10:18

kommer bli kass uppdatering i veckan, då jag ska tillbringa min tid på sjön, hästarna, stallet (rl).
Anyway så har hästarna varit tokfina i helgen, alla 8 hästar var felfria, jättekul! Läs mer om resultaten HÄR!
william & anna, framhoppning till terrängen.

uppdaterar imorgon

en pizza och ett helt juice packet satt inte helt fel efter två hårda dagar i stallet, tur att det är roligt ;)

nu dör jag, lever på söndag igen

sover i lastbilen idag med, ingen uppdatering alltså eftersom det är tävling i helgen i mantorp, see you later.

VIDEOINLÄGG JUST FÖR ERAN SKULL

oseriös, omogen, barnförbjuden video osvosvosv....      

GODMORGON!

Godmorgon! 
Har precis käkat frukost och gjort oss iordning. Nu ska jag packa mina sista saker innan vi drar vidare ut mot RL. Där tillbringar vi hela dagen!
Hörs ikväll!
en av mina hundar, smälla

Dagen imorgon

ser ut såhär: Jag och sara åker till rl kl 9 och packar osv, åker till sara därefter, dålig uppdatering? JA skulle tro det. Ett tidsintällt inlägg pluppar upp imorgon kanske ;)
vi hörs imorgon kväll.

kortfattat om eftermiddagen.

Sara kom, vi red gapa var lagom pigg, videoinlägg gjorde vi med. Vill ni se det? kommentera en massa isf.

outfit bilder:
JULIA:
Tröja: röd
Byxor: Blåa mountain horse
Stövlar: svarta bocaj
Hjälm: jw, charles owen
Handskar: Ullared
Väst: Blå Mark todd

GAPA:
Träns: Dyon working collection
Sadel: Brun kalvskinn, Patriot crown
Skydd: röda jw
Schabrak: protector, lagschabrak mrk


Norton

Snart kommer det en häst till oss som ska gå här på sommarbete i två veckor då ägaren är i italien. Berättar lite om honom då det är de ända jag kommer på att skriva om just nu.
Norton är efter Robin Z och är 22 år och hela 170 cm. Han har tävlat upp till 140-150 i sin ungdom (?) och är tävlad av henry frölich om jag inte minns helt fel? Ägaren sa att han även skulle ta med sadel och träns om vi blev ridsugna, haha. Finns inte mycket mer att berätta än att han är brun och är kommer om en kvart, tar ett kort på honom sen, eller kanske det kommer en film, vem vet ;) Hittade tyvärr bara en bild på honom, men den får duga.

dressyrträningen..

...gick skit BRA, underbara bruna bajshästar!
Red Gapa först hon var mjuk, men hon biter sig fast i vänster tygeln i både varven och blir as stark och jag får jätte ont i armen när jag försöker hålla stödet, jag tror hon är vass på den sidan, vi ska ju snart till tandläkaren, hoppas det är något litet som gör att hon blir mjukare i vänstersidan sen. Annars var hon super fin och karina tyckte att hon hade blivit mycket finare och att det var en stor förändring på henne, jätte kul att höra! :)
Athena var fin från början, sån som skritten, vi jobbade henne i trav, jag skulle ta ner henne på yttertygeln och sen ställa henne längsammt innåt och efter en kvart satt det där perfekt och ur det där fattade vi galopp och jobbade med att hon inte skulle bli lång i yttersidan och att den inte skulle släpa efter, och allt det där var perfekt, synd att det är svårt att få fram det där bara..
Imorgon vilar athena och gapa rider jag i skogen med sara, vi ses.
denna damen ska snart sparkas igång..

gappi, världens finaste

red gapa vid 11, och fy f*n vad fin hon var, hon gick stadigt i formen gjorde klockrena skänkelvikningar, öppnor, slutor, längningar och allt det där som hör till dressyren, nu börjar jag verkligen komma åt henne. Tack w, för att du berättade hur jag skulle rida henne i markarbetet, problemet i markarbetet är nästan löst, haha. Problem och problem men att jag inte red henne ordentligt osv.
försäljningsvideon:

Den formen hon fick där i slutet i traven hade hon hela tiden i dag.
Kl 4 åker jag till sofia, gutttans!
imorgon kommer jag rida dressyrlektion för Karina Möller på både pollarna, får se hur det går, hoppas athena är fin då alma red henne idag.
=========SEG uppdate.

sammanfattning...

