HOPPTRÄNING

Gapa var grymt fin i framridningen tills vi började med öppnor i galoppen, då stöttade jag inte på ytter tillräckligt och hon bytte till kors galopp, och fick sina cpryck och kastade sig och var as förbannad för att det blev jobbigt men vi fick igenom det tillslut, hon tyckte det var as kul att hoppa, hon sög som attan och hoppade as fint, grym gapa!
Athena var stel i framridningen men var super fin i galoppen och i samlingen och jobbade på riktigt bra och jäklar vad hon hoppade, as as as fin hoppas det håller i sig till fredag så vi kan debutera 120 som jag tror att vi gör om hon var så fin som hon var idag :D grym athena där med!

En liten filmsnutt kommer på Gapa imorgon eftermiddag, vi ses.


knoppar eller inte?

tycker ni att jag ska ha knoppar på fredag eller inte? det är ju faktiskt regional och jag tycker att man ska ha knoppar ändå men det ända som ställer till det är att ryttaren är sämst på att göra knoppar men för övrigt passar Athena bättre i det för då ser man hennes vackra huvud mera!


är sjukt sugen på de här skydden!


fina pollar

Red gapa en sväng i ridhuset, och hon var superfin i slutet men hon protesterade lite men bara man var ett steg föra henne hade hon inget annat val, sen blev hon jätte nöjd av alla klappar hon fick, fina polle!
Mamma red athena och jag testade den nya dressyrsadeln men nej, jag är ingen dressyrryttare som älskar dressyrsadlar, hoppryttare som älskar hoppsadlar! Såg att jag var med på startlistan, startar som nummer ett och jag kommer vara ledig från skolan på fredag, skönt så man bara kan konsentrera sig på hästen och inte massa skolarbete och så innan. Sen på söndag tävlar alma i hageby med laget!
En av de lyckligaste dagarna i mitt liv!
DE ÄR TUR ATT JAG HAR ER MINA STJÄRNOR!

FAVORIT BLOGGAR!

http://kristinawarg.se/
Kristina warg's blogg är jag helt förälskad i, favortit bloggen helt klart! Så himla bra. Hon rider otroligt bra och har en fin känsla och kämpar på när det kommer motgångar och ser allting possitivt. Grym tjej som kommer komma riktigt långt inom ridsporten! Ett stort lycka till i framtiden!
http://isabellanilsson.devote.se/
Isabella's blogg är riktigt bra, och hon rider otroligt mjukt och fint och tar alla sina hästar uppåt tex becki som hon tagit från ''botten'' upp i toppen. Hoppas hon lyckas lika bra med fina Miro som jag tror att hon gör!

pigg häst

red gapa en sväng i ridhuset och det tyckte hon om, ibland.. ibland lättade hon ibland bockade hon, ibland sparkade hon, hon var riktigt fin och mjuk men när jag krävde något av henne började hon protestera så jag försökte få igenom det och det gick sen försökte jag bara få henne glad och berömma henne mycket i slutet. Athena vilade för hon har gått hårt nu men resten av veckan ska hon få gå och jag ska försöka få henne mjuk och lösgjord i bogarna och jobba galoppbommar hade jag tänkt förutom onsdag då de är hoppträning.
Sara Brink ringde nyss och berättade att hon fortfarande var dräktig då de hade varit inne och kollat henne, gud vad kul!
Snygga pappan: http://blup.se/sv-SE/horses/195386-carmargue
JAG ÄR SÅ SJUKT TAGGAD TILLS FREDAG!!!

dag 1- en bra bild


dag 1 - en bra bild

dag 2 - en bild som väcker många minnen 
dag 3 - en bild på dig och den du älskar mest
dag 4 - en bild när du hoppar
dag 5 - en bild där du är som allra lyckligast
dag 6 - en failbild
dag 7 - en bild på någon som betyder allt för dig
dag 8 - den nyaste bilden på din häst
dag 9 - en bild på någon du saknar
dag 10 - en gammal bild
dag 11 - en ny bild
dag 12 - en ful bild

ridpasset

gick inge vidare, menvi laddar om tills på fredag då jag och athena åker till linköping och hoppar en regional tävling, 110 avd a och om hon är fin där efteranmäler vi oss till 120! göttkött! 
sötisar. <3

NORTON

Bilder på norton, de tre första har jag tagit.
robin z upp i dan!
foto: lydia hektor
TACK FÖR KORTEN LYDIA http://hastcrazy.blogg.se/

