Gappa

Jag har somsagt inte skrivit så mycket om Gapa på sistone, har väl mest skrivit att det inte funkat så bra.
 
Skriver ut detta så ni vet varför jag inte kommer skriva om henne längre, klart jag kommer göra men inte på samma sätt.
 
Igår red jag henne i ridhuset, jag longerade innan och hon var som vanligt helt lugn i sig själv. Red runt lite sen och det var ingenting men sen när hon inte vill stannar hon och lägger öronen bakåt, och jag vet verkligen inte hur jag ska göra för att få ur detta ur hennes huvud (och det är inte en valack som man kan banka på direkt). Vi klickar inte kan man säga, bara när vi hoppar så funkar det asbra. Men jag vill att det ska kunna klicka i markarbetet med och det gör det inte, hon gör tendenser som byggs på hela tiden som är ett tecken på att hon kommer ta överhanden senare. Och jag är inte den här ryttaren som inte är van vid sånna här ''problem''. Jag kom in igår och beslutade för att jag inte ''ville'' behålla henne. Det var jätte jobbigt men jag vill ha en häst som ska funka i markarbetet och det gjorde de inte mellan mig och Gappa. Men tex det funkar för Julia J och gappa, det funkar inte mellan mig och Gappa, vi är inte gjorda för varandra. Vi har velat fram och tillbaka men jag har hela tiden sagt att jag vill ha kvar henne, för att jag vet hur bra denna häst är. Men igår så bestämde jag mig somsagt. 
 
Julia Johansson (som tävlade henne och har haft henne under en längre tid, min hopptränare) kommer idag redan ta med henne hem och ha till försäljning. Det känns så himla bra att just Julia kan ta henne, för hon kan henne utan och innan. Men det är jätte jobbigt denna dagen vi kommer sälja henne, hon är verkligen en hoppmaskin som man skulle vilja ha på alla hästar. Helt fantastisk häst som jämt vill ha uppmärksamhet i stallet och mysa. 
 
Skrev av mig lite nu, tårarna rinner just nu. Allt är så jobbigt, men det här är det bästa. Jag kommer länka här på bloggen när hon är ute på hästnet och när hon är såld.. 
 
Ska duscha henne och gå ut och gå med henne, världens finaste<3
 
-
 
 
 
 
 

Det rullar på

Har just nu lektion men anette min lärare gick iväg och fattar nada, haha. Sista lektionen har vi idrott sen går jag ebba o pauline direkt ner och gymmar, ska bli fit till våren nu. Equiterapeuten kommer idag och ska kolla på Gappa, spännande men jag tror helt ärligt att det sitter i huvet på tokstollen. Ska hämta ut sadeln idag då den inte var klar igår, athena får gå ett rejällt pass i ridhuset. Har fått låna ett bett av julia som hon funkar riktigt bra på, hon dyker inte likamycket och är väldigt lätt i handen och biter sig inte fast så hoppas det funkar på hoppträningen på onsdag, har ju somsagt inte hittat något bett som funkar 100.


blev lite små kär

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=674878

yes

ikväll ska jag hoppträna athena:) ska bli spännande!
 
Gapa har jag ridit lite men det är något som inte stämmer, hon är tjurig och stannar bara när man ska böjai högervarvet och när hon behöver stretscha ut vänsterbogen, vet inte om hon har ont eller likanande. Men hon ska bara longeras på selen och sen ska equiterapeuten kolla på henne så får vi se.
 
Har också varit och bräddat sadeln IGEN, tredje gången. alldelles för smal men nu ska det funka får vi hoppas:) 
 
byebye/julia

Bilder


DAG 2

Igår kväll kl 10-11 hade jag bestämt mig helt för att inte starta idag, men jag gjorde ett försök och försökte göra allt lite bättre idag. Och det gick faktiskt. På framhoppningen kändes hon inte alls bra, lång och käftig och fick inte alls någon bra känsla. Gick iaf in och försöka glömma allt sen igår. Hon var jättefin faktiskt, inte lika käftig idag som hon var igår. Fick ett nedslag på första hindret då jag inte kom ut ordentligt då athena tyckte att det var läskigt. Tredje hindret fick jag ett nedslag för hon blev lång innan. Annars var hon fin. Red dock riktigt dåligt till en linge mot väggen då hon inte ville byta galopp osen blev hon vinglig och jag fick ingen kontakt med henne så vi kom nära och fyra galoppsprång fram till ett räcke där vi klämde in fem (?) annars var resten av banan bra. Fyran o femman var riktigt bra!!