Lördag: Ponnyhopptävling i kinda, i första klassen som var en lb så vägrade de ut sig på 3, för det gick för fort, speedy gonzales!! sen ramlade alma av på första försöket, busponny! I lb sen var de jätte fina, fick ett stopp på första för det var inte igång sen sket ronja när hon hade stannat, och tex om hon inte har kissat eller bajsat på länge så kan hon inte hoppa (a) STO... Efter det drog vi oss hemmåt, jag red athena på fältet, hon var fin men stel men fick igenom det tillslut. Sen åkte vi till arnäs och åkte med båten till fiskarp och hälsade på carro och marco som har stuga där den här veckan, sen åkte vi till torpöna och åt och jag som hade tänkt att gå den där höjdbanan, jag ville ju gå 8 men den var avstängd för att det hade åskat.. :( anyway, åkte hem sen fixade jag till athena lite bara, gick och la mig vid 11 (?)
Söndag: gick upp vid 8 och släppte ut de och gav dom mat sen packade jag sen bar det iväg kl halv 11. Gick banan, red fram hon stretade emot och var seg på framridningen och framhoppningen med. Väl inne på banan stog hon emot as mycket fick inte fram henne framför slänkeln så hon snannade på första fast hoppade det stillastoende och skulle ta frambena melllan oxern men aa, ett pet där iaf, resten av banan var hon helt okej. Nästa klass var både jag och athena mycket piggare, hon var piggare på framridningen med och på framhoppningen, inne på banan var hon jätte fin, men jag tog lite i tygeln och då stannade hon upp 12 meter innan hindret ung och där petade vi, restan av banan hoppade hon kanoners! :=) vi hade ju bytt bett till ett bomberbett för att hon är så ortoligt stark i vissa lägen som på banan och i skogen, med detta var för skarpt, så jag rider på det vanliga nu ett tag och gör mycket halter och så, så hon blir lydig. Alma stog och höll athena när vi skulle göra iordning och sen står alma och kollar åt ett helt annat håll än att hålla koll på hästen, och då drar athena sönder mitt dyon träns, ÅHHHHHHHHH. Ska kolla på sharpman om man kan köpa likadana sidostycken så är tränset helt igen :) Red Gapa i ridhuset därefter och hon var så otroligt fin, fast när jag kom åt henne, tjurade hon ihop, men sen i slutet kom hon inte undan jobbet, och då var det som att sitta på en helt annan häst! :)
FÖRLÅT FÖR LÅNG INLÄGG MEN BÄTTRE ÄN INGET, FILM KOMMER!
Imorgon rider jag gapa en sväng, joggar athena sen åker jag till min kära vän sofia.
käftigt sto.

kinda

förlåt för den dåliga uppdateringen,men skriver en sammanfattning om helgen ikv eller imorgon,vi får se. snart drar vi oss mot pinnarp för tävling, jag är as laddad.

.

Hästarna ridna, nu ska det sovas för att orka imorgon.

startlistorna har kommit ut..

105cm.
¨
110cm.

Jaa? vad gör man om man ingenting har att göra när vädret är på topp?

Anmäld

Gren: Hoppning
Tävling: Kinda 23/7 2011

Namn: Julia Sundelius
Tävlar för: Mjölby ridklubb
Ponny/häst: Athena MH
Kategori: Storhäst.

Klasser: Lc+5, lb,
Transport: BojTILL HÄSTEN

Schabrak/Vojlock: JW union jack

Luva: jw blå.

Transportskydd: Börjes?
Benskydd: röda jw.