Home sweet home

På hem från trevliga människor, rider athena och gapa nu när jag kommer hem sen SKA jag springa sen ska jag göra en läxa som ska vara färdig på tisdag, ingen rolig läxa men vad gör man inte när det går på betygen? Och de röda kW skydden håller på och gå sönder tyvärr, så jag ska spara till ett par rejälla snygga bruna veredus skydd som jag har pratat om, dock kommer de ta sin tid ;) de måste ju ha lika värdefulla utrustning som de är värda? :) snart hemma, vi ses senare.

uppdatering

ingen uppdatering i helgen, då jag är borta tyvärr... ska försöka fixa filmen från när grymma Karina rider athena, gud vad bra hon gick, athena gick som en klocka!!!!

ingen blogglust för fem öre

Gapa vilade igår men jag travade med henne och mamma såg ingen hälta, athena red mamma och de gick bra och gapa och athena har vi börjat stalla in nu, mysigt! Nu ska jag ut och fixa athena fin tills karina möller ska rida henne, vem vill se film?
Världens finaste poppis♥

GUD VAD KUL!

Karina Möller ska rida athena imorgon, skönt att hon kan känna på henne så vet ju hon exakt hur jag ska rida henne. Ska känna på Gapa nu, ska försöka stå upp hela tiden så hon får röra sin rygg ''fritt''.

Mobilbloggning

Bussen är sen, eller har jag missat den. De lär jag märka. Ska förmodligen till eken den 24 och hoppa 110, 120 kanske, skönt att athena var så fin igår så jag fick tillbaka den där härliga känslan. nu kommer bussen

HOPPTRÄNING

Gapa hann jag bara trava några varv på då hon var ''halt'' på ett bakben som hon släpade lite, w trodde det var att hon var stel i ryggen så vi linimentade och tog på back on track täcket. Sen var det att göra iordning athena, hon var stel i 10 min till en början men släppte efter så fint sen, och hoppade super! hon var ruskigt fin idag!!!
Blev ingen film, men en grym känsla!

wednesday i like

hann aldrig äta frukost imorse och inte middag i skolan heller, så NU åt jag som först på hela dagen, hungrig? aa faktiskt.. Men ikväll är det hoppträning på de finaste pollarna.
CROWN JEWEL OCH SARA BRINK I HELGEN!

sto.nu

athena var allmänt jobbig idag och dryg, pissmärr. Men hon mjuknade och gav med sig i slutet, lite iaf.
Sidostyckena till dyontränset är beställda (y) Men vi hörs.

16:18..

...är klockan just nu och jag har precis tagit in Athena och jag ska rida för Karina Möller, tjoho. Sen så är en grymgrym header påväg, vi hörs.

barbacka

skrittade athena barbacka förut, hon fick panik och sköt rygg ett antal gånger, så två av gångerna låg jag på backen, haha. Tur att man är van att trilla av och ramlar på fötterna!

TÄVLINGSSUGEN

jag och mamma ska sätta oss ner och kolla om det kan bli någon tävling snart, då både hästarna är fräscha. PERFA!

goodgood

alla hästarna hade lite smått och gott när equiterapeuten var här, och det var inget allvarligt med athena (y) Nu
ska jag hoppa in i duschen och packa tills imorgon då skolan börjar, skönt att komma in i rutinerna igen faktiskt!
KALLE BUSAR!

GRYMMASTE!



NY OUTFIT

under dagen kommer en outfit upp, nästa jag ska köpa alltså. Nu ska jag hämta musse och rida.

VIDEOBLOGG?

VILL NI HA EN VIDEOBLOGG? isåfall vill jag ha massa av kommentarer.

kvällsfodring

nu har jag precis varit och kvällsfodrat hästarna, och jag kunde inte motstå att gulla med kalle såklart, nu ligger jag och märta i sängen och pratar. Gapa och athena vilade idag. See yoou tommorroww

Frusna hästar

Nu har jag tagit in alla färdigt, tog in gapa ronja och nogger vid tre sen tog jag in resten. De var frusna och skakade lite så nu står alla med täcken på sig :')
bild på athena sen igår när det var mycket skönare väder!

SKOLAN

Nu ligger läget till såhär:
Idag är det sista sommarlovsdagen vi börjar nämligen på måndag igen, och jag börjar åttan och det sägs att det är det tuffaste året i högstadiet och nu vill jag verkligen lägga i en högre växel än förra året, för jag vill verkligen komma in på elitlinjen på vreta. Och nu prioriterar jag skolan först, sedan hästarna SEN bloggen och kompisar, därav mycket mindre uppdatering. Jag kommer mest uppdatera från hoppträningar för W och dressyrträningar för K och hopptävlingar, det kan också bli så att jag gör en sammanfattning och veckan på helgerna ist om det är fullt upp på vardagarna. Vi får helt enkelt se. Men så ligger läget till iaf.
FÖRST SKOLAN
SEDAN HÄSTARNA
SEN BLOGGEN OCH KOMPISAR


haha, snygga strumpor va? ;)

regnregnregn

och ännu mera regn, vart kommer allting ifrån?

