skoläckel

har panik, har massor att göra nu innan jag går ut 8, måste fixa ett omprov + en läxa+ 2 prov imorgon+prao nästa vecka+ slutar vi veckan efter de.
Har verkligen panik över skolan, vill bara skrika och gå och gräva ner mig och sen vakna och allt är över. Har vekligen ångest och vet inte vart jag ska ta vägen, kan inget, vill börja om och ta nya tag men har rester att ta ifatt på nolltid, vill börja gymnasiet, vill bli vuxen, jobba med hästar, jobba med något jag lever för, jag vill inte ens jobba i butik eller företag eller liknande utan vill ha eget tävlingsstall, vill inte sitta dagarna runt fastklistrad i panik i skolböcker, vill vara vid hästar, rida, tävla, skratta, vara glad och inte ha panik och ångest över andra saker jag inte vill göra. Åhhh, förlåt, var tvungen att skriva av mig.
Livet är hårt, men vaf*n är prov gjorde för? kan de en vecka sen är de borta igen. Ska ut till hästarna nu, klarar inte att sitta och glo i en bok, bfsonvidökljnjebvunjdöjfncjvbuoinsed hejdå
mitt mästerverkMåååste plugga nu

Nämner inget om dagens ridpass, haha usch, blir bara förbannad hela nästa vecka ska jag prao hos Stall Spetz AB, övernattar där, tillomed gapa/athena, ska bli superkul!!

Ihopsläpp

Gapa har ju gått på den stora ängen några dagar, vi bytte hage idag då hon ska tävla i helgen. Släppte ihop henne med mowgli och ronja i hagen utanför stallet, åh herregud va de sprang, tillomed den late mowgli;) ska egentligen rida lite markarbete med AT idag för w, men måste verkligen plugga så får se. ha de bra

Dagen

ridit en pissmärr som inte ville gå förbi valackerna, åh vad förbannad jag blev, tillslut var jag så arg så jag bara drog i ena tygeln (hon stegrade) och gav henne 5 spön på baken hårt, sen skenade hon, haha. HATAR verkligen när hästar vänder och ställer sig, nämner inget namn på hästen då ni säkert kan lista ut vem det är jag pratar om ;) Sen var hon superfin!! hoppade och stuttsade och ville bara framåt när hon visste vem de var som bestämde. Då är det så roligt att rida henne!
Karina red Athena (mamma är velig och vill att hon ska ridas i veckan ändå, haha. Men de blir nog bra, ska försöka hinna med skolan med bara) och hon sa att jag hade gjort ett superbra jobb med henne och att hon var loss i sidorna och mjuk,  jätte kul att höra!
Satt och pluggade i en timme i den underbara solen fram tills nu:)

studsboll

Hoppade Gappa idag och hon var så fiiiin på hinder!!! dock var hon astjurig i början, var jobbigt att galoppera efter att ha gått o ätit massor med gräs på ängen.
FILM KOMMER
AT vilar veckan ut då hon behöver det, märktes i tranås. River fyra hinder, inte likt Athena. Brukar vara så när de blir mycket hoppning att hon blir nonchalant även fast hon tycket de är kul.

sommmaaaaar

släppt alla hästarna på en stor äng, åg vad de sprang!! hjäpte alma med mowgli i ridhuset, hoppade lite. Bom-räcke-bom med lite längre emellan då han gärna vill gå in i botten på hinder, svag i galoppen så tror att hon skulle galoppträna i skogen imorgon, då passar jag på att ta med mig Gapa. Håller på att spara till ett par veredus skydd nu med, nu när hon har varit så duktig och presterat bra med bla 7 placeringar av 8 klasser, tycker hon är värd ett par :)

NY PONNY

Våra kusiner har en jätte fin c-ponny och ryttaren vill ha hjälp med den då hon inte riktigt hinner med och Alma (min syster) ska rida och tävla han nu under tävlingssäsongen. Han är född -99 och är valack vid namn Mowgli II som har tidigare i sin ungdom tävlat tom 110 med placeringar. Men har dock inte tävlat på 4 år ungefär. Han kommer redan ikväll, kommer dock inte ihåg stammen..


PLOCKEPINN I 120..

