karina möller träning=

gick super bra har aldrig känts så bra förut, och karina är juhelt underbar att rida för! Mamma filmade som kanske kommer upp imorgon om jag hinner..
Red Gapa i paddocken hon är förtfarande väldigt svag, speciellt i höger så red väldigt mycketi det varvet, gick bättre i slutet.

puzzel ♥

rest in peace beautiful cat. ♥
Det är svårt när man har växt upp med dig och sen bara försvinner du ur livet, du var bara en liten söt tovig knäpp katt men du betydde. Nu är det ingen som äter upp maten i stallet, ingen som ligger på höt. Men du kommer alltid finnas i mitt hjärta, där försvinner du aldrig ♥ love you..
Därav blogglusten..

prov

har precis haft prov, fick reda på att matten blev ett väldigt bra resultat. GÖTT. Och noprovet är nu avklarat och det kändes faktisk bra. Så nu sitter jag och väntar på bussen, den kommer om en halvtimma, och har inga pengar på mobilen så mamma kan inte hämta tyvärr, men sen blir det ju karina möller träning, alltid lika kul :D

dagens ridpass

Athena skötte sig super, hade ena långsdan med tre galoppbommar, ganska långa så hon fik öka och jobba mer under sig i den lite mer snabba galoppen, sen hade jag två uppsatta bommar på medjelinjen från e-b som var kort så jag tog tillbaka henne där. Hon blev jätte lydig mot slutet och var super taggad :D
Jag gjorde just den övningen för efter ett hinder i hoppningen på tävlingar så tjaffsar hon lite och då blir det lätt att hon petar, men idag var det en stor förbättring jag tror oxå att det är att jag har galopperat massa i skogen och sen ridit direkt på banan, hoppas det håller i sig till nästa tävling bara! :)

stallet

kom in från stallet för en stund sedan, mockade och fyllde på spånn hos alla och allt annat som hör till. Athena rider jag i paddocken och Gapa får vila.''
veckans planering ser ut såhär:
måndag- Athena går ett pass i paddocken med galoppbommar, bilder kommer kanske.
tisdag- Karina Möller träning på Athena, sen markarbete i paddocken med Gapa
onsdag- hoppträning med Gapa och Athena för w.
torsdag- skogen slappt för både.
fredag- Både vilar för då är jag i liseberg.
lördag- hoppa ute med dom kanske.
söndag- får vi se.
suddig gammal mobilbild.

give me a lifetime of promises and a worlds of dreams

I call you when I need you, my heart's on fire 
You come to me, come to me wild and wild 
When you come to me 
Give me everything I need 
Give me a lifetime of promises and a world of dreams 
Speak a language of love like you know what it means 
And it can't be wrong 
Take my heart and make it strong baby 

You're simply the best, better than all the rest 
Better than anyone, anyone I've ever met 
I'm stuck on your heart, and hang on every word you say 
Tear us apart, baby I would rather be dead 

In your heart I see the star of every night and every day 
In your eyes I get lost, I get washed away 
Just as long as I'm here in your arms 
I could be in no better place 

You're simply the best, better than all the rest 
Better than anyone, anyone I've ever met 
I'm stuck on your heart, and hang on every word you say 
Tear us apart, baby I would rather be dead 

Each time you leave me I start losing control 
You're walking away with my heart and my soul 
I can feel you even when I'm alone 
Oh baby, don't let go.

kommentarer

det är sånna här kommentarer jag blir glad av!
Som tex ebba skrev: söt bild :)
Även fast det inte är något märkvärdigt så blir man stolt över att folk kommenterar och bryr sig!
Kika in på deras blogg, rekommenderar den!
http://dressyrvshoppning.blogg.se/
http://dressyrvshoppning.blogg.se/
http://dressyrvshoppning.blogg.se/

knäpp brunstig galen häst..

emelie skulle rida ut på gapa, men det gick inget vidare för hon dummar sig och bara stegrar stegrar och stegrar och inte ville gå längre. Så då fick jag hoppa upp och skippa plugget en stund och hon testade ju mig med.. Men jag gav på henne och var konsekvens så hon stog på bakbena halva ridpasset och gjorde kaprioller osv,, ne då men sen testade hon när jag var inne i skogen och jag kände de så då bankade jag till henne rejällt med både skänkeln och spöt, åhh blir så trött när hon håller på, men hon har ett fruktansvärt temperament ibland, tyvärr.. Men jag gillar henne i vilket fall!! Athena vilade idag.