STRUKEN

pga inte fräsch häst.. bajs

EN SÖT BILD JAG INTE VISAT FRÅN I TISDAGS


SÄTERIT CR 90CM

Gapa var din på framridningen, jag la henne rätt mot hinderna de flesta gångerna då när jag släppte innerhanden, väl inne på banan taggade hon till lite och jag försökte lyfta upp huvet men jag la henne fel på hinderna, men trippelbarren hoppade hon fin tpå och de två sista och där var tempot bättre med, hon var seg och det berodde på att det gick så långsamt men det var mitt fel som började rida fram för tidigt xd, men ajg hatar när det blir stressigt. Anyway så var det en felfri lugn och kontrolerad runda.

Säteri

Tänkte longera athena i ridhuset ist för hon har gått hårt, och sen kl 4 åker vi till säterit och hoppar en cr på 90cm som de flesta vet. Var där förra året exakt samma datum och då tog det 2 timmar och lasta gapa, hoppas det går fortare nu ;) fast vi hade bara haft henne i en vecka då, fast vi nollade bägge klasserna och hon var lverlycklig på framridningen och bockade som en tok :')

hoppträningen

Gapa var fin i markarbetet sen när vi började små skutta så var hon klockren och fin, hoppade dock inte banan då hon var lite snorig och sen idag åker jag och hoppar en träningshoppning i lycketorp och så får vi se hur det går på hackamoret rider 90 då hackamoret är så skarpt, och gapa är så känslig så det inte blir något fel. Athena var stel på framridningen och det kändes som om hon haltade men william tyckte att det satt i korsett och att hon kan ha sträckt sig, om det blir värre ska vi åka och kolla upp henne, linimentade henne massor där med. Hon var fin på linjerna. Sen hoppade vi banan och där var hon klockren, kul att det slutar bra iaf :) Och sen gick strömmen i ridhuset då det åskade och gud kissade som om han inte gjort det på flera år, herregud vad det regnade, så det vara bara att stå där och prata lugnt med hästarna, athena tröck sig mot mig, gulleplutt. Tur att man hade regntäcke med sig till ridhuset ;)
För en timme sedan ung släppte jag ut hästarna och gav de mat ute, sen mockade jag boxarna och nu äter jag frulle, sedan ska jag ut och rida athena och jobba massor i vänstervarvet så får vi se hur hon är idag. HEJS
Btw, min iphone kom igår♥


2011-08-17

Red gapa igår i ridhuset, hon var jätte fin fast så fort jag ger en eftergift på inner tygel dyker hon och trillar på knä nästan så i slutet så höll jag ingenting i munnen på henne för att hon ska lära sig för jag vill inte ha så mycket i handen, jag vill ha ett lätt enkelt stöd i handen. Men annars var hon väl fin, hon gick ju stadigt iaf. Red Athena därefter på fältet iaf, och man kan väl säga att hon uppskattade de, en halv långsida på en storstor åker gjorde hon kapprioller och tyckte det var så himla kul! Jobbade sedan med 10 travsteg, 10 galoppsprång osv. Sen i galoppen i både varven ställde jag till vänster massor i 4 sek, sen rakställa fyra sek, böja 4sek osv i både varven. Athena tyckte det var super kul iaf.
Och ikväll drar hoppträningarna igång här hemma igen, GÖTTKÖTT!
sötis öron, nu ska jag ut och fodra hästarna. HEJS

IPHONE

Iphone beställt, tack mamma och pappa!♥

CAVALOR CUMANO

Såklart min nya drömhäst!