Tack så jätte mycket för hjälpen Julia! ♥♥

Athena 110


Gapa film

så fina!!

bra känsla ''dåliga'' resultat

110 (0+8 fel)så fick vi två ner i omhoppningen, fick inte med bogarna i svängarna och hela hon flöt ut.
120 (16 fel)så var hon super fin tills hinder nr fyra, efter de så trodde hon plötsligt att hon var bäst och rullade på i sitt egna tempo och blev stark och käftig, rev de fyra sista, herregud. Ibland blir man irriterad då hon kunde lyft på benen, åh. skitsamma de kändes helt okej :)
Gapa, hon lyfter på benen och är snabb och hoppar fantastiskt bra som gjorde att hon blev 2:a med duktiga Julia Johansson. Hon slutar aldrig förvånas! Fick gå och gömma AT bakom ladugården för att de är så tajta och Gapa får ju för sig sina hyss, haha. Nu fick hon komma hem och sedan åker hon dit på torsdag igen:)
Nu ska jag hjälpa alma när hon rider Z och sedan ska vi åka till familjen Andersson och myyyysa♥

TÄVLING

red athena en sväng, hon var så himla fin!! köpte nytt bett idag med, kimbelwick apple mouth tvådelat,hon funkade super på det så testar de i 110 imorgon!:) sen får vi se om jag har de i 120:) nu ska jag sova, godnatt!
Jag kan ju inte påstå att hon var så lugn denne tävling, herregud vad hon bökade runt..
ett år senare, lite halvtaggad då med

Sommarväder=lever livet=dålig update

Red ut en sväng på AT igår o hon var såååå trälig, gjorde massor med halter och på vägen hem gick hon i piaff och vägrade göra halt för hon ville hem o ställde sig flera gånger o svetten bara rann på henne, förbannad som jag var så gick jag in i paddocken och de gick så himla bra då, hon har verkligen blivit så lätt i markarbetet med att flytta, hon är hur rörlig som helst, jätte kul men det tog tid, har trälat i ett år med att få henne med sig och lösgjord, men nu så!! Ska rida ut en sväng idag med, fast själv för igår red jag med jennie och när jag rider själv så vänder hon ju påväg till skogen men hem, då ska de gå fort, haha söt. Rider i paddocken efteråt med! Mamma anmälde mig till läger hos julia johansson, så himla kul! Och kan ju även passa på att säga grattis då hon var nolla med sina tre sex-åringar idag på nhs tävlingen, så duktig hon är! Nu ska kag sola lite sen åka vidare till linköping för att köpa ett skarpare bett till AT (tar emot att betsla upp henne, men kräver de starkare bett så är de inget man kan göra åt tyvärr.. Ska även köpa lite sommarkläder, de behövs fyllas på till sommaren!!

bättre sent än aldrig


Hoppträning

Athena var superfin i framridningen och var mjuk osådär. I hoppningen hoppade hon fint men var lång och tog inte mina halvhalter och när jag tar en halvhalt så rystar hon med huvet o då blir det att jag sågar, hon är så himla svår att rida, mycket häst, hela hon är full av muskler o de är inte lätt att hålla ihop hela henne. William tyckte de var bra att jag inte tog detta som ett problem, men jag känner att om det uppstår något som är svårt så kan man inte tänka, oj vilket problem. Vad händer med humöret då? Jo, man blir as depp, förbannad och trött. Varför inte istället tänka: detta ska bli spännande att träna vidare på. Och får man en energipick och blir peppad och glad. Så tänker jag iaf!! Varför göra det svårt för sig själv när man kan göra det lätt? Skitsamma, nu ska jag sova!

Tomat eller något

Är bränd som en tomat eller något, har haft askul!! Såg precis Arha snickaren också, de ni. Ska iaf hoppa för W idag på hans utebana. Vi hörs.

fullt upp

har ridit Gappa i skogen och hon skötte sig galant som vanligt och imorgon åker hon tillbaka till Julia Johansson, tomt men ändå skönt då jag bara har två hästar att ta hand om nu innan jag går ut 8, puh tufft nu. Gick en sväng med Athena och imorgon ska karin rhedin rida henne då jag är på lägerskola i malexander tills på onsdag och när jag kommer hem ska jag förmodligen träna för julia, kul!:)
vi hörs, dålig uppdatering som ni kanske förstår men ska försöka med tidsinställda:)
Poppis mamma som fick vinst i helgen!!
NU måste jag packa allt, fastnar ju jämt framför skärmen på kvällen, fy skäms!

bilder del IIII

Fotograf: Caroline Gustafsson

bilder del III

Fotograf: Ida Stark

bilder del II

Fotograf: Matilda Tiberg

bilder del I

fotograf: Tanja Johansson

stressig vecka nu

filmen kommer upp imorgon om jag hinner, somsagt..

