duktig polle

inne efter en lyckat hoppträning på fina bacardi♥ var inget svårt att rida in sig på honom, han och norton är ju som kopier, haha. Släkt dessutom, kanske hertigen som slår igenom? Jätte fin men gick och tröck undan högerskänkel med fick igenom det sen efter lite sparkar, eller aa tre var det bara. nu väntar sänger, hejs
var ute och gick med min fina förut och spolade benen och smorde in med kyllera, och myste som vanligt.

svar på kommentar

Boken heter- ÖVNINGAR och BANOR för HÄSTHOPPNING. Hanna Mauritzon heter författaren. Jätte bra bok, finns super bra övningar allt från lätta övningar/banor till svåra grand prix banor. Jag har börjat använda mig av boken mycket, athena är nu mer uppmärkssam och försiktig och tar hjälperna på ett helt annat sätt i hoppningen och är allmänt konsentrerad på det hon ska, har dessutom fått en bättre galopp.
Rekomenderar boken!

home

åkte precis hem från skolan, mår inte så bra.. sitter just nu occh kollar på tävlingar, vill verkligen tävla NUNUNU!
kan dock inte anmäla än för att Athena är *skadad* osen måste jag kolla mammas schema. De jag vill åka på är:
 1. Lokal/regional hoppning - Linköpings Fältrittklubb (athena)
 2. Lokal hoppning - Kinda ryttarförening (gapa)
 3. Lokal/regional hoppning - Vikbolandets Ryttarförening (athena, gapa)
 4. Lokal hoppning - Söderköpings Ryttarsällskap (gapa)
 5. Lokal hoppning - Åby ridklubb (gapa, athena?)
 6. Regional hoppning (Vårmeeting med unghästdag) - Nykyrka Ridklubb (gapa, athena)

Sen är det lite svårt att skriva upp fler då proppen inte är ute och sen vet jag ju inte om vi kommer ha kvar gapa, kanske säljs om vi inte passar men vi har ju funkat bra för det mesta innan så det ska nog inte vara några stora problem, vi får se imorgon då jag ska rida bitchen, haha. Jag var och pussade på henne i måndags, gullefisen som rotar i min jackficka efter godis hela tiden♥Skiiit

F*n vad jag är sur, exakt på allting....nästan!! Athena ha fått ett överben och ska vila nu när de går så himla bra, f*uck! Osen norton är skadad fast han är mycket bättre nu, ska in på återbesök på fredag igen så får vi se. Dock finns de tre positiva saker, imorgon ska jag hoppa för william på en ny häst vid namn bacardi som är efter artist och har tävlat upp till 140, ska bli spännande! Sen så ska jag ridas in lite på Gapilisen så rider henne på torsdag så får vi se hur de går, ska se till att någon filmar eller tar kort. Sen på lördag kommer bästa ellinor höög hit o ja hon är alltid hög.. Vi ska tjocka oss o mysa l snacka skit! Ff dessutom ;) men ska sova nu för är trött. Gick ut på en lång mysig sväng i skogen med athena förut, gud var hon är mysig och gör en på topphumör, hon är som en bästavän för mig, underbara fina älskade bebis häst!

glaaaad

nu ska jag ut och fixa stallet och mamma beställde nyss hem ett par pioneer ridstövlar till mig♥ Och sen på torsdag kanske jag ska rida min pluttis igen, lite smått nervös då anna rider henne så grymt bra och jag inte är van att hon går så som hon gör nu. Aja det funkar säkert. Nu ska jag & mamma åka till a&w o lämna foder o pussa på min polle, ha det. Hejs

bebis athena igår ♥

åh, vååååår

otroligt fint väder idag, har suttit ute och fikat* med mamma ♥
igår- Hoppade lite styrketräning över oxrar, och fyra galoppbommar på andra långsidan 1-2 var det 3,25 m emellen och sen 2-3 var det 17,50 m emellan och sen från 3-4 var det 3,25 igen. Hon var super fin, hoppade inte speciellt högt då det tar väldigt mycket på hästarna. Såhär står det om träningen i boken jag köpte i göteborg.
Stärkande övning för hästen. Variera antalet hinder och markbommar. Längd och höjd på hindren byggs upp efter ekipagets utbildningsnivå.

Avståndet mellan markbommen bör vara cirka 3 meter, mellan oxern och nästa markbom cirka 3 meter.

