Del 2

Dagen har faktiskt varit rättså grym! Åkte till Sara Brink i Norrköping och red hennes hästar, herregud vilka fina hästar hon har!
Red Bright Jewel (poppis) först som är 3 år som har ett föl i magen (Carmargue (cassini II-Cantus) - Irco Mena (Irco Marco-Menelek xx) som blir vårat sen, så blir stammen iaf ;) jättefin gummiboll, häftig men är ju bara tre år och förstår inte allt man gör, galoppskänkeln fick man vara övertydlig på och jag som tränar hemma på att försöka göra så små hjälper som möjligt och få dom känsliga, men det gick super bra, hästen hoppar säkert riktigt bra med, en sån sportmodell! stammen på den är Irco Mena-Chicago Z så hoppa kan den säkert.
Sen red jag ''nisse'' hans riktiga namn är Isolex som är 11 år efter Irco Mena-King of diamonds alltså helsyskon till Crown Jewel som är Bright Jewels mamma ;) Red honom, lite stel i början men sen blev han super fin, så himla rolig häst att rida, och galoppen ska vi inte prata om, gud så fin häst!
Åkte sedan till donken och käkade lite flöt sedan hemåt igen, red athena i ridhuset och det gick bra, jobbade lite med bytena och dom sitter nu helt nästan, hon gör de inne på banan med när jag gör rätt, skönt, sparkarna i bytena är också snart borta, goodie!
FILM KOMMER!

Thåström - Fanfanfan

Fast jag inte sett dig på så länge
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du
Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du
Alla klockor, körer
Alla himlens orglar skulle varit för oss
Alla trummor och trumpeter
Alla sagor, alla under
Allt på en och samma gång
Fanfanfan det skulle varit du
Fast det var så kort romans
var det nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du
Fast jag inte sett dig på så länge
Tänker jag på dig ibland
Det var nånting som fastnat på mig
nåt som aldrig helt försvann
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Fick jag spela om partiet
Fick jag chansen en gång till
Fick jag vrida tillbaks tiden om dom gav mig en ny giv
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Alla klockor, körer
Alla himlens orglar skulle varit för oss
Alla trummor och trumpeter
Alla sagor, alla under
Allt på en och samma gång
Fanfanfan det skulle varit du

Fast det var så kort romans
var det nåt jag borde ha förstått
Såna chanser kommer en gång bara
Aldrig att dom kommer två
Fanfanfan det skulle varit du
Fanfanfan det skulle varit du

Del 1

FREDAG-
Mockade, red inte alls utan var bara ute och gick med dom. Skulle egentligen dragit in till bx men blev lite ändrade planer. Sara Brink ringde på kvällen och frågade om jag och alma ville komma och rida och hälsa på hästarna på lördag. Känner att det blev en vääääldigt bra del 1, eller inte.. del 2 kommer upp ikv eller imorgon om jag hinner som sagt.

3 delar

delar upp helgen i tre delar, första delen kommer upp ikväll så småningom!

livet går i vågor


Tävling hos lilja

Red fram ute i regnet, gick bra förutom att athena gick och tröck hela tiden och kände inte spöt för hon hade täcket, men väl inne på framhoppningen var hon riktigt fin, tog tag i hindrerna själv. NÄR jag kom in på banan bara kastade hon sig och stegrade och vägrade gå ner i nedre delan av ridhuset, men efter ett tag gick det bra. Men när jag fick startsignal blev hon än helt annan häst, hoppade super och vi gick alltid på ett mindre galoppsprång på linjerna, petade dock 11 i andra fasen, rev med fram (?) blev väl aningen lång och kanske gick lite snabbt och jag han inte ta en halvhalt innan, men hon stog inte emot på hindrerna bara resten, haha. Trött i benen var jag sen kan jag lova, men är jätte nöjd över Athena! :) Sen lämnade vi hästen och åkte tillbaka och kollade på Sara Brink när hon skulle hoppa sina hästar, jättefina hästar! Film kommer i eftermiddag.

häst hela helgen, klagar inte direkt

ska slänga i mig lite käk sen ut och fixa stallet och rida athena, norton om jag hinner annars får mamma göra det. Sen får vi se vad kvällen har att bjuda på..
såhär glad som jag var på denna bilden, vill jag vara på söndag, exakt lika glad och jag ska det med!

f*n vilken häst jag har

hon var riktigt grym idag, galet fin!