Resultat 4 fel

Athena har fått sånt självförtroende, herregud. Hon var jätte fin på framridningen, jätte fin på framhoppningen men hon tror/vet att hon kan hoppa även fast det får plats ett normalt galoppsprång till, nejnej inte tänka att ta ett till, hon ska hoppa AV tio meter innan och kravla sig över, haha bra att hon har fått självförtroende men hon får tagga ner lite på avstånden ;) Väl inne på banan var hon superfin på hinder. 1-3= jätte bra, hoppade av rätt stort på 3, men hon hoppar ju bättre på oxrar då. 4ab= tog tillbaka lite för de var trångt med två galoppsprång, men de blev perfekt hon hon var kvick där. 5= var en mur, (rev med vänster bak) AT spände sig egentligen inte så mycket som hon kan göra ibland och frysa lite, hon var bara slarvig tycker jag hon kunde lyft på benen där, vi låg helt perfekt, den åkte sakta ner, bajbefadsnfad. 5-6= alla gick på 5 framåt eller 6 tillbaka lite, AT tyckte att de gick för sakta och klämmer in 4 (!!) men kom perfekt på bägge, haha. Hon är så härlig för man kan reglera galoppen så mycket, tycker hon hoppar som bäst när man spänner bågen och sedan att hon får hoppa av lite större, speciellt på oxrar, räcken måste jag komma lite närmre, annars blir hon slarvig med bak. 7-8= böjd linje kom perfekt på bägge faktiskt.
Om man ska sammanfatta tävlingen så hoppade hon som en gud, helt fantastiskt vad hon är fin och hoppar så luftigt och spänstigt och fint och hennes inställning till att jobba, leta hinder, hoppa, åhhh vad den är bra. Måste faktiskt säga att hon var lite tjaffsig och stark, inget som syns så mycket men de var hon, för hon ville sköta det själv, tokstolle. Jätte nöjd över henne!
Har massor med bilder, kommer lägga in dom i olika inlägg för de är så många haha.
den finaste <3

tävlings dags

Fixade stallet och allt innan jag red, mycket skönare att ha de värsta gjort. Red Gappa i skogen, hon testade mig lite och ville gå åt ett annat håll och inte lämna stallplanen, men jag gjorde inget åt de utan bara fortsatte att prata med alma o ellen och styrde, och ville inte göra henne sur och ville undvika konflikter som kan uppstå i sånna lägen. Annars var hon på hugget och bockade och busade, så himla härlig häst, speciellt på hemvägen i galoppen då ska hon lura att inte galoppera fort och sedan dra iväg till något håll och sen hoppa upp i luften osen dra, haha så söt. Hon börjar få mugg med, jäkla skit, men tvättar varje dag och smörjer in, hoppashoppashoppas att hon inte får de. Red AT därefter i skogen mycket lösgörande, skänkelvikningar, sluta, öppna, rygga, halt, tempoväxlingar, byten osv allt satt perfekt!! så himla skönt, red bara 20-30 min då hon reds hårt igår och duschade henne och gjorde henne jätte fin, ''hemmaplan'' ju ;) vi hoppar 110 imorgon och nästa helg anmälde vi oss till tranås, 110 lördagen och 110, 120 söndagen:)
vinst från förra året

stalldag 10:00-22:00

är man hästtokig så är man. Mockade ur alla boxar (5) i lilla stallet och tog ut allting och tvättade med heltryckstvätten och bäddade Bright Jewel (irco mena-chicago z) med massor med halm och imorgon sätter vi upp kameran för snart pluppar de ut ett (sto, hoppas jag) föl med stammen carmargue (cassini II-cantus) - irco mena (irco marco-menelek xx). Hoppas att allt går vägen bara, poppis har börjat på ''solexem'' eller vad man ska säga, tål inte solen och börjar klia av sig man o svans, fick se de som först idag och måste fråga Sara vad vi ska smörja in med något.. Tråkigt då de precis har börjat bli normal svans istället för stubb typ.