Äntligen

Red gapa igår hann aldrig skriva det, äntligen fick jag rida pärlan igen! Red på hackamoret, och med det dycker hon så jag nästan får hålla upp henne, men jobbade lite galoppbommar och där var hon klockren fast vilat i 1 vecka om inte mer, fin polle. Ska nog ut och trimma athena i ridhuset nu, sen rider jag även gapa där. Hoppträning för william, dock inte senaste gången.

delar upp det i två delar

Gick (skulle) gått upp kl 7, men försov mig till halv 8. Gav athena och alla andra hästarna mat, sen drog vi iväg till rosenlund och jag delar upp det i två delar då det blir lättast så!
Framridningen
Hon var jätte fin bara jag gjorde rätt och var konsekvens jag fick sparka till några gånger med skänkeln och andvända spöt då hon nonchalerade (stavning) min skänkel, men hon var fin där.
Hoppningen
Hon var jätte fin på bommarna bara att hon fjantar sig lite. Vi började hoppa på en linje där det var 4 räcken först stutts då det var en bom där emellan sen två galoppsprång sen ett ut, vi bråkade med de en del då hon tyckte det var läskigt och var en aning dryg mot mig, men vi kom över det sen.
Nu fick vi gäster, uppdaterar sen.

Dagens ridpass

Flätade Athenas man för att den ska ligga på ena sidan för annars står den ju rakt upp och då ser hon ju ut som en nordsvensk, men nu ska hon vara flätad i tre dagar och då måste jag ha det på hoppträningen imorgon, as nice, eller inte. Men Athena red jag i ridhuset ist för att tilda ville rida med oss och hon är ju lite mindre och kan inte rida på ett sån stor åker utan att någon står på backen och hjälper henne. Athena blir ju så fruktansvärt fin när hon kommer ner i den djupa låga formen och suger tag på bettet och då kommer bakdelen under och ryggen upp och då är hon så otroligt rolig och kontrolerbar när hon går där, så gick hon ung 3 fjärdedelar av ridpasset då en fjärdedel konsentrerade hon sigut genom luckan i ridhuset då det var kor som smittigt, imorgon är det hoppträning. Hejs

Athenispluttskrutt

just nu sitter jag och kollar på webb tv från sm och det är så himla kul att se alla lyckas bra, det glädjer mig! Men har ont i halsen och är förkyld och mina fötter har jag jätte ont i då jag gick mycket igår med världens sämsta ridskor, men jag ska iaf bege mig ut och rida på athena för jag är riktigt sugen på det, och sen är jag riktigt taggad till helgen då det bär av till NYRK då jag egentligen skulle starta 120 på söndagen men rider 110 på lördagen och om det går riktigt bra och om det känns lätt så kanske vi ändrar så jag debuterar 120 på henne andra dagen. Tänkte rida på åkern idag, träna på att öka 10 galoppsprång korta 10, öka 10 osv. Imorgon kl 9 ska jag hoppa för william i rl, se hur athena är den här gången.
En kråkbild från förra hoppträningen.

GRYMMA DAGAR

Hästarna och ryttarna har varit super duktiga. Massor med placeringar och dessutom en vinst. GRYMMA ryttare som har gjort 12 starter var idag och igår och lyckats med det toppen! Mer resultat kommer ni se på deras blogg framöver http://annaowilliam.blogg.se/.
William och La liga:

GÄSTBLOGGNING AV JULIDE YOLDAS!

Hej!
Jag heter Julide Yoldas och är 14 år. Jag bor i Norrköping.
Jag äger också en C-ponny vid namn Cadfach Rhufeinaidd men även kallad Råbert.
Han är en Welsh Cob född 2003 och är 137cm, inte så grov i kroppen som dom flesta Welsh Cobar är utan väldigt kort och smidig.
Han är en underbar rackare som jag köpte 9 Maj 2010.
Han var mer som en Dressyr ponny en än Hopp ponny då.. Han hade gått lite hoppning men ryttaren var mer intresserad av Dressyr. Han startade LA dressyr med fina resultat!
Vi vart tipsade av min dressyrtränares mamma, hon sa att han var en superfin ponny och var som en liten studdsboll.
Haha! De lät super i mina öron, så vi åkte ner och testade honom.. Såg genast att den ponnyn skulle komma långt inom hoppningen, inga problem alls! Han flöt på och hoppade som en liten studdsbol. Självklart fastnade jag för honom!
Nu är vi här lite mer än ett år senare och går LA-LA+5.. Han är en klippa!
Vill du veta mer om mig och min ponny?
Gå in på min blogg där jag finns varje dag men nya inlägg!

Hur ofta?

Hur ofta skor ni era hästar och hur ofta penslar/smörjer ni in de med hovkräm?

Själv skor vi hästarna var åttonde/nionde vecka och penslar in 3 gånger i veckan med jämna mellanrum.




nyskodd och nyinsmord med hovolja


Rosenlund

Red athena förut och hon gjorde likadant två gånger, men då piskade jag henne rejällt några gånger så slutade hon sen och då skulle hon bara plöja över alla nedförsbakar.. knäppis.
Men åker till rl idag istället. Så kass update i helgen men rosenlund går ju såklart före!