OBS! Använd markbommen med försiktighet så att hästen inte trampar på den och skadar sig. Byt gärna ut den mot plank i stället.

Har film på ridpasset, men matilda har det.
Red idag på fältet, fick ta igenom henne en del i början sen var hon fin. Hon är lustig just nu, vet inte vad de är med henne, går och trycker som aldrig förr och det här började hon med efter hon vilat i torsdags. En helt annan häst, okej hon kan trycka ibland men hon reagerar för skänkeln, får se om det blir bättre annars vet jag inte vad jag gör. Tappat en sko har hon gjort med, men inget som skadar.
Duktiga ellen som red Athena i slutet idag,


rolf

var han verkligen tvungen att riva sista hindret? aja grymt ridet iaf!

AT

Gör fem punkter som jag skulle tänka på som Fredrik Spetz sa:
 • Sitta över hela hästen
 • Sträcka på mig
 • Höja upp handen
 • Inte hålla fast i innerhanden
 • Ha hela hästen under mig och kunna reglera tempot med sitsen och ha hästen som en degklump
Det var de jag försökte med idag, ni ser att punkt två och tre måste jag träna på extra mycket, men det kommer. Jag försöker påminna mig själv hela tiden.
AT släpper bettet ibland och springer och kollar på annat, men jag försöker göra allt jag kan för att få henne där jag vill ha henne, mellan hand och skänkel. I början av ridpasset var det en helt annan häst som jag aldrig suttit på förut, gick och tröck, skänkeldöv, tog absolut inte min innerskänkel och det är Absolut inte likt henne, men hästarna har ju sina dagar ibland :) men fick igenom det med lite tålamod och sen gick hon bra, eller hyffsat. Ni ser ju själva på videon, stundtals går hon bra och stundtals så släpper hon bettet och springer, men jobbade mycket i höger då hon var lättast där så jag kunde göra henne lösgjord där och sen när hon var det (alltså ställde henne till höger vänster hela tiden) så bytte jag och kunde jobba likadant där så man inte hoppar över i det svåra direkt och börjar sätta press, vissa hästar funkar det på men inte AT så jag tog igenom det i höger först och sen när högerbogen släppte så bytte jag. Funkade bra tycker jag. Och snälla Matilda fottade och filmade en snutt.

bilder från dagens ridpass på AT


ujuj

kom hem från göteborg inatt mellan 2-3 någonstans där, när jag satt och kollade på juniorerna som hoppade så blev jag så sjukt taggad. Målet i år är att kvala till 130 och även starta några, och även försöka kvala in till  scandinavium om allt går rullar på så bra som det gör nu, tänkt vad häfftigt. Då är jag femtom år och är med där, haha ne men man kan ju drömma o hoppas lite iaf. Skulle vara en grym upplevelse!

utfyllning

Första hästen du red? Min shettis Balila.

Första hästen du hoppade med? Balila

Första favorithästen? Balila och Gusten  på ridskolan

Första tävlingen? Klubbtävling med Ronja på brk

Första egena ponnyn? Balila

Första egna stora hästen? Athena

Första hingsten du red? Jag har nog faktiskt aldrig ridit en hingst

 

Värsta hästen du ridit? haha, ronja när hon var som värst.

Värsta ritten? Vet inte, har inte haft någon katastrofritt direkt

Värsta avtrillningen/avkastningen? När jag var liten (5 år) så red jag på min shettis i hagen, min mamma höll i, sen släppte hon 3 sek för hon skulle hänga av sig tröjan då trog ''lillan'' hela hagen bort och bokade och tillslut flög jag av, den enda gången jag har blivit rädd på hästryggen. Annars var det läskigt när jag gick omkull med Zahara i skogen, vi galopperade upp för en backe och hon drar på som vanligt och snubblar med bakbenet och går omkull på något vänster och jag ligger brevid henne och ser hur hon försöker ta sig upp, då var jag rädd då hon låg där och sprattlade med benen och jag trodde hon hade skadat sig då hon inte gick upp på direkten. Men annars har jag aldrig skadat mig eller blivit rädd.

 

Största hästen du suttit på? Norton eller Saras Isolex

Minsta hästen du ridit? Balila min förra shettis.

Favorit b-ponny? Ronja!