2011-11-16

har klarat av 2 prov idag som kändes riktigt bra! Och en tung minnesstund, riktigt jobbigt att se hans två bästavänner och föräldrar, tårarna rann på de flesta, riktigt jobbigt. Andreas, vi alla saknar dig! Du hann med alldeles för lite.. Hoppas allt är bättre nu dock. Jag kommer aldrig glömma hur en trettonåring tog detta beslut o genomförde det... Du va värd så mycket mer ♥ Vila i frid pojken.
Ikväll är det hopplektion på Norton och athena, spännande. Är riktigt trött och funderar starkt på att gå och lägga mig, och jag bestämmer här och nu att jag ska göra det! Vi hörs,  HEJS


Carmargue (Cassini II - Cantus)
Idag är det 26 dagar kvar till vi åker till thailand tillsammans med min familj och med Linnea (kusin) och hennes familj, och jag och linnea ska ha ett eget hotellrum, underbart, kan göra exakt vad vi vill, farligt ;) Kommer hem den 27 december och några dagar efter kommer Bright Jewel hit, då hon ska klämma ut ett talangfullt hoppföl som kommer ut runt midsommar, då blir stammen på fölet Carmargue - Irco Mena. DRÖMSTAMMEN!

jag lever

hej, livet är inte på topp just nu, många vet om vad som har hänt och många inte, det är en i skolan som tagit självmord, Andreas friberg som han hette var bara 13 år gammal och knappt påbörjat sitt liv, synd att han inte visade att han mådde dåligt, alltid glad när man såg honom men var nog inte det innnerst inne. rätt  tungt i skolan speciellt, imorgon är det minnesstund i centrumkyrkan, rest in peace Andreas! <3

Red iaf för Karina möller förut, gick riktigt bra förutom att athena är en riktig bitch ibland, hehe. Imorgon är det hoppträning på norton och athena, och på torsdag är det studiedag då HELA dagen ska pluggas, kämp. Fredag rider jag hästarna och åker sedan in till bx och träffar lite göddigt folk. På lördag är jag funktioner hos lilja då mjölby har tävlingar, och rider stjärnan athena då med. Söndag är det tävling, sista tävlingen för iår! Har redan planerat hur jag ska rida när jag är där inne, galoppera runt innan, volter på volter, kör vårat race där inne, jag ska vara riktigt bestämd, över alla hinder och vi satsar självklart på ett trevligt slut på sässongen, vi hörs. HEJS

äcklig gammal bild
image description

2011-11-11

Idag har jag haft Gapa i exakt 15 månader, helt sjukt vad tiden går fort när man har roligt, och jag tänkte även sätta igång henne nu, då hon har haft lite vila nu i ett tag som ni kanske har märkt, är sugen på att ta med henne till mjölbys hopptävling hos lilja, 110 avdA. Det klarar hon ju om jag bara har ett bra tempo fast inte släpper iväg henne för hon hoppar ju nästan allt man styr på och det kvittar ju hinderhöjd, det är ju de minsta problemet. De största problemet är att hålla henne lugn, haha. Nej nu ska jag ta tag i mitt liv och gå ut och rida Gapa, tjoho!

Dag tjogiotre

23. Hoppning eller dressyr?

Hoppning

GIVE ME NOW!

dock kostar den en del, sälja alla hästarna så har vi råd med denna ;)
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=534103&inriktning=7&typ=5

Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
Near, Near, Near
I wish you were here.­

bloggpause

då det är allmänt tufft nu i skolan och fullt upp tyvärr, kommer tillbaka om ett tag. Hejs sålänge!