Säger ett ord. GRYM!


kom hem..

.. från elin för en stund sen, igår red vi ut, mamma drog in mig på en stig och hon var helt säker på att man kom till kyrkan, eller inte.. Det slutade med att vi hade ridit riktigt fel vi var nog ute i 3 timmar och yrade runt på alla grusvägar, tillslut ringde vi pappa och frågade vart källarholmen låg och hättorp låg ;) så han gick in på eniro och yrade runt och vägbeskrivde oss. haha, annars gick det bra om man bortser från Gapas humör, haha ne då, men temperament är väll hennes andra namn.. Idag kom det en ny pärla till stallet, jätte fin! Idag får Athena vila och Gapa rider jag ut med och kl halv 5 kommer Lovisa och klipper mig och min syster :)
Uppdateringen kommer vara såhär dålig vissa dagar då jag har det mycket i skolan, menmen.
Sommarlovet kommer det bli en massa grym uppdatering här.


aw, sötis :')

NU

sitter i min nya mikini och nu ska jag byta om till ridkläder och sedan ut och rida gapa i skogen med mamma & athena. sen drar jag vidare till elin!

``En lösgjord häst är en bättre hopphöst´´

TRÄNINGSTIPS: Även för hopphästar är det viktigt med lösgörande arbete.
- Målet med hopphästens lösgörande arbete är att göra den till en bättre hopphäst. Ju bättre lösgjord din häst är desto bättre kommer du att lyckas på tävlingsbanan, säger Sylve Söderstrand.

A och O för att få en häst lösgjord är att den är både fysiskt och psykiskt avspänd. Därför är det bra att rasta av den lite grann innan du börjar arbeta den. En spänd häst är omöjlig att få lösgjord. Får den däremot springa av sig lite först så den blir avslappnad i ”hjärnan” så blir den mottaglig för arbete. 
- Jag tycker att många ryttare börjar arbeta sina hästar för tidigt. Ta dig tid att longera hästen först eller kanske rida ut en sväng och trava och galoppera. Löslongering, utan inspänning, tycker jag också är bra, säger Sylve.

När man lösgör hästen ska man hela tiden tänka framåt och undvika att dra för mycket i den. Arbete på volter av olika storlek och serpentiner är bra. Även tempoväxlingar och övergångar mellan olika gångarter är lösgörande. Sidvärtsrörelser (när du flyttar hästen undan för skänkeln) är också bra och det kan du göra både i skritt, trav och galopp.

De inre hjälperna är lösgörande och de yttre är samlande. Om du har en häst som gärna vill ”springa ifrån” dina hjälper behöver du rida ”samlande lösgörande arbete”. Det innebär att du behöver bromsa hästen lite grann med de yttre hjälperna då och då så att du hjälper den att balansera upp sig samtidigt som dina inre hjälper verkar lösgörande. 
Har du däremot en häst som är lat och inte vill gå fram så behöver du rida ”lösgörande lösgörande arbete” och rida den lite ”vildare” framåt. 
- Ibland tycker jag att vi rider fram våra hästar för länge innan vi börjar hoppa. Börjar du hoppa lite tidigare så får du kontakt med hästen och då kan du samtidigt kontrollera att ni är på samma ”våglängd”. Blir hästen för stark så visar det att du och din häst behöver jobba på att få en bättre kommunikation, säger Sylve.

Man kan variera arbetet genom att rida serpentiner, tempoväxlingar, övergångar, travbommar och bomserier med längre och kortare avstånd. Tänk på att ”vidga vägen” genom att kontrollera att hästen tar de sidförande hjälperna på alla böjda spår (inre hjälperna mot de yttre hjälperna). Så fort hästen tar din sidförande hjälp är det viktigt att du rider framåt igen och berömmer den!