Favorit c-ponny? Scream

Favorit d- ponny? Zahara

 

Favorit häst? Athena / Gapa

Favoritsadel? Patriot crown

Favorittäcke? Athenas Dyon

Favorit schabrak? Dyon

Pullar- eller engelsk nosgrimma? Engelsk

Benskydd eller benlindor? Benskydd

Skor eller barfota? Skor

Lång eller kort man? Kort

Ljus eller mörk fux? Båda är fint tycker jag!

Ljus eller mörk brun? Mörk!

Svart eller vit? Vit

Bred eller smal bläs? Bred

Stjärn eller bläs? Bläs

Med eller utan strumpor? med

Syntet- eller lädersadel? Läder!!!

Hopp eller dressyrsadel? Haha, hoppsadel.

Hoppning eller dressyr? hoppning helt klart

 


Idag

ska jag och min kära vän elin åka till göteborg, okej mamma, nina o syster med. Vi ska bara gå på torsdagen, peeerfekt. Men vi övernattar som sagt tills imorgon. Oj nu insåg jag att jag måste sätta fart, ska mocka hela stallet och rida två hästar för kl 1 åker vi. WOOOPS. hejdå sålänge, hehehe. Och ikväll  rider bästis sara athena, hoppas det går bra.

Norton skadad

Förra onsdagen blev Norton sparkad av någon utav hästarna i hagen, han blev sparkad på käken (ganachen). Vi tog ut veterinären direkt då han hade ont, hon sa att det inte var någon fara, men vi sydde igen de 3 cm djupa såret. Sedan på torsdagen hade han fortfarande svårt att äta även när han gick på metacam och något annat. Vi bestämde oss för att åka in och röntga käken, då hade han en fraktur. De tog bort stygnen och sydde igen det lite ''lösare'' då de var för tätt sytt. De sa att vi skulle tillbaka om två veckor igen, alltså nästa fredag. Hoppas det är positivt iaf. Nu har han fortfarande lite svårt att äta men han äter upp det mesta så han får ju i sig iaf. Stackars lille pojken ♥
Såhär ser det ut nu, och det är betydligt mycket bättre!

världens finaste bright jewel ♥


sportlooooov nuuuuu o gbg på oooonsdag!!

vaknade av att min klocka dunkade i kinden imorse, skönt må ja säga. Ne nu tar jag tag i dagen som är kvar och går ut och fixar stallet sedan går ut och går med en dryg hingst som bör uppfostras lite, kan gå hur som helst.. Rider ZH därefter och sedan AT.
Kan säga såhär att helgen har gått i ett, stressat som en jude. I fredags kom jag hem och direkt ut och fixade stallet och sedan släppte in och red AT, gjorde iordning henne och sedan sprang ut till ridhuset för att hjälpa till då Anna skulle hoppa GP, sen in och då var kl 9 och gästerna kom kl 6, trevlig som man är. Badade badtunna tills kl 12 och in och sov, sen upp kl 8 fixade stallet, red för Fredrik Spetz sen in duscha åka vidare till kusinerna i Gusum (14 mil) sen bowlade, hem till linnea och sov och sen hem kl 8 och laga staket, sen åka vidare och skulle ha kollat på GP när hon tävlade men vi hann inte då det strulade med lastbilen, sen hem IGEN och red AT för Fredrik sen fixa ridhuset in o duscha sen var det läggdags igen. HERREGUD, har inte suttit ner mycket på helgen. Men skriver mer om hoppkursen ikväll om jag hinner, osen kan jag säga en tråkig nyhet att Norton är skadad, tur det inte var värre, eller ja det får vi se om två veckor. Rörig text men det är något iaf.

Läs om Gapas resultat från igår här http://annaowilliam.blogg.se/
Hoppas det funkar mellan oss sen, det skulle vara guld värt underbara bushäst ♥

åh

vad fina de är tillsammans. Anna hoppade Gapa lite inför helgen!