Boots: Röda professionals choice.
Sadel:
Patriot crown, brun kalvskinn.
Träns:
Brunt WORKING Collection

Täcke:
Back on track.
Grimma: svart lädergrimma

TILL MIG SJÄLV

Ridbyxor: Ullared,, brodyr: julia sundelius (rött på högra benet)
Tröja: Pikeur blå.
Skjorta: -
Kavaj: Röd jw.

Jacka: Sharpman jacka (mjölby ridklubb)
Spö: Röd,blå.

Vantar/Handskar: Röda kingsland.
Hjälm:
Svart jw, charles owen.
Stövlar: Svarta bocaj,

Ridstrumpor: KL strumpa.

Sporrar:
Sprenger.
Väst:
Mark todd.


att ett vanligt djur kan göra en glad..

Tävlingen gick jätte bra för musse och carro, 65 i första och 62 i andra, och carro tyckte han var seg, men det syntes inte. Kom hem kl 8, gick till stallet dirket och gjorde iordning athena, i början av ridpasset stretade hon emot både skänkeln och handen, men efter lösgörande var hon as fin och när hon väl jobbade igenom kroppen kunde jag sitta ner på henne och inte skumpa så mycket ;) imorgon blir det kanske träning i rl med både hästarna. Mamma bytte häst i 105 så jag har athena där så rider jag 105 och 110 på henne, lite semester tävling med bara en häst, lite skönt oxå så man kan koncentrera sig på en bara.

:(

bajs, ingen tävling på söndag med gapa, och där fanns det 105cm som vi anmällt till, och det är perfekt då hon inte riktigt är klar för 110 och 1m tycker hon är för lågt. det förstörde min dag... suck!
Annars var hon fin i ridhuset innan hovslagarn kom.
Sen kl 1 hänger jag med carro till heda hon ska tävla mussebus, sen efter det rider jag athena i skogen tror jag.

mina halvblod är ju bara helt underbara.

Red gapa på fältet, hon var asfin och jag fick den där härliga känslan som jag fick på framridningen, och jag gjorde så som william sa, och hästen gick ju helt fantastikst då! Men så racade jag i slutet med alma och gapa hatar att komma sist så hon drog ju på som tusan, och då flög såklart den andra skon... Hovslagarn kommer imorgon, :)
Red athena i paddocken och ''gröppte'' ut sidorna eller böjde henne och lösgjorde henne och kramade ytter och tog ledande med inner och fytusan vad fin hon var, skönt! Imorgon kl 6 ska jag upp och rida på gapa, och rida henne TRÖTT, så det går att sko henne, men det ska fasiken funka! Emellan ridpassen var jag ute och sprang *NÖJD*!

Vi hörs antagligen imorgon.

hoppträning i rl

Gapa- Hon var super fin när jag började rida henne på rätt sett, hon var jätte fin i uppvärmningen. Sen hoppade vi en sixbar  med två galoppsprång emellan, där hoppade hon kanon även fast hon kom fel in på första rättade hon sig super. Sista linjen vi hoppade, hoppade hon as stort över sista, kanon häst de där!
Foto: Anna Freskgård

Athena- var jätte fin på framridningen, och fin på de första hindren vi hoppade, sen skulle vi hoppa en mur som låg på 120-130 såg inte höjden riktigt, men där kom vi fel in hela tiden och hon gick och kollade på kossorna,och var allmänt dryg och jag var trött så det var inte något sammarbete, menmen. Hon hoppade sixbarren jätte fint i slutet!
här kom hon väldigt nära inpå..
Foto: Anna Freskgård

Hoppas det var okej att jag lånade korten!

woooops..

mamma råkade färga min älskade kavaj i tvättmaskinen. :( </3
men den blev ju rätt snygg nu med?

seg uppdatering idag..