R.I.P

usch,

DRÖMHÄST


bad update

sammanfattning
onsdag- var på hööks, sharpman och handlade lite välbehövliga saker. Sen fick jag och mamma för oss att jag skulle ha Norton på hoppträningen, och det lyste upp min kväll. Fytusan vilken häst, jätte fin på framridningen och kunde verkligen galoppera framåt och inte på stället, han var iaf superfin. Sen började vi hoppa fram på enstaka hinder, och j*vlar i havet vad det gick undan, han uppskattade att få hoppa igen. William trodde vi hade hoppat hemma några gånger innan träningen, haha men nops. Och det är jätte synd att inte någon har tagit tillvara på hans kapacitet när han var yngre efter sin skada.. Men hoppade sedan en bana på 1 och enstaka 110. FIN häst. Någon som vill ha film? :)

torsdag- red jag athena på förmiddagen på åkern och lite i paddocken, mest lösgörande i bogarna och det uppskattade hon väl att på galoppera på gärdet, hehe bockbockbock.. Gick ut en sväng med norton sen då han ska skrittas två dagar efter första hoppträningen på 11 år så det inte blir inflammationer och massa träningsverk.
fredag- har inte kunnat sova någonting inatt, tänkte gå och lägga mig i tid för en gångsskull, låg i sängen vid 10, men nej tro inte att jag kan sova, VID 5 somnade jag, och gick upp vid sju, kanske lite smått lagom trött nu?! aa, snart ska jag in till strölle och träffa en, sen kommer jag hem vid fyra och då rider jag athena på direkten och sedan går ut och går med norton sen fixa allting i nya stallet och allting i vårat stall sen vid 6 kommer kusinerna.
På söndag kanske det blir att åka på tävling i linköping, isåfall åker athena och jag med anna  och william i deras latbil, hoppar bara en 110 då, men inget säkert ännu. Vi höres

Dag tjugiotvå

22. Någon jag vill träffa igen

Morfar..♥

Dag tjugioett

21. Någon jag vill träffa

hehe, inget jag skriver här men om det gäller hästar så Angelica Augustsson! :)

Mina hästars pappa

Edminton Z (Gapa)
Aerline H (Athena MH)


åh..

...har hittat min drömhäst, så himla smidig liten gummiboll. Den skulle inte vara fel att äga och tävla.

galoppaktivitet

sammanfattning om dagen igår:
Red Norton i skogen och skrittade 100 meter då jag insåg att jag inte kan sitta och bromsa med långa tyglar då han var så pigg för han ville trava hela tiden, travade och jag försökte då honom låg och stadig där nere i formen, gick bra kortade upp formen efter några minuters uppvärmning och jobbade honom även lite lägre där, och hade dessutom på mig sporrarna och kom då helt plötsligt åt honom på ett helt annat sett, han är väldigt känslig för vikterna i sadeln och att man håller stödet i munnen på honom, han trycker lite undan höger skänkel men vi håller på att jobba bort det, testade sedan att galoppera för han är väldigt svag i galoppen på banan har jag märkt han vill gärna ha super kort galopp och galoppera på stället och gärna i en super liten volt, men i skogen. Fytusan vilken galopp han hade, han tyckte det var super kul och vilken galoppauktion han hade, bättre galopp än athena och då är det riktigt bra! Han tyckte det var super kul och det tyckte piloten på ryggen med!
Gjorde iordning hans box och mat sen, gjorde iordning galma stallet med och åkte sedan in till boxholm och träffade lite folk. Nu ska jag ut och rida norton igen, tjoho! vi hörs
Norton har samma mamma som Ulla Håkanssons gamla OS hingst Bobby!

Dag tjugo

20. Något jag vill göra

Jobba hos angelica augustsson i 1 år och även ha med mig mina hästar, synd bara att hon inte bor i sverige.

RSS 2.0