2010-08-11 ♥ 2011-08-11

Ett helt underbart år med gapa, helt otroligt vad tiden drar iväg. Tack för alla minnen jag hoppas det blir mycket fler fina minnen tillsammans med dig. Vi har haft mycket motgånger som inte tillhör ridningen men vi har haft otroligt mycket framgånger MED ridningen, tävlingar vi har varit felfria på alla 1m tävlingar slutet iår kanske vi hinner med att starta 110, vi får se. Jag försöker ta allt med en nypa salt. Ett helt j*vla år med 50 mer % som jag tror på mig själv. Nu siktar vi framåt och hoppas på mycket framgångar i slutet av tävlingsterminen. Jag älskar dig världens bästa, finaste, vackraste, pissmärriga (humör) ursnygga sto! Från och med nu satsar vi upp i klasserna och vi kör så mycket som du (vi) klarar av!


tandläkaren

gick jätte bra, skönt att man fick reda på svar men hon hade förbannat mycket i munnen, tänderna gick sicksack, hon hade ''sår'' (märken) på tungan och hade en ärvävning som hade blivit en bule och hon frågade hur hon var i vänster och då sa jag att hon biter sig fast och blir stark och drar upp huvudet. Lalla (tandläkaren): jag förstår det, det är det jag ser här att hon har ont osv och gör så för att slippa få ont. Och de flesta har tjatat på att jag inte håller stödet men hon sa att det inte var därför och att jag inte skulle tappa självförtroendet, haha hon som har byggt upp mitt självförtroende. Menmen vila över helgen sen rida på hackamore i två veckor sen rida på remontnosgrimma och D-bett (fasta bettringar) och tvådelat, så efter helgen får jag börja rida pärlan igen! :D
Red athena därefter i skogen med alma och ronja. Athena började IGEN att sparka och jag vände tillbaka åt höger(dit hon vände alla gånger) som om inget har hänt sen gick jag på henne igen och hon fortsätter och har öronen backåt sen börjar jag tänkta på hur gapa gjorde och hon hade ju ont DÅ, och då inbildade jag mig att athena också hade det men innerst inne vet jag att hon mår bra annars skulle hon inte hopp som en gud men sen ringde jag till mamma och frågade vad jag skulle göra och då kom hon och skulle komma och se vad hon gjorde och då körde hon med bilen bakom och tuttade som en galning, haha. Sen efter en kvart när hon slutat så drar hon som en idiot och jag får sitta och bromsa sen var hon toppenfin och glad :)
Nu sitter jag och elin här och jag försöker få bort min onda tand. Och IMORGON är det en rättså stor dag för då har jag och Gapa 1-årsdag! =D Inte för att hela året varit så lyckat men halva iaf ;)
På fredag-lördag kommer jag antagligen inte blogga då jag är hästskötare åt bästa a&w men ska försöka klämma in några tidsinställda.

Dressyrträning

Dressyrträningen gick bra, hon kollade på det mesta men var mjuk och fin förövrigt och jag har hittat många knappar på henne den sista tiden, alltid kul med framgångar!
Har det på film, lägger upp om så önskas.

mammaochathena

CROWN JEWEL BY CHICAGO Z

bilder från eksjöortens tävlingar som gick i helgen.
Gud vad fin ''ninni'' är, hoppas fölet som pluppar ut sen ärver en del av sin mormor ninni!

den nionde augusti tvåtusenelva

jag och emelie vaknade för en stund sen, rider för karina möller ikv med :)
Imorgon kl halv 10 är det tandläkaren som gäller för gapa.
lika söt där

The Fighter

Nu har jag och emelie kollat färdigt på the fighter och nu väntar sängen!

hoppträning

gick bra, athena var mjuk på framridningen och fin i hoppningen hoppade en c-kombination på ena långsidan och på andra var det en linje med ett räcke och en oxer sen ett kryss i mitten athena hoppade allt perfekt.
Gapa är nu struken från tävlingarna nu ett tag, då vi får se vad som händer med henne..

hoppträning

gick bra, athena var mjuk på framridningen och fin i hoppningen hoppade en c-kombination på ena långsidan och på andra var det en linje med ett räcke och en oxer sen ett kryss i mitten athena hoppade allt perfekt.
Gapa är nu struken från tävlingarna nu ett tag, då vi får se vad som händer med henne..

snart

inom en vecka kommer förmodligen en ny design upp, spännande?
kl 3 kommer emelie och vi ska hoppa i ridhuset, tänkte hoppa lite teknikhoppning tror jag, vi får se vad emelie tycker :D
Emelie och sin vinnarponny coqette:
och athenis

