag har lagt på mig senaste halvåret är inte bra haha. Igår när jag red hoppade banan på Gappa blev jag lite flås och om jag ska bli bättre måste jag få upp konditionen, den är inte något vidare direkt. Men snart så:) Nu sitter jag med spotify i öronen och pluggar glosor sen ska jag ut till mina underbara hästar!!
 
Träningsplanering fram till söndag.
 
Gappa
 
onsdag- longera på snodd
torsdag- vila
fredag- lite basic övningar i ridhuset
lördag- markarbete
söndag- tävling!!!! inte tävlat henne på över ett år, ska bli så kul :DDDDD
 
Athena
 
onsdag- rida på snodd
torsdag- testa ut prestige sadlar på sharpman
fredag- rida ut
lördag- galoppträna
söndag- vila
 

Hoppa

Hopptränade Gappa igår och hon var verkligen så fin!! Helt fantastisk, så lätt regler bar framför hindren och hoppar upp sig så fint. På söndag åker vi och tävlar, hoppar 105cm :)


Stallet

Kom precis hem och nu ska jag ut och rida min underbart fina gappa!!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/2161980/images/2012/pic_503b83869606ee0f81000117.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/2161980/images/2012/pic_503b83869606ee0f81000117.jpg" class="image">


Stallet

Kom precis hem och nu ska jag ut och rida min underbart fina gappa!!


12 fel

Ett stopp och två nedslag.. Inte våran bästa runda direkt men bara träna vidare:)

Hoppade gappa lite i ridhuset förut och hon var sååå fin, nu är hon så rolig att rida, varje dag!! Himla roligt:)

Håller på och letar sadlar, efter en begagnad prestige, paris eller meredith till athena, kommer liksom inte upp i sadeln. Som julia sa att hon tyckte att det var för mycket stöd och att hon blev efter i sprången. Jag kände idag speciellt att det är svårt att hålla sin egna balans i lättsitsen och sen ligger den inte riktigt stilla på athena heller, aja:) säg till om ni vet någon som säljer!!


Taggade

Athena är riden, duschad och lagom taggad. Hon brunstar tyvärr, så vi får väl se till på framridningen att hon lyssnar och inte alls blir för odräglig.. Hoppar 120 imorgon, see you later.


Tickande bomb

Athena var som en tickande bomb idag när jag red henne, var överallt. Men sen var hon väl fin om man räknar bort att hon var helt galen. Hon var helt okoncentrerad så styrde mot en stor vattenpöl som var två meter bred ganske. Och athena såg den inte eller tänkte inte på de och jag styr emot och driver som man gör mot en vattengrav och hon bara tjohooo och hoppar verkligen jätte högt över. Alma bara, överdriver inte om hin var två meter över!!! Haha

Vi åkte sedan upp på fyrhjulingen och plockade två påsar fyllda med kantareller på en kvart, var en hel uppsjö med svampar!!

imorgon står klockan på halvsex då jag måste fixa en del saker innan vi åker på tävling i kisa då min syster ska tävla:)

Livrädd på flyget


Hoppade

Athena lite igår och hon var fin, lite stum i munnen bara. Gapa har nu tappat tre skor och hovslagaren kunde inte komma innan lördag, så hon får longeras för vill inte rida på henne om hon får ont för de blir ju mer tryck då. Menmen, idag rider jag ut:)


Slutar nu, chill

Saknar turkiet!!


Athena igår

 

Gappa 130 igår

 

Härligt väder att se fram emot!!


Kvalad till 130

Åh vad fin athena var idag!! Nollade 120 och kom på 11:e plats, allt kändes klockrent, så himla lätt:) gappa och julia nollade 130 och allt var klockrent verkligen. I omhoppningen efteråt råckte inte gapa över på utsprånget på en oxer och rev bakbommen med bak och blev därmed förbannad, inget mer med de så kom de till ett räcke som de låg perfekt på där gappa precis tänker hoppa av och tramar om, och julia trillar av över hindret och kommer under gappa och gappa lyfter på benen och hoppar över henne. Hon fick ett jack i läppen och hon har nu varit inne och sytt de, hoppas hon mår bra. Hon tappade en sko i första klassen så det kan lila gärna bero på de eller, att hon såg något eller helt enkelt blev ofokuserad, vi har faktiskt inget svar till de men dom var så fina annars verkligen!! Kvalade till 140, himla kul:)

Imorgon är de skola, skönt att komma in i rutinerna igen!!

Godnatt!!


Vill redan tillbaka!!

Har haft det super bra. Turkarna var inte så jobbiga som jag trodde!!

Fanns massa snygga killar som gjorde allt lite roligare;)

Hoppade athena lite idag och hon kändes fräsch och fin, julia hade hoppat henne i veckan och de hade gått bra. Imorgon hoppar jag 120, tidshoppning.
Spännande att se hur de går då jag inte sovit en sekund på över 32 timmar, känns lovande;)


Borta bra men hemma bäst


turkiet imorgon

Athena var asträlig och rida idag, vill ha henne mer i uppfärsbacke för hon tippar gärna, vill ha henne högre i nacken och ännu mera tryck i galoppen och att hon ska sätta undersig och jobba mer med bakbenen.kan inte förklara. Svårt de där, efter jag kommer hem från turkiet ska jag fråga Julia johansson om hon vill rida henne, behöver hjälp med galoppen. Den är jätte bra men vill ändra på den. Hon är så himla speciell denna häst, har ridit henne i 3 år och känner henne utan och innan men det finns en j*vla massor knappar kvar att hitta. Mamma skulle åka till Julia med Athena så hon skulle få hoppa henne, tyvärr är jag inte hemma.. Har ångest att åka iväg, har svårt att släppa hästarna. usch. Nej då det blir säkert bra. Har inte börjat packa ännu, så kanske ska börja för vi åker sju imorgon ;) jag i ett nätskal.
 