jag lever, lovar

kort sammanfattning från förra veckan
onsdag (hoppträning)- Red Norton i första gruppen och han sprang runt som han ville kändes det som, sket i mig och sprang med huvet rakt upp och det är absolut inte likt honom, men pigg kan jag lova att han var, han hoppade jätte fint iaf och vattenmattan utan problem!!! dutti polle. Athena var faktiskt jätte fin i framridningen och gjorde de jag bad henne om, hoppningen gick också bra, bara ryttarfel en gång då jag inte hade galoppen genom svängen och då blev det fel in men kände de redan i svängen och la en stor volt och gjorde om det och då hoppade hon kanon som vanligt min finafina knäppis.
torsdag- álla hästarna reds i ridhuset och skötte sig bara bra.
fredag- Så var jag och alma hemma själva och jag kom hem vid halv fyra och alla hästarna ska vara inne vid fyra så de var ju bara att sätta  fart och kl 4 red Anna på Gapa♥ och hon var jätte fin i traven, galoppen har hon ju svårt för och har alltid haft, får öppen form i avbråttom och i fattningen och de är DÄR hon tycker att det är jobbigt och de är då hon kan hitta på dumheter. Men hon var jätte fin, fick ett litet ryck då hon tyckte de blev jobbigt i galoppen men anna fick igenom det super bra! Så innan jag ska börja rida henne så måste hon vara mer ''stadig'' i galoppen och lite annat här och där. Men Anna rider henne så himla bra, är jätte glad att vi gjorde det här valet! Red Athena därefteråt och hon var inge rolig kan jag säga, bitchig osv. anyway så gick jag in och då fick jag hög feber (?)
lördag- red hästarna, Athena och Gapa skulle ha hoppat men blev lite ändrade planer, hjälpte matilda i ridhuset men hon fick astma så jag hoppade upp och red en liten halv galen norton, men skam den som ger sig, han slappnade av efter några race i ridhuset i galoppen haha. Athena var också fin.
Söndag- var det tävling för min syster på kanonponnyn Donna Karen. En b-ponny Alma rider och tävlar. De var jätte fina, 3 i lc. Jättefin runda och grattis Ellen och ricky för andra platsen. Duktiga brudar de där ♥
Och måndag-onsdag har jag varit hemma från skolan, har varit sjuk. Missade ett prov idag dock, men det tar jag igen på fredag och så har jag hemkunskap imorgon så det är bara sätta fart.
I helgen är de hoppkurs för Fredrik Spetz här hemma, ska bli riktigt kul! och på söndag ska Gapa åka pay and jump i ånestad, ska bli riktigt kul att höra vad hon säger om det, pigg lär hon va som vanligt! :)
Nu måste jag fortsätta att plugga.

Gapa*

åh denna häst alltså, saknar att tävla henne!

core

går ut och rider sen fort iväg till bx för att träna, känner mig hurtig för en gångskull

hoppträning

ska nu dra mig ut och hoppa två jääätte fina hästar och då menar jag såklart Norton och Athena. Vi hörs
filmen kommer på gapa när jag har tid btw
saknar denna lille busen

16:01

åkte hem idag från skolan då jag inte mådde bra, och sov i tre timmar eller något, skönt var det!
Kom precis in från ridhuset, har kollat när duktiga Anna har ridit Gapa, GUD så fin hon är, jätte härlig att rida ser hon ut att vara, jätte mjuk, stadig . Anna har verkligen gjort ett toppen jobb på bara 16 dagar!! På lördag eventuellt ska jag hoppa Athena och Anna ska hoppa Gapa, ska bli riktigt roligt att se faktiskt, 3 månader sedan hon hoppade, så Gapa lär vara mer laddad än vanligt ;-)
Kommer lägga upp en film ikväll från när Anna red.
Sötare får man leta efter
Nu ska jag kila ut och fixa stallet o rida =)

-

nu ska hästarna få komma in, trodde våren var påväg eller hur var det?

JUST NU

mycket bättre än melodifestival-bajset.
Kan säga såhär att jag har varit duktig i en hel vecka att rida barbacka på athena då jag inte tänker rida i mammas dressyrsadel och den andra kommer jag inte åt henne på det sättet jag vill, men nu är hon superfin och mjuk och lydig, o min balans är mycket bättre så som hon bockar o sparkar, haha. nu ska jag kolla vidare, puss

ja här rullar det på,

precis som vanligt. Alla hästar mår bra och Athena är i toppform, helt underbar. Funkat skitbra för Karina och William. Jag vet exakt hur jag ska rida henne nu, och igår efter hoppträningarna kom Anna med Gapa och red i ridhuset, och hon var fantastisk fin, hon har verkligen gjort ett toppen jobb med henne och det passar jätte bra ihop =) nu ska jag käka sen hoppa in i duschen, sen sätta på wallander och sen däcka tänkte jag.
Idag hade jag dessutom möte med rektorn o de gick la bra.. Imorgon slutar jag innan tolv då jag ska dra till Vreeeeeta då ♥
Ebbi hade lite kul i tisdags,

RSS 2.0