Dagens lyckade ridpasset

Skulle egentligen rida ut men det öste ner så då red jag i ripdhuset ett riktigt dressyrpass för jag kände att det behövdes, men fy satan vad fin hon var. Red utan sporrar och med dressyrspö för hon spänner sig men sporrarna lite tycker jag i vissa lägen och då blir hon hög och spänd och bara springer. Jobbade i skitten i 20 minuter innan jag började trava och i skritten var hon kanon fin, mjuk och gick som pärla, i traven var hon också jätte fin sp fort hon gick ur formen så duttade jag med spöt på rumpan och lättade lite på inner och då gick hon ner igen och då fick jag ett kanonstöd som var ''ärligt'' förut har jag bara fått falskt stöd där hon går ner 5 sekunder upp 2 sekunder osv, men nu var hon verkligen stadig i galoppen jobbade jag tempoväxlingar och de satte hon perfekt utan att gå ur form och bli hetsig, just då skulle jag rida ett dressyrprogram och jag tror faktiskt vi skulle lätt få över 65% om ryttaren satt ner fint ;) nej men hon var otroligt fin idag och jag fick en kanonkänsla.
Gapa är det dock inte lika bra med hon är fortfarande snorig, hon har blivit inflammerad i muggen på höger bak och fläkt upp hoven, olyckfågel de där, tyvärr.. Hoppas det blir bättre så vi kan börja komma igång och tävla på riktigt.

kallliballi

kom hem nyss, och har egentigen ingen blogglust. När som helst ska jag ut och rida athena, hon är säkert stel eftersom hon vilade igår och det har regnat hela dagen så gummisnodden åker nog med ut som hot ;)
Som de flesta vet så vilar Gapa ett tag och ser om hon blir bättre, såg igår att hon tappat framskon och jag sa till hovis att han skulle kolla fram men ikke sa pikke. Aja förstår inte hur hon får av sig de, hon har ju sprenger boots och går på en plan hage.
Haha, kalle är redan en riktig sköning, när vi la ut hö så knuffar han bort alla andra hästar med arslet och lägger sig ner i höt och rullar sig i flera minuter sen ligger han ner och halvsover och äter samtidigt så de andra stackarna gick runt honom och var lagom sura ;)
``jag kan faktiskt gå under mammas mage, kolla´´

Sharpman

kom precis hem från sharpman och detta kom med hem:
Kingsland tröja oro Ville S swe navy 999 :- (30 %)
HorseGuard grimma till gapa och ha i stallet. 109 :-
Kingsland stövelstrumpa. 199 :-

Athena MH

Vad heter hästen? Athena MH
Tycker du att den ska heta något annat? Nej, helt perfekt namn.

Vad kallar du hästen? Tenis
Vad kallar andra hästen? kamelen, athena

Hur gammal är den? 7 år
Vilket år/månad/dag föddes den? 2004-07-10 (?)
Vilken färg har den? Brun
Har den några tecken? Stjärn och två vita fina strumpor bak.
Hur hög i mankhöjden? 163cm (är som 170 att rida,och ser ut som det med dessutom)
Är det ett sto/valack/hingst? Sto
Vad är det för ras? Svenskt halvblod

Har du tävlat den i hoppning? Om jag har!
Vilka klasser/hur högt? Allt från 90 till 110cm.

Är den tävlad i dressyr? Ja (inte med mig)
Vilka klasser? LC:1, LB:1, LB:2
Är den tävlad fälttävlan? nej
Vilka klasser? -
Är den tävlad i trav? Nej
Är den tävlad i galopp? Nej
Är den tävlad i något annat? Nej
Har den tävlat in några pengar? Beror på hur man ser det haha!
Hur mycket? -
Har hästen championatspoäng? Ja det tror jag.
Hur högt har du hoppat med den? 140cm

Är hästen bra på dressyr? Vissa dagar, men hoppning är hennes grej.

