SHARPMAN

imorgon åker vi till sharpman och provar/testar/kollar sadelpå gapa, tjoho!

UPPDATERING!

Som en tjuv bryter jag mig in på Julias blogg och hjälper henne lite på traven med bloggningen, gulligt va? ♥
¨
Kan berätta att igår hopptränade Julia för William med Gapa. Athena vilade. Iallafall då, Gapa var väldigt duktig. Körde sitt eget race stundtals, men hoppa kan hon ju iallafall. Det är en sak som är säker. Och så snackade hon såklart lite skit med mig. Duktig som jag är så filmade jag ju Jullan också, så om ni frågar lite snällt så kanske hon lägger upp den sen!
¨
Julias bloggning är inte så jättebra just nu, men peppa henne så hon börjar blogga igen, så släng in en liten kommentar vettja!  
Borde verkligen sluta bryta mig in på andras bloggar! 
Ha det bra alla Julias läsare! 
xoxo Sara
¨

HEDA RIDKLUBB

Athena 1m- Super fin på framhoppningen och det kändes perfekt allting, väl inne på banan började hon tagga till ordentligt. Hoppade 1-3 perfekt men kom sedan fram till 4 (vattenmatta dessutom) när sitter det en katt under hindret, athena började prusta och stog emot men jag tröck till med skänkeln och övertalade henne att hon skulle hoppa, det är tur att hon är van, hoppade över gjorde hon iaf, hoppade sedan en böjd linje på 5 galoppspräng till en 2 kombination där vi lyckades få in två galoppsprång för hon letade katter, resten av banan stog hon emot lite, men hoppade som en gud som vanligt, felfritt! Kom på fjärde plats fast hon stog emot, om hon inte hade stått emot tror jag att vi hade kommit 2 eller 1 faktiskt ;)
Därefter skulle jag gå in och hoppa en avd b på gapa, och hon var galen när vi höll på med henne, jag tänkte börja hoppa fram och testa hur hon kändes, men fick ej för pappa, han ville inte riskera mitt liv. Tror att det hade gått bra annars, har aldrig ramlat av på henne när hon varit knäpp, så varför då? aja skitsamma, vi longerade henne i en halvtimme så hon fick lite rutin iaf :)
Athena 110cm- trött, seg och tjurig och vägrade ut oss på 2.. Hon hoppade dock ett tredje försök men då var vi redan uteslutna.
Dagen efter hittade kiropraktorn en låsning i manken för att hon överhoppar sig så dant, skönt, hoppas det berodde på att hon vägrade ut sig!..

Vill ni ha film?

åh, vad snygg!


någon?

någon som vill veta hur tävlingen gick i helgen? :D

jag just nu


showjumping competition tomorrow

hästarna rida, iorning gjorda, allt packat, nu kollar jag startlistor, och ska sova för att orka med tävlingen imorgon. Gapa går bara 1m avd B, athena går två avdA klasser, 1m, 110cm. Sjukt taggad, ska bli kul att se hur gapa sköter sig då den senaste tävlingen var den 12 juni och hon har haft ett långt uppehåll på tävlingar, och bara trimmat hemma. Vi får helt enkelt se. Vi höres och ge oss en massa lycka till!
♥             ♥             ♥             ♥             ♥ ♥             ♥             ♥             ♥             ♥


yes

update tommorroowwww

hoppträningen

Gapa var jätte fin tjurade när jag satt ner i galoppen och sparkade och höll på, men det gick bättre sen, hon var klockren i hoppningen, det bara smattrade till i backen när hon hoppa, hon hoppar ju som en gud.
Athena var också jätte fin, lite tjurig i markarbetet och bet sig fast när hon blev intresserad av hingsten, och athena brunstar ju med, tur att det var en lugn rutinerad hingst som varit ute en del. Hon var jätte fin i hoppningen, hoppade as fint. Sen var det många galoppsprång fram till ett räcke som låg mellan 135-140 där rev hon några gånger, pågrund av att, ena gången höjde jag handen lite innan, andra gången var hon ouppmärksamt, tredjegången blev det perfekt, och då slängde inte jag fram handen och störde henne heller :) Annars var hon kanon fin i hoppningen! Och det var meningen att jag skulle vara tillbaka i sprången.

film från hoppträningen

skriver mer sen.

Träningen..