Åkte vid ett till boxholm och alma hoppade två klasser med Zahara, 70 80 cm. Hon är en häst som måste hoppas väldigt ofta, hennes teknik blir bara bättre och bättre! Idag höll hon uppe benen i 70 cm och gick nolla!! jättefint verkligen, och alma var mjuk i handen och störde henne inte i munnen. I 80 cm blev hon lite flack och rev, tappade frambenen helt då hon blev spänd, äckligt med publik ju. Annars var de jättekul att se hur hon utvecklas dag för dag!:)

Gjorde iordning Athena när vi kom hem då Karina Möller skulle rida henne, och gud vad fin hon är. Jobbade mycket med att hon inte skulle bita sig fast och få med sig hela kroppen, gick jätte bra sen. Jobbade sen i skritt och flyttade och gud vad valpig hon vad, hon var så försiktig och visste inte vart hon skulle sätta dom knappt, gud så söt!

Red Gapa därefter lite markarbete i paddocken, men mycket lydnad, lyssna och vara uppmärksam o de gick jätte bra, imorgon ska jag kaaaanske åka till terrängbanan, men bara rida på fältet och hoppa någon stock kanske, vill inte hoppa terräng med mina hopphästar,  de blir oftast oförsiktiga i hoppningen, är de hopphäst ska de vara ren hopphäst! Hon var jätte fin iaf, hon är som en hund och ha o göra med, så himla kelig♥

Har ångest, vi har läger tis-ons i malexander med klassen, och måste rida hästarna, får gå upp kl 3-4 på morgonen och rida, de måste gå, iaf gapa behöver gå, Athena gör de inget om hon vilar men hon skulle behöva ridas två dagar efter tävling, i skogen iaf hon är så himla fin när hon verkligen släpper efter, speciellt i skogen så himla härlig inställning till att jobba, hon är verkligen rolig att rida varje dag!

nu ska jag kolla startlistantävling

tävlingen gick bra, över förvätan med den långbenta glansiga d-ponnyn som nu är borta från annons!:)

Zahara (tävlingsdebut)

LD, 80 cm- jätte fin, avslappnad och hoppade upp sig bra, fick ett stopp på andra hindret då hon inte kommit igång riktigt. 4 fel
LC 90 cm avd B- jätte fin men alma höll i för mycket till räcken och då kör hon upp huvet och tappar ryggen i frambenen så hon hoppar med lite hängande framben som gör att hon river, men det får alma ta på sig själv sen fick de ett stopp på muren, men annars var det bra, hon är ju så svår och blir ju så lättstressad så man måste bara vara lugn med henne även fast hon stannar, jätte fint ekipage måste jag säga!
Ronja (mamma till zahara)

LC 70 cm- Jätte fin, var inte riktigt igång till första hindret men hoppade igenom banan utan konstigheter och dubbelnollade och kom 2:a, jäklar vad den lilla b-ponnyn kan hoppa, shettis/arab haha.
LB 80 cm- Gick och tröck tills hinder nummer 4 vilket uteslutade att hon fick ett stopp på första för hon hade alldeles för dålig galopp och då tar ronja sina chanser så hon slipper. Fick även ett stopp in på kombinationen räcke ett galoppsprång räcke då alma höll för hårt i innertygeln, jätte bra annars!
Longerade Gapa när jag kom hem, red inte då hon var svullen i lymkötlarna så hon fick ta det lite lugnare. Red Athena i skogen, vilket temperament hon har fått, USCH! hon vände och stegrade för att slippa, men blev så j*vla arg och drog ner henne, sen skötte hon sig efter en LÅÅÅNG runda i skogen, hon var så fin i slutet och red fram och tillbaka typ tio gånger där hon bråkade, skam den som ger sig!
Imorgon ska Karina rida henne, hoppas hon skötter sig den pissmärren!

tror inte..

... Gapa skulle tröttna på hoppning om hon hoppade alla dagar i veckan, hon älskar verkligen att hoppa! Hoppade henne igår och hon var så fin!!!! så kontrolerbar, jätte fin!
Sitter nu och försöker tyda ponnystartlista, usch fattar inget så knöligt, hoppas alma går över på storhäst snart!!
Aja, nu åker vi mot ponnytävling, ponnymammorna är de värsta;) haha, alma hoppar Ronja och Zahara :)
som 3-åring, hon kunde hoppa redan då!:)

ed sheeran i öronen <3

drog ut en tand imorse :( aj, eller nåt. Ska ut och mocka alla boxar och sedan fixa Lillabrun för lite hoppning och hoppa Storabrun därefter:)

2012-05-15

kunde inte låta bli att ta en sväng på Gapa, hon är ju för söt. Red en sväng i skogen, imorgon ska vi hoppa lite själva i ridhuset innan träningarna börjar :) Mamma red Athena idag, hon blev jätte sur för att jag inte fångade henne, förra sommaren tävlade hon o Gapa vem som skulle bli fångade först kom i full galopp, haha söta.