Hur är den i skritten? Avslappnad och stort steg.
Hur är den i traven? Stor luftig trav.
Hur är den i galoppen? Världens finaste galopp med väldigt bra bakbensaktivitet.
Kan den skänkelvikningar? Ja
Kan den öppna/sluta? Ja
Kan den galoppombyten? Ja
Är hästen pigg? Ja
Är hästen trög? Nej, eller trögfattad ;)
Är hästen stark? I skogen och i hoppningen, men annars känslig.
Är hästen het? Ja 
Bockar den? Händer
Har du bockat med den? Ja
Stegrar den? inte ofta.
Har du stegrat med den? Ja

Sparkar den bakut? Jo, det är hon rätt bra på
Har du sparkat bakut med den? Ja
Skenar den ofta med dig/andra? Nej inte skenar
Har du skenat på den? Ja
Är den tittig? Hemma, ja
Har du badat tillsammans med den? Nej
Har ni hoppat tillsammans? klart!
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Ja

Hoppar hästen bra? Som en gud!
Gillar den att hoppa? Ja tror det
Har den bra hoppteknik? ja!!!
Hur högt brukar du hoppa med den? Runt 100-130 hemma, 110 på tävling
Hur ofta hoppar du den? på tävlingar, hemma hoppar jag bara över små hinder på 80 cm oftast för att hon inte ska börja riva.
Hur är den när den rids ut? Galen
Tycker den att det är kul? jaa
Blir den piggare eller trögare än på banan när ni rider ut? ingen skillnad
Står hästen i box? självklart!
Går hästen på lösdrift? Nej
Hur mycket och vad äter hästen? Ensilage, hippo, nyponnpulver, b-vitamin, betfor
Går den i hagen varje dag? Ja om det inte ös regnar eller så 
I en stor eller liten hage? Stor!
Hur länge går den ute per dag? så länge som möjligt, 9-11 timmar
Gillar den att vara ute i hagen? Vilken häst gör inte?
Har den vindskydd i hagen? Beror på vilken hage

Hur ofta rids hästen? 5-7 dagar per vecka
Är det en svår eller lätt riden häst? Svårriden, då hon är så känslig och nervig.
Vem äger hästen? familjen
Är hästen snäll i stallet? Världens snällaste, super mysig
Kan hästen stå lös i stallet? ja
Måste hästen vara uppbunden? nej, men jag har det ändå
Är hästen lättlastad? Ja 
Är den snäll att klippa? Ja

Vad har den för sadel/sadlar? En patriot crown, kalvskinn

Vad har den för benskyd/benlindor just nu? På tävling oftast röda JW skydd, hemma är det olika.
Vad har den för bett just nu? Tredelat bomber bett
Vad har den för täcken just nu? inget, flugtäcke om inte annat
Tror du att hästen gillar dig? Jag är övertygad om att hon gör det.
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? hon kommer till mig när jag ropar, hon gnäggar när jag ska hämta henne, och hon litar på mig.
Gillar du hästen? Älskar av hela mitt hjärta
Nämn en sak som är - med hästen: Hon måste kolla på allt så hon inte missar något
Nämn en sak som är + med hästen: Hennes positiva inställning till allt, hennes livsglädje och hennes otroliga personlighet. Och att hon hoppar som en gud och är riktig vinnarskalle!

Har ni många minnen tillsammans? Ja otroligt många, och fler ska det bli.
Nämn det bästa: Vinst i 110 i bx, 3 i nfk (första tävlingen dessutom) 2 i rappestad.
Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? jaaa

 


Flugor, är bara till för att förstöra

skulle rida athena i skogen men hon gick bara och gjorde ko sparkar hela tiden för att alla insekter var ivägen och störde men förövrigt var hon förbannat mjuk och jätte fin! :)

pannkakor

har nyss ätit pannkakor, inte den godaste maten men bättre än inget. Red Athena förut i hagen, hade 1 oxer och ett räcke hon var så grymt fin på hinder, var inte i ett endå hinder, fick en grym känsla. Och jag försökte parera henne rätt på hinder och hon hjälpte oxå till då och stampade av precis perfekt, gud vilken fin häst jag har som hoppar 130 med lätthet, det kändes jätte lätt och det tyckte athena med. Red Gapa därefter hon gick och hostade och var lite små seg så red bara runt några varv och tog två små skuttpå 80cm och på hinder var hon jätte fin.

håller på..

... att klippa gräset, sen rider jag athena i hagen och sätter upp några hinder, och där rider jag gapa om hon har skorna på sig, och imorgon måste jag åka till sharpman och köpa något fodertillskott som jag kan ge till athena och gapa för förkylningen, och strumpor och handskar ska köpas med. Vi hörs.

:/

blev ingen hoppträning då athena var snorig också tyvärr, men red henne lite lätt i paddocken och i början var hon ofokuserad men jag gjorde mycket halter skänkelvikningat piruetter och sen blev hon lydigare och konsentrerade sig på mig! :J Tog även almas ponny ronja och tömkörde och hon stog på bakbenen hela tiden i början när man satte lite mer krav på henne än vanligt, sen var hon super fin. Den ponnyn skulle kunna komma långt om hon blir en lite mer tävlingsponny sen när hon blir rutienerad! :) Nu ska jag hoppa in i duschen.