Red gapa innan, hon var jätte fin, hoppade en c-linje och hon hoppade perfekt, hoppade runt 1m.
Vi hade hoppträning härr hemma i ridhuset för att det regnade sådant. Anyway så var athena grymt fin och hoppade som en gud, det sista hindret låg runt 135 och det klev hon över kändes de som ;) Sen skodde vi gapa, sen åkte jag till a&w och hjälpte till. Kul och fullproppad dag ;) Imorgon kanske jag ska hoppträna oxå, vi får se hur underlaget var om det hade torkat upp.

godnatt

ridningen på athena gck super, och på gapa med. Orkar inte berätta i detaljer då jag och sara ska gå och lägga oss i tältet. Berättar mer imorgon.
Här är en film iaf.
Imorgon kl 9 ska jag hoppträna hos william med athena, vi ses.

sara

igår var jag ute och gick runt lycketorp med sara och frida. Sen kollade vi på film, jag såg typ inget då jag hade sett den filmen igår kväll ;) gick och la oss vid 2 vaknade halv 12, rekord tror jag (a) nu ska jag och sara hem, vi ses.
högt över? kanske.

sara äger allt och alla

eller inte..............................................hihhhihiihhi
nu ska vi ut och cykla, IGEN! cyklade bara 1,5 MIL förut ut och bränna ännu mera fett ;)

Filmerna från rappestad
bästttiiii

nu drar jag mig mot min efterlängtade sara!

Såhär känns det att galoppera athena!

red på fältet, och utmanade ödet att filma när jag galoppera då hon var rätt galen idag, kan det bero på det nya fodret? ja, kanske..

videoinlägg?

om 2 timmar ung kommer de upp ett video inlägg, och där får ni blandannat se min outfit och hur det känns att galoppera på athena, spännande?

dagens ridpass

dagens ridpass, gick lyckat men red bara 20 minuter på fältet pga att all ösregn kom sen, men athena var grymt fin och gjorde klockrena byten. älskade häst! Nu sitter jag i tältet och är allmänt överlycklig, debutera 120 om två veckor, fasiken vad gött!

vilken vardag har angelica? kika ner..


rambo ♥

vad som än händer nu, kommer jag alltid älska dig min fina 14-åring!

dagens låt


bra/dålig bra? bra fråga.

rambo (våran älsade hund) mådde dåligt i morse, **** *** *** ****, gapa hade tappat framskon och hade fläcktupp hela hoven.. f*ck! red athena på fältet, hon var jätte fin och galen ;)

120 nästa?

gud vilken häst jag har, she is amazing (!!!) superduper fin på framridningen och framhoppningen, gick in på banan och galopperade runt hindrerna medans de höjde upp, hon suger tag i hindrerna massor, och bara älskar livet. Tyvärr petade vi sista, kom in stort på trippelbarren och hon hoppar utav bara sjutton, och sen snäv linje till 12, då jag flöt ut och vi kom lite nära inpå. Men är grymt nöjd över henne, vi är redo för 120 nu!
Imorgon får vi reda på en jätte spännande sak, kanske skriver det imorgon, beror på om ... ... ... ;) nyfikna????
vi ses, nu ska jag ut och sova i det underbara tältet. ♥

115cm.

nu går jag ut och gör iordning mig, sen går jag ut och hämtar athena, sen åker vi iväg. TJOHO!!!!!!!!!!

karina möller

hon är ju vara för grym, gick as bra och rida. Fick låna ett bomber bett av karina som ´hon hade med sig, hon gick super på det, lyckad träning. Imorse skrittade vi ut barbacka, gick bra. Nu ska jag ut och tömköra Gapa.

inte alla som har så fin häst

NU kom jag precis in från stallet, hoppträningen gick SUPER bra. Hon var jätte fin, trodde hon skulle vara helt galen, men nej det var hon inte. Toppen fin var hon :D Hon gick och tröck så då drämde jag till henne med spöt, och fortsatte tills hon slutade, och jag vann sen tillslut, förövrigt var hon super fin för att inte ha hoppat på 2 veckor, älskade polle och dessutom kunde jag lasta ut själv (!!!!!) Nu ska jag vila, då jag har sovit dåligt de här nätterna sen ska jag ut och fixa iordning athena :D
Underbar låt,

jag ångrar inget med att jag köpte dig! jag är grymt lycklig som har fått uppleva och som ska uppleva fler minnen med denna vackra häst, inte alla som har som tur som jag och hittar världens finaste häst bara sådärr, och som passar ihop med den. Men vi har hittat varandra riktigt bra, fantastiska fina galna Gapa, du är världens bästa för mig.