...gick super bra, fick massa beröm för att jag hade jobbat henne så bra och att underhalsen nu satt på nacken, riktigt kul att höra. Hon fick ju sina ''idiotryck'' som Karina sa, men hon älskar ju att jobba men när det blir lite jobbigt då flyger hon upp i taket och kör sina race, allt för att få av mig men hon har aldrig lyckats ännu ;) Men Karina tyckte att det var bra att jag var konsekvens i de där lägena, det jag var as rädd för att hon skulle stegra på Karina då hon stog i mitten och gapa tog upp hela volten och det är bara låta henne fortsätta för det går inte ta en konflikt med henne, då blir det bara ännu värre, man får lura henne lixom: fortsätt jag bryr mig inte, sen går man tillbaka till samma jobb igen, sen i framtiden kommer hon inte tycka det är roligt längre för hon försöker ju verkligen att få av mig men hon lyckas aldrig så tillslut kommer hon sluta. Hon är ju väldigt lätt i baken med, så karina bara; stå upp när hon lättar så du inte tappar balansen, så stog och satt ner lite överallt ;) Men är jätte nöjd över gapa. Förra gången (3-4veckor sedan) gick hon ju med huvudet rakt upp, nu gick hon ju stadigt i formen.
lätt i baken somsagt..

Karina Möller

Gårut och tar in Gapa för dressyrträning.

ibland börjar man undra..

det här gjorde hon på 1 sek ung.

GRYMGRYMMAREGRYMMAST!


Lugnt

Livet rullar väl på som vanligt, hästarna är i toppform.men i helgen ska gapa och athena få skutta runt lite, gapa kommer antagligen vara galen då hon inte varit ute på ett tag då vi kört hårdträning hemma, hon ska iaf gå 1m avd B, athena ska gå 1m avd À och 110 avd A och vi ska försöka vara klockrena i 110 så ska vi försöka starta 120 tävlingen därpå. Inte mycket mer som händer i veckan än att det är dressyrträning (gapa) imorgon och hoppträning på onsdag. Men vi höres

JOGGING PASS

Hann rida en sväng på bägge hästarna i paddocken, GAPA pretesterade lite i början och stegra och bocka men gick riktigt fint stundtals. ATHENA var lite spänd men gjorde mycket tempoväxlingar och tänkte inte så mycket på formen utan hon fick gå ett lugnt pass idag. Bilderna kommer imorgon!
Har oxå börjat blogga HÄR

17 september

tävlingen gick helt okej för alma och ronja. Red därefter gapa och athena och sara fotade med, bilder kommer ikväll eller imorgon :D

tiden räcker inte till ibland

torsdag: gapa skoddes därav vila då hon får lugnande. Athena reds dressyr i ridhuset, väldigt mycket galopparbete, hon var faktiskt jätte fin stundtals!
fredag: tömkörde gapa, athena vilade.
lördag (idag):rider athena på morgonen nu, sen gapa på kvällen om jag hinner då jag ska med alma som ska tävla i rimforsa nåonstans, kommer även träffa kalahari's pappa Jalos Vidar som ska tävla sin 3 tävling i dressyr, tävlingarna innan har han vunnit, ska även försöka få det på film så ni kan få se den fina svart hingsten.
JALOS VIDAR!

LFK 110


Filmer

Vad tycker ni? gapa har gjort otroliga framsteg!

hopphästar? ja. dressyrhästar? no way!

f*n vad fin Gapa vad igår, hoppade som en gud, hon har aldrig hoppat så bra någonsin! Jäklar vilken hoppteknik hon har, och när jag lägger henne fel vet jag inte hur hon gör för att komma över, vrider hela sig över hindret för att klara det, hon har ju ett sånt självförtroende och vilja hon älskar verkligen att hoppa och sen när hon rev en gång när vi kom nära inpåå så blir hon as sur, haha söt. Hoppade en bana på 120-125 sedan, grym! hon måste löshoppas någon dag och se hur mycket hon klarar av, tror hon klarar mer än athena faktiskt! :D
Athena var också sjukt fin, hoppade jätte fint hoppade en bana mellan 120-140.
JAG FICK DET DESSUTOM PÅ FILM! BRA VA?? DEN KOMMER UNDER DAGEN!

ikväll

står hoppträning på schemat, hoppas de sköter sig även fast katja är vaken..
fy f*n vad grym hon är!

hästarma

gapa i nuläget= jätte fin i ridningen, 3 skor.
athena i nuläget- fin, svårt att koncentrera sig, annars kry och fräsch.
VAD VILL NI LÄSA OM?



saknade gapa

livet rullar på som vanligt, nu ska jag ut och rida min fina gapa!