Nu..

...har jag tagit in athena, vi ska åka och hoppträna för william kl6. Film kommer ikväll eller imorgon från dagens hoppträning.

Nu har hon tagit sig.

Nu ska jag berätta om den saken jag skulle berättat för ett tag sen, men nu ska jag skriva allting från början..
En vanlig solig dag ringer Sara Brink (banbyggare) och berättar att hon har ett sto som är efter irco mena-chicago Z och frågar om vi vill ha ett föl efter hennes häst och vem tackar inte ja till den chansen? och den hade dessutom 149 i hoppindex, hur bra är inte det? Och mamman tävlar idag 125 och uppåt.
blup:
http://blup.se/sv-SE/horses/213597-bright-jewel
stamtavla: 
Vi letade runt på olika hingstar och fastnade först för Heartbeat:
http://cajus.dk/?DK/Hingste/Heartbeat.aspx
Men vi ångrade oss och vi bestämmde oss snabbt för carmargue ist, den hade inte presterat så mycket som heartbeat men denna var mycket läckrare att se på. Och nu när jag ser heartbeat's avkommer har de en otrolig kapacitet men är endå lite ''lojja'' och carmargue är lite mer sporttypen!
http://cajus.dk/?DK/Hingste/Carmargue.aspx
kolla på filmerna som är på länken över.


kolla den urläckra galoppen.

Vi seminerade men den tog sig inte första gången tyvärr, och de tyckte vi skulle byta hingst för att de skickade bakterier eller vad det va från hastak men vi bestämmde oss att vi skulle testa en gång till och idag för ungefär 1 timma sen fick vi reda på att hon hade tagit sig, tjoho vad kul! Den pluppar ut någon gång runt midsommar den 19 ung, ska bli super kul! Och om den inte skulle ta sig skulle det bli snygge corlensky g ist, för mig tycker jag att både de är lika snygga.
BRIGHT JEWEL'S MAMMA CROWN JEWEL:
Kort presentation om Bright Jewel:

3 år efter elithingsten irco mena som i sin tur är efter irco marco, hon är inriden av sara och sara red in henne helt själv utan problem och hon lastar sig av sig självt, tanken är att ''poppis'' (bright jewel) ska ridas fram till hösten sen ska vi ha henne tills stjärnan pluppar ut. Hon är skimmel.  Poppis är runt 165 cm hög och håller på att växa, och carmargue är 171 cm så fölet sen blir nog runt 168-170cm. :) helt perfekt.
brun som liten..
ninni (crown jewel) kopia..
Rörigt inlägg men hoppas det är helt okej.

hur kan hästar vara så dyra?

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=475885
så himla fin var den inte? dyr sport..

otroligt snygg häst!!

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=512812
(tidsinställlt)

sommen♥

nu är jag i sommen och badar och steker och har det allmänt gött förmodligen!♥
rambo får stå för dagens bild!

första augusti

red athena en sväng i skogen igår, hon var laddad och dum som jag var så tog jag bomber bettet och inte kimbelvicket, så det blev lite dragkamp på vägen hem då hon skulle dra hem i full galopp, men annars var hon mjuk och fin! :) Gapa skulle jag longera på inspänning men hon var snorig och gäggig i ögonon, så hon får vila 2 dagar till, ska ta inne henne och kolla hur hovarna ser ut sen spruta sönder henne med flugspray, nedå men hon är jätte känslig för flugorna och jag vill inte sätta på henne flugtäcket, det är skönare för dom att vara ''naken''. Imorse red jag athena på KIMBELVICKET och då gick det lite bättre bara att hon håller på att sparka och tjurar totalt ihop när jag slår henne med spöt och då gör hon sina cp ryck och bockar och stannar men jag fortsatte tills hon slutade och det tog ett tag, bara för att hon har vilat ska hon inte börja och testa igen, bushäst, tur att hon är söt och hoppar bra och är go annars hade hon varit mammas polle (A) Sen på eftermiddagen åker vi ut med båten med kusinerna och kommer förhoppningsvis hem imorgon kväll, och då ska gapa också bli riden. onsdag, torsdag och fredag tror jag att jag åker till rl och jobbar, det märks. :D
Fälttävlan är otroligt kul även fast jag aldrig startat, jag skulle lätt vilja tävla tävla den sporten..men problemet är att dressyren är ivägen.. nejnej, jag ska nog hålla mig till hoppning, den finaste sporten♥


RSS 2.0