URSÄKTA FÖR INLÄGGEN FÖRUT

 
Men är inte på humör, orkar inte-------------------------
 
 

RESLUTAT DAG 1

ja vad ska man säga, bättre ritter finns det.. Hon var jätte fin på framridning/framhoppningen och sen inne på banan blev hon spänd (tyckte jag). Hon var jätte fin hela rundan faktiskt, det var mer piloten som inte kunde rida. Red verkligen helt KASST hela banan, höll i henne för mycket och kraschade in i ett hinder som jag inte ens skulle hoppa. FAN vad förbannad jag är nu, red verkligen as dåligt där inne, om jag rider lika dåligt imorgon vet jag inte vad jag gör. USCH, skäms verkligen över ritten, stackars häst. ÅHH vad arg jag är, nu vet ni. 0+4 fel som lika gärna kunde varit 20 fel. Imorgon tar vi nya tag, ska försöka lämna detta bakom mig och se positivt och blicka framåt. Imorgon är en ny dag, ny möjligheter. Jag ska verkligen se till att rida bra imorgon, annars vet jag inte vad jag gör, athena gör ju rätt när idioten där uppe rider bra. Imorgon ska hon göra rätt!!! ANYWAY, longerade gapa och hon var superfin verkligen, världens finaste<3

De flesta säger att det kändes värre än vad det såg ut, men bryr mig inte hur det ser ut. Utan det är känslan som räknas, tycker jag?

lite ändringar

Byter inte alls blogg, blev alldelles för knöligt för att min hjärna ska förstå. 
 
I helgen är det ju tävling, då jag egenligen skulle haft Gappa. Men det ändrades efter clear rounden i söndags då vi fick ett bakslag, som uppstått lite nu här hemma också. Så vi gjorde ett hästbyte till Athena, jag hoppar 110 imorgon och förmodligen 120 på söndagen om det går bra:)
 
Gappa rids fortfarande men meeredith sadeln vi köpte är för trång för henne så det är därför hon har stegrat och stannat o tjurat. Så nu ska hon få vila i helgen för att vila hennes rygg lite. Vi var och bräddade den igår så den är klar nu, men hon är fortfarande öm.
 
Hör av mig imorgon hur de går:)
 

GÅR ÖVER DIT NU

http://www.nattstad.se/juliasundelius
http://www.nattstad.se/juliasundelius
http://www.nattstad.se/juliasundelius
http://www.nattstad.se/juliasundelius
http://www.nattstad.se/juliasundelius
http://www.nattstad.se/juliasundelius
http://www.nattstad.se/juliasundelius
http://www.nattstad.se/juliasundelius
http://www.nattstad.se/juliasundelius

CLEAR ROUND

Mina hästar sköter sig fintfint. Kom från en stund sen in från stallet för har fodrat alla hästarna där uppe och våra här nere, det tar lite tid;) Kl 10:30 åker vi iväg till mjölby för att hoppa en 110 runda på Gappa, och min syster ska också hoppa på sin unghäst. Skriver mer senare om resultaten:)
 
Gapa senaste gången när hon var i mjölby 

saker jag vill göra innan jag är 25 år

  • Jobba hos Angelica augustsson och ta med någon av mina hästar
  • Vara rutinerad på minst 140/150 klasser
  • Åka till NY
  • Ha ett tävlingsstall men både egna och andras hästar
  • Vara en förebild för andra
  • Tävlat SM

FALSTERBO 2013

sitter och planerar The Allerto Tour of Amateurs till nästa år med Gappa:)

amazing

 

RSS 2.0