gappilisen

gick super bra och rida idag, gapa var pigg, galen och helt underbar. OCH... vi kom runt (!!!) älskade häst!
nu ska jag och Lina ut och tälta, hörs efter träningen imorgon :)

hej för...

hej, förlåt för dålig uppdatering men iaf, igår red jag gapa på morgonen om jag inte redan berättat det (?) hon var sjukt fin iaf, fick sina cpryck då och då, men gick stadigt i formen, härligt! Sen reed jag athena i ridhuset, gick helt okej, slutade jätte bra, vi är ju både ringrostiga eftersom vi har ''vilat'' från hoppningen i 2 veckor, men jag är nöjd med henne. Athena fick stå inne inatt, och ska göra det ett tag nu och få ner hennes mage. Imorse åkte vi iväg till ullared, hittade en massa roligt, tyvärr ingen magplatta då det var urplockat på hästavdelningen, och det fanns bara svarta och från 125 och uppåt :( Nu ska jag, evelina och mamma ut och rida, mamma tar athena och jag gapa, hoppas på att vi kommer runt rundan i skogen idag bara... men det tror jag eftersom hon är jätte kär i mowgli ;) Imorgon kl kvart över 8 lastar vi gapa för att åka på hoppträning hos William, Anna och Edwina rider för w, och ska hoppa runt på deras fina nya hinderpark. :) Sen hem och hålla lektion för evelina, tömmköra ronja sen rida lektion på athena för karina, toppen dag :D

ullared

kollade på derbyt från igår förut, fina hästar, speciellt hip hop. Sen gick vi in och kollade andra delen på wallander-brandvägg, jätte bra film :) Nu ska vi slänga i oss käk, sen går jag ut och rider mowgli och athena. Imorgon rullar vi mot ULLARED, ska kolla på en magplatta till gapa.

kusin här

kortfattat från torsdag-söndag.
torsdag- åkte till mormor sen sov jag hos evelina, vi var ute på kvällen och träffade ebba, trevligt.
fredag- var hos mormor och kollade på tv och slappade. Och jag och evelina bestämde oss för att hon skulle med oss hem och att hennes c-ponny kunde häönga med.
lördag- hjälpte evelina (kusin) och packa till hästen och vi lastade och drog oss hemåt. Det blev jätte varmt i deras transport så han var svettig stackarn, så vi spolade av honom och släppte ut honom i hagen :) Sen åt vi, sen gick vi ut och red en slapp sväng i skogen, jag red athena första gången på 2 veckor, slö? skulle inte tro det. CRAZY HORSE, så fort jag tog i henne bara flög hon, härlig häst det där. Sen satte vi upp tältet och ''sov'' där inatt, men vi somna inte förrens 3-4 för att vi var ute och yrde runt, ladugården, hagen, buskarna, haha , aaa..
söndag- Men vi gick upp vid 8 (segt) gick in och åt, bytte om till ridkläder, hämta gapa och mowgli. Red dressyr i ridhuset gapa var jätte fin, fick bara sin cp ryck som vanligt, men var jätte fin i traven (förvånad) ett bra framsteg, jätte kul! Nu ligger evelina i soffan och sover, haha hon somnade visst, kanske ska väcka henne? Ikväll ska jag hoppa mowgli i ridhuset, ska bli kul. Ska ju tävla honom eftersom de ska sälja honom och hon har inte tagit sitt grönakort ännu, därför skajag tävla honom, kul :) Rider athena i ridhuset ikväll med eller galopptränar jag henne för hennes mage är inte vacker...
På onsdag ska jag på cr i boxholm, hoppar 115 så får vi se hur det känns :D
trött? aa kanske.

.