Har världens finaste häst

Har varit jätte glad idag, rätt ovanligt en måndag o de är inte alla som kan få mig glad då eller få mig att skratta i familjen, men gappa lyckades ;) red ut på henne idag och hon var så fin, känslig, spänstig, mjuk och som en studsboll, jätte härlig, ville inte sluta galoppera. Hon och Athena är som natt o dag, de är speciella både två. Blev sedan trött på att sitta inne o plugga och gick ut vid tio och satte mig på backen i gappas box o pluggade och satan vad bra de gick! Tills jag fick en hög skit på mig typ, haha söt gappa, goaste o socialaste hästen jag träffat. Imorgon skulle mamma tömköra eller longera bägge hästarna då mina betyg sätts om två veckor och har två prov som jag misslyckat på+musikprov imorgon och biologi på onsdag, Men kanske hinner rida på Athena en sväng, med galoppbommar och trimma då jag ska hoppa 120 på NHS, nationell. Gött 

ja, hästar är de jag ska hålla på med

Hästar hela dagen, underbart!! Alla hästar har skött sig bra, dagens höjdpunkt var ju merchan o gapa, fina pollar de där!! Läs mer om julia o agnes hästar på deras blogg! Gappa var dubbelnolla i bägge och är nu kvalad till 130, hon är så fin och julia rider henne så himla bra!! Är så kul att se att de är så sammanspelta, jätte kul verkligen! Nu är hon hemma och jag har pysslat om henne i fyra timmar o gossat, världens goaste att ha o göra med, jätte skönt att ha henne hemma igen, hon ska tillbaka dit när de blir nästa tävling då hon debuterar 130 så hon får ta i lite, hon tar ju bara ett galoppsprång över 120 ;) Nej men hom tar inte i iaf o de är ju positivt, bara hon inte river:) imorgon rider jag ut i skogen på henne, weee!

Zapia

har ridit drömhästen idag, en sån man alltid letat efter, åh vilken fin häst. Att man fin äran att rida den är inte alla som får, stuttsig gummiboll känslig för sitsen så man fick inte röra sig någonting, sitta och tänka hela tiden, åh förälskad♥
för tre år sedan, den är så grymt mycket finare nu, superfin!

hon är fin även fast hon har sina ideer


vad vore jag utan dina andetag

ser ni någon skillnad?

2010-07-23 (försäljningsfilm)
med alla skadorna, det var här vi märkte att det var något som inte stämde som sedan uteslutade att det var skador på nästan hela hästen.
-
Vilat i 8 månader pga massor med skador, som hon redan hade när vi köpte henne..
2011-03-03
2011-05-05
2011-06-12

2011-09-15
2012-03-14
2012-04-15 då med sin nuvarande ryttare
tycker det är en jätte stor skillnad, eller hur?

ibland tar det emot, men ibland måste man

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=609995
Typ: D -  Inriktning: Allround -  Kön: Sto -  Födelseår: 2006
Namn: Zahara
Mycket trevlig ponny som blir till den du gör henne till! Hoppning, dressyr eller fälttävlan. E. Zeb (e: Tammerfors xx)- Notariat ox. Fick föl -11 e Jalos Vidar. Tränas regelbundet för hopp- och dressyrtränare. En känslig ponny som kräver duktig ryttare som kan fortsätta utbilda denna klippa. Behöver förtroende för sin ryttare. Rids nu av vår 12- åriga dotter. Egen uppfödning. Regelbundet kollad av equiterapeut, kiropraktor, hästtandläkare. Lättlastad, kanon att rida ut på. Pigg och glad. Har varit ute på några hopp clear rounder, är nu redo att börja tävlas i avd b. 
Ev. bytes mot tävlingsponny hoppning, c-ponny. 
Är endast till salu om rätt hem dyker upp! Endast seriösa, tack!
LC/LB i dagsläget.
Pris 49 000 kr

av alla stjärnor på himlen, lyste du starkast

hoppträning i onsdags gick bra, efter ett tag dressyr arbete. Hopptränade ju för tord dagen efter och AT var så fin!!! superduperfin verkligen, fick massor med bra tips, men nu är de massor annat som snurrar i mitt huvud och orkar inte blogga. Sämst, jag vet.
älskade, du har alltid betytt mest

ahhhhh

fullt upp och hinner inte med att blogga, hoppträningarna har gått super och det rullar på, fick dessutom A (mvg) på mitt hk prov idag, de ni. Lovar att uppdatera imorgon!!!!