Lastbilen

Sitter med sara i lastbilen, hästarna har skött sig jätte bra idag! Nu inväntar vi anna, William och Eddis för att sedan åka och äta mat på flyinges restuarang. Vi höres

Nu

Är vi påväg mot flyinge!!!!

galoppträning

galopptränade gapa på fältet, det gillade hon starkt och visade det med hennes luftsprång, haha.
bild från dagen:

NY HEADERN

vad tycks?
gjord av grymma: emelie martinsson

nu-->packa

btw, hoppträningen gick super igår gapa är lite ringrostig i hoppningen med reder ut det perfekt, och athena var helt underbar, hoppade som tusan, riktigt fin och het häst!
NU ska jag packa till FLYINGE!!
hon hoppar nästan alltid onödigt högt, speciellt här när mamma hopptränade för 2 år sedan..

Flyinge breeders

På fredag tidigt på morgonen åker vi mot flyinge då det är breeders i helgen, ska bli grymt kul! Kommer hem sent på söndagen igen. Bar där förra året med en kompis och det var grymt kul men det här året ska jag med som hästskötare, det ser jag verkligen fram emot!

''bloggpause''

kommer blogga när jag känner för det. red musse idag, han var mör efter gårdagens fälttävlan men stundtals riktigt fin! ninni från helgens tävling:

På väg

Mot hageby och är snart framme!

goodwork

Gud vad duktig kristina är som nollade debuten i 150, bra gjort. GRATTIS!
http://kristinawarg.se/

färdigt

Nu är vi färdiga i stallet, hästarna vilade, promenerade bara athena. Hjälpte också till att göra iordning Ronja tills imorgon då hon ska till hageby och tävla. Ha de bra.

110=finfinfin

athena var grymt fin i 110 fick tyvärr ett nerslag, men allt kändes perfekt. 120 vill jag inte tänka på nu, vill bara försöka se possitivt och då är det ingen ide att tänka på den klassen, athena var fin allt var mitt fel. Red gapa på fältet senare när vi kommit hem, jättefin i vänstergalopp men dock svag i höger så de tränade jag extra mycket på!
Världens finaste gapa igår:


Blod svett och tårar

Jätte fin i första dock ett pet i fas2. 120 var den sämsta ritt jag någonsin gjort, usch vad dålig jag är.. Utesluten..

Snart...

.. Framme, jag brukar aldrig vara nervös och de är jag inte nu heller tror jag(?) bara allmänt taggad så de känns som jag är nervörs, men startar inte först längre utan som nr 3 :) de känns som det kommer gå riktigt bra då athena är i toppform i hoppningen. Mobilbloggar efter jag ridit sen..

tävlingsdags

morgonfodrade hästarna förut och medans de åt smörjde jag athenas alla saker och eftersom inte sidostyckena har kommit ännu till hennes dyon träns så testade jag gapas och det var på gränsen till litet med om man hade längst ut på alla hål så gick det, så det tränset får hon ha, sen packade jag mat och utrustning sen släppte jag ut hästarna och nu sitter jag här och ska snart försöka få i mig lite frukost i magen. Glömde säga det igår, mamma var på  sharpam och köpte ett par benlindor från catago och ett par kingsland strumpor sen åkte hon  till lindex och köpte en jätte fin kofta. Tack mamma♥
filmen från i onsdags:

suuuukt taggad!

Har precis slängt i mig en amerikansk sallad, åt mindre än halva bara orkade inte mer (a) Red gapa i ridhuset medans mamma red athena i nya dressyrsadeln (wellington någonting) gapa var otroligt mjuk och fin och en gång behövde jag bara säga åt henne att inte gå och trycka då hon fick ett spö på baken, ska försöka få mamma och filma någongång så ni får se hur otroligt vig hon är när hon bockar och sparkar och är allmänt förbannad på att jag ska vinna och inte hon, men hon var riktigt fin iaf, sen bytte jag och mamma häst så jag red athena över galoppbommar och hon var jätte ''reglerbar'' då jag kunde gå från 4 galoppsprång till åtta, fin polle. Duschade henne och gjorde henne fin tills mordgondagen! grymt taggad är jag iaf, filmen från gårdagens hoppträning kommer imorgon, jag hann inte med de idag tyvärr.
pussmule. <3

hemma redan

åkte hem från skolan vid tio ung då jag hade jätte ont i magen, med känner mig redan bättre efter 3 timmars sömn nu så på eftermiddagen rider jag med galoppbommar med athena och gapa kan också köra på det.
Suddig vinterbild på gapa.

RSS 2.0