Men får se om det finns wifi internet där så jag kan blogga lite, annars är det bloggpause, tyvärr:(
 
Kommer ett tidsinställt inlägg här på bloggen imorgon, om Gapa.
 

GAPA IGÅR

 

Borta bra, hemma bäst eller nåt

Är hos sofia just nu, åker hem vid två och Athena ska ridas och om jag hinner rider jag gapa med annars longeras hon. Athena vilade igår och Gapa hoppade jag några språng i ridhuset och hon var riktigt fin!! Video ligger inne på yt men kan inte lägga upp de här för mobilbloggar. Gapa åker till julia på söndag så hon ska tävla i nykyrka helgen efter de, en 130. Jag kommer hem nästa lördag på eftermiddagen och ska tävla på söndag, haha får hoppas på de bästa, har absolut inga förväntningar;) hoppar 120 bara:) Vi hörs ikväll!


Gappa

Hoppade gapa lite förut och jäklar i havet vad hon kan hoppa den lilla studsbollen!!


MORGON

Hästarna står och äter nu, eller om de redan har ätit klart. Känns sådär att gå ut och släppa ut dom i regnet, aja Athena och Gappa får ha täcke på sig. Hoppar Gappa istället då Norton vilat i ett par dar så han får longeras lite idag så får han vila i en vecka sedan. Är lite sugen att hoppa en 90 i boxholm på honom, han älskar ju att tävla och visa upp sig:) Ha de bra, julia

HOPPTRÄNINGEN

 

bättre sent än aldrig!

 

onsdag

Tandställningen fixad, skönt. Red Athena i paddocken och hon var hetare en vanligt, kul när hon är på så bra humör:) Red Gapa i ridhuset sen och såfort jag kortade tyglarna började hon galoppera och var superpigg och positiv, så himla fin var hon idag!! mjuk och glad, bästa passet på länge. Hon har utvecklats så mycket nu på sistone, himla kul:) hatar vädret, känns helt ok att åka till turkiet på lördag:)
 
mina stjärnor!

tandläkaren

ska snart in och fixa min tandställning, för råkade ju äta kola så halva tandställningen lossnade, haha;)

tre hästar ridna, en fick vila

Z var superfin, speciell ponny det där. Anlednigen  till att jag red henne är att min syster behöver lite hjälp då Z gärna kollar på allt annat och tar överhanden lite då. Red Gapa därefter i början var hon inte så glad då hon hatar regn, men sen blev hon betydligt mycket piggare och studdsade och ville framåt och jobba hela tiden. Det stog ett litet räcke på 50 cm så tog de en gång bara för att hon var så duktig och vad hon studdsade innan och sköt iväg sista galoppsprånget och verkligen taxerade och hoppade höghus, var säkert en meter över utan att överdriva, var nära att jag ramlade av första gången, en häst som kommer älska att hoppa tills hon dör. Rolig hon är att rida när hon är på det humöret:) Hopptränade med Athena för Julia i lyrk, hon var jätte fin. Hade hackamoret tills vi började hoppa några småhinder då hon hävde sig lite så bytte till Gappas bett med parerstänger och det gick så himla bra, hon hoppade fantastisktfint då jag lät henne vara och bara drev på eller vad man ska säga, tog inte tillbaka så mycket innan utan lätt henne rulla och låta henne vara i munnen och jäklar vad bra det gick då!! Som alltid på tävlingar och träningar på böjda linjer så kapar jag alltid ett galoppsprång. ahah. Det är så kul att hon litar på mig så mycket nu, riktigt roligt. och jag litar på henne så det är kul:) nu ska jag sova, film kommer förmodligen imorgon. Norton fick vila
 

OS hoppning

bra jobbat jens!!

Alma fyra idag med mowgli!!

Imorgon satsar vi på vinst;)


Bra dag

Gappa ett skitpet i 130 men superfin! Mowgli kom 6:a med alma och ellen vann LB med ricky!! Nu ska vi äta:) Saknar min athena redan.


Mot ponnytävling!!

Mowgli senaste tävlingen i kinda!


20120802

red ut på Athena en sväng idag med jennie, hon var jätte fin och mjuk. Hon får vila fre-sön då det är meeting i vimmerby för min syster. Ska packa lite nu, vi hörs:)

cutting the grass


Athena, that's my girl

Red athena igår och idag på fältet med hackamoret och hon är såå fin!! helt fantastisk häst även fast jag gör fel, fin athena!!

Athena, that's my girl

Red athena igår och idag på fältet med hackamoret och hon är såå fin!! helt fantastisk häst även fast jag gör fel, fin athena!!

RSS 2.0