Uppdaterar imorgon. nu ska jag och kusin ut och sova i tältet och hon har också med sig sin new forest mowgli hit, kul.

allt kan ändra sig

skulle egentligen vara ute i skogen och springa nu, men nej. Vi åker till mormor idag ist.
gammal äcklig mobilbild

08:19

igår när jag vi kom hem precis gick jag ut och sprang, KÄMP! Sen duschade jag,gosade med hästarna, sen in och kollade på morden i midsomer med syster, men det är en sak jag undrar över, borde inte alla personer vara döda i den bynn i det här laget? ;) haha, hästarna får vila över helgen då jag ska vara borta hela helgen, sätter igång de på söndag kväll och ska ta det lugnt på carina träningen på tisdag, athena är lite runder om magen och gapa är lagom NU ;)
haha, athena sommaren 2009, inte lika tjock nu iaf.. tur..

kavaj+schabrak+täcke

fina hästar nere på falsterbo hs idag, fick en röd john whitaker millenium kavaj av världens bästa pappa (♥) och så fick jag ett agria schabrak från agria och ett amigo täcke:) lyckad dag, snart ska vi ut och äta. Och om 1 eller 2 år så är jag och athena (kanske gapa) med i falsterbo ;) 135 :)
vi hörs-

horse show

nu går vi ner och äter frukost, sen går vi upp och borstar tänderna sen drar vi vidare till FALSTERBO HS (!!!)
bild sen i vintras på ronja och märta.

hotell

nu sitter jag på hotellet i malmö och kollar på morden i midsomer, as bra! imorgon åker vi ner till falsterbo hs och kollar på 5-6 champinatet (?) ska bli riktigt intressant, och så ska vi kolla på alla affärer med, nu ska jag kolla vidare med syster. vi hörs
märta och tindra

hotell

nu sitter jag på hotellet i malmö och kollar på morden i midsomer, as bra! imorgon åker vi ner till falsterbo hs och kollar på 5-6 champinatet (?) ska bli riktigt intressant, och så ska vi kolla på alla affärer med, nu ska jag kolla vidare med syster. vi hörs
märta och tindra

dag 2 i rappestad

lc: gick jätte bra, ronja var pigg. Dom hade super bra flyt och tempo genom banan men slutade på 4 fel pga stopp för att alma sneddade rätt mycket så det blev som en volt, jätte fin runda och jätte fint ekipage.
-film kommer-
Nu håller jag på att packa tills falsterbo :D

prisutdelning från förra helgen i rappestad.

Tävling i rappestad

lc: Ronja var lite seg på framridningen men fin på framridningen, alma höll lite i innerhanden i början, men hon rättade till dedt sen och då hoppade ronja klockrent. Väl inne på banan taggade hon till och hoppade alla hinder klocrent fram till hinder nummer 6 (grind) där ronja smet förbi, men alma tog lite dålig väg och inte hade så mycket ytterskänke där och sen var det en vattenpöl efter med (hon hatar vatten) men vi är nöjda. Nu håller Alma (syster) på att spela mario och samtidigt laddar inför morgondagen :D

tjoho

falsterbo horse show biljetter+hotell bokat, GÖTT!

take my heart and make me strong, baby

igår höll jag lektion för syster, lite markarbete och de var jätte fina, idag bär det av på tävling och hon har en jätte snäll syster (jag) som hänger med och hjälper och lånar ut mitt union jack schabrak, jw flughuva, kl handskar, spö, pikeur tröja. Snäll som jag är, + att jag fettade in alla hennes saker igår förutom ridstövlarna ;)
gammal bild på dom från terrängbanan


Har nämligen en film som jag inte visat.

Skulle ni vara intresserade av att se en film från när jag provrider gapa?Free surveys

?

Vill ni se filmerna från Rappestad?Free polls

douglas lindelöw i nyhetsmorgon.


gosade med hästar..

gosade med hästarna och athena följde mig hela vägen till huset tills hagen tog slut, och ville bli riden så jag tar nog en tur med henne sen :3

RSS 2.0