jndgkb,fd

igår kom sminket jag beställde hem och den goda parfymen! Idag hade jag tänkt att rida i ridhuset, igår var hon jätte trälig i galoppen i vänstervarv, sket i skänkeln totalt och sköt ut bogen och bet sig fast i innertygeln så om hon ville komma undan, men efter en många minuter traglandes så gick de super bra sen. Anyway, ja jag ska rida i ridhuset över lite små hinder och känna lite på henne. Först ska jag plugga hemkunskap<3 älskar hemkunskap! vi ses. Har en spännande nyhet på gång, hoppas verkligen det blir något, skulle vara sjukt kul.

Tord westergren

På torsdag ska jag rida för tord, har ridit för honom förut men de är bra att variera ibland och få lite tips osv, komma ut på en stor bana bla!!

härlig skogstur

varit ute och ridit en skogstur med jennie och bacardi, AT var hostig och dan för den förbannade pollen som hon är väldigt känslig emot, men inget som skadade henne så som hon stuttsade men red i paddocken sen och då var det inget och hon var jätte fin, världens finaste!
förra året i 110 klassen då det blev vinst, vad säger du Athena tar vi det i år igen? haha, nej där skämtade jag, men man kan ju satsa. Hon går alltid klockrent där:)

Fullspäckat schema

Hade verkligen inte tid för att blogga igår, tyvärr. Mockade alla fem hagar igår och dom är inte små, aja nu är de gjort. Åkte och red Gappa därefter och hon var så fin verkligen, mjuk och tog skänkeln på ett jätte bra sätt, fin Gappa som får åka hem på söndag efter att hon startat sin andra start i 120 och vara hemma och bli riden av mig, tjoho!!! Sen åker hon tillbaka till nästa tävling igen och är där ett tag. Så himla underbart! Longerade AT igår med pessoaselen och de gick jätte bra tills efter galoppen oh herregud vad hon sprang med den där på aig. Så tog av den så hon fick galoppera av sig sen gick jag ut och gick med henne, fick ta longerlinan över huvet och gå med henne för antingen stog hon på bakbenen eller så tacktade hon hela tiden, överskottsenergi skulle jag tro så imorgon ska jag och jennie ta en lång galopptur i skogen och galoppera massor. Nu börjar jag, vi hörs

VILL HA, NUNUNU


hopptävling tollstad

åh vilken duktig syster jag har som fixade ihop 2 blågula rosetter och de var så fina verkligen, jätte fina.

AT har vilat ett tag efter tävlingen som ni kanske har märkt, hon behöver ta det lite lungt nu ett tag eftersom hon har tävlat flera helger irad och hoppar 2-3 ggr i veckan då det är tvådagars ibland+hoppträning. Så taggar ner med tävlingar då det har gått så bra så hon får smälta det lite, gick ut och gick med henne idag och imorgon longerar jag emd pessoaselen och på måndag blir det en uteritt och sedan ska hon hårdtränas, speciellt galoppera mycket i skogen och marbarbete sedan blir nästa tävling i boxholm, 110 bara.
Imorgon åker jag och hoppar gapa tror jag mamma sa, det var ett tag sedan nu!
i'm gonna live my life

Lagbilder från Tollstad

Här kommer några bilder från dagen i Tollstad som jag(Matilda) och Julia tagit på alla duktiga Mjölbyryttare!! kramiz Matilda! :)

stalldag som vanligt <3

höll lektion för filippa, alma och ellen idag. Alla hästarna var fina, dock lite pigga. Tränade mycketpå tempoväxlingar, och sedan en stund efter så fortsatte jag och ''träla'' med alma och donna då bara hon skulle rusa genom hindren, och trycka sig inåt, men efter massor jobb blev de jätte bra. Imorgon ska ellen och alma tävla, så borde nog sova eftersom det blir tidigt imorgon, vi hörs :)

<3

dom 999 saker jag aldrig skulle göra, dom vägs upp av 999 värre saker jag gjort


I hela mitt liv har jag försökt att tänka själv
men jag kommer inte längre utan eran hjälp.


äntligen

första rundan, 120 västervik

hata yt

håller på att fixa videoklippet som inte funkade, för det var verkligen en jätte fin runda, jag måste dock vara med lite mer i sprången när hon hoppar av 40 meter innan typ.

hoppträning

Bacardi fick vara med på träningen idag som blev en privatlektion då almas häst Zahara inte var fräsch. BC var spänd och lyssnade inte alls på mig i början men efter en kvart började jobba fram till handen, jätte fin. I början när vi hoppade sprang han bara över hindren och plöjde men sen efter att han rivit 2 gånger i rad (han sprang ju och då sätter han ju sig själv i skiten) hoppade han hela lektionen glänsande fint! Hoppade språng runt 130, jättefina hästen.
Håller på att ladda upp filmerna från lördagens 120.

sommar

ska snart bege mig ut och fixa stallet och beta AT igen, rida barbacka i skogen, dock med träns ;)
fina gapa i helgen

galopp barbacka i grimma och grimskaft

igår när vi kom hem fick vi för oss att rida ut barbacka med hjälm och grimma och grimskaft, förstor hjälm och ingen väst, smart där. Jag kunde inte styra då jag hade grimmskaftet runt halsen bara och kunde bara bromsa osv med sätet och rösten, och ja, tänkte nog lite galet där. Hon var lugn upp mot skogen men sen skulle vi vända och galoppera hemåt ist, oherrejösses, tro inte att hästen ställer sig upp och sedan börjar galoppera i lugn galopp med huvudet lite lågt, inget med de men sen tyckte hon det var så himla kul och börjar bocka som tusan och ha huvet mellan benen och skjuta rygg och jag satt där avslappnad med sättet med smackade och försökte få upp huvet men de gick inte, så fick sparka till henne med skänkeln o då drar hon om prinsen och ellen och sen ska jag få stopp på henne med, så fick flytta in henne i en buske med skänklarna, haha. Sen fick hon beta i en timme på gräsmattan, söt Athena som tyckte det var galet kul att busa och vara bebis och bocka, haha <3
Ska nog ut och nu så hon får beta på gräsmattan löst och retas med de andra hästarna som får stå i hagarna ;)

hingstvisning

tänkte säga att dagen igår kunde inte blivit bättre, så himla fina hingstar och så bra de red! Fick se favorithingstarna, carmargue, cosmeo, heartbeat. Och jag tyckte helt klart att carmargue var finast, skönt det så han inte var fulast ;)
Åsikter
Carmargue (cassini II-cantus)- ädel hingst med bra temperament, storgalopperad med mycket bakbens akivitet. Hoppar späntigt och lätt och hoppar genom hela kroppen. Passar bra till svenska halvblod som oftast är lite grövre (tycker jag att de är)

Cosmeo (contender-caletto)- Inte alls för grov utan lagom passar till de flesta då han var lugn, ridbar och hoppade väldigt fint.

Heartbeat (heartbreaker-ramiro)- har varit min favorit länge men måste säga att han var för grov för att falla mig i smaken, passar säkert bättre på lite ädlare hästar men annars var han något mellanting bland carmargue och cosmeo, dock grövre.

De var dom hingstarna jag tyckte vad fina, de andra hoppade bra men föll mig inte i smaken.

Athena skulle passa med Carmargue, så de inte blir för grovt. Gappa skulle nog passa på cosmeo som var lugnast, eller heartbeat, han verkade dock ha lite mer energi ;) men heartbeat skulle nog passa bäst då han var väldigt högrest och grov hals Gappa är ju högre bak och väldigt ädel.

Vi gjorde nog ett bra val på Bright Jewel (poppis) som är lite mer rejäll och ganska grov, just nu. Hon blir säkert mycket ädlare sen när hon är musklad osv. Och Carmargue är ju ädel så tror att det blir jätte bra!


Pigg julia som borde vara trött

Har varit jättepigg på sistone? Vaknade precis och ska göra iordning mig och sedan gå ut o fixa stallet och beta AT då hon tunnat ur i vikt nu när hon fäller. Adios!

RSS 2.0