Om du har en häst som vill gå med hög nacke är det viktigt att du försöker rida den i lite lägre form och att du har tålamod och väntar på att hästen ska sänka sig framåt-nedåt med nacken. Har du däremot en häst som helst vill gå i en låg form ska du istället försöka rida den i en lite högre form. Att hästen är lösgjord menas att du kan rida den i vilken form du vill - på hästens utbildningsnivå.

Jobba med din sits/ vikt
För att få hästen att bära mer vikt på bakbenen är det bra att renodla de vändande hjälperna. Många ryttare borde vara mer medvetna om hur de kan använda sin sits/vikt för att få hästen att följa med i vändningar och svängar. Om du använder din vikt så lär hästen sig att följa din vikt. Hästen ska vara lätt både att vända och att räta ut igen.
- Titta på Malin Baryard Johnsson, hon ”ligger” inåt i svängarna i omhoppningen och hon ser ut som en speedwayförare. Det är otroligt viktigt i hoppningen att du kan påverka hästen till att gå en exakt väg eftersom det är nödvändigt för att du ska kunna rida felfritt i slutänden, säger Sylve.

En bra övning är att rida på en volt eller en fyrkant och vända hästen med ledande innertygeln. Vikten förläggs inåt och den yttre tygeln reglerar hur mycket hästens hals böjs åt sidan och det är viktigt att du behåller kontakten på yttertygeln genom hela vändningen. Så fort hästen vänder ger du eftergift på den inre tygeln för att kontrollera att hästen inte ”fastnar” i den. Håll emot med innerskänkeln för att hindra att bakdelen faller inåt.

En annan övning är att rida serpentiner med fyra eller fem bågar och att lägga ut bomserier med olika avstånd på medellinjen. Du kan variera mellan kort, normalt och långt avstånd mellan bommarna. Då blir det naturliga tempoväxlingar eftersom du behöver både korta och länga din häst.


dagens ridpass-

Athena- red ut galopperade hela vägen sen vände jag efter 2 kilometer och skrittade 2 min sen hem igen, red i paddocken i ca 20 min påen åttvolt i galoppen tränade att byta galopp över bommen som låg på medjelinjen (stavning) och bytte galopp, hon var riktigt fin och lydig faktiskt och eftersom jag red henne så hårt så får hon vila imorgon.
Gapa- vila, hon motionerades i hagen istållet, haha.
Morgondagen- Norrköping och shoppa kläder, rida Gapa, åka till elin.
Kommer förmodligen ett tidsinställt inlägg imorgon under dagen :)

dagen

har varit rätt slapp, kom precis hem. Hästarna ska nog gå en sväng idag, kanske longerar Gapa och rider Athena i skogen för hon behöver bli av galopperad tänkte galoppträna lite isf :)
Det här fodret använder vi på Gapa för att hon inte ska gå ner i hull, toppen foder som jag rekommenderar starkt:

ny design

tycks?
julis som gjort den ♥

smakis


ikväll

ikväll kommer den snygga grymma häftiga designen på bloggen, om nu inte ser den innan kl 11 trycker ni på F5.

till julliHoppträningen igår.

Gapa- fin, men var seg i uppvärmningen men var jätte fin sen när vi hoppade och hon hoppade upp sig rejällt på sista hindret, härlig känsla härlig häst!
Athena- fin på uppvärmningen men blev alltid spänd vid öppningen,, fjantis! Men var jätte fin i hoppningen men vi kom fel in på en linje men två oxrar då det blir ett ''mellanläge'' eller vad msn kan kalla det. ``Hoppa av tidigt, eller väldigt sent?´´ och då hoppade hon av tidigt och vi kraschade, men det får jag ta på mig själv för jag skulle tagit tillbaka mer innan, jag gjorde ju exakt samma fel på gapa, skärpning julia, hoppas du har lärt dig något! ;) Men hon var super fin annars!
Idag måste jag plugga för har ett stort fysikprov imorgon, men rider nog den ena hästen iaf, elr både får se ;)

träning för w=

gick toppen, skriver imorgon.
outfit för dagen.
 • Mjölby jacka
 • Equiline ridbyxor
 • Kingsland strumpor
 • Pike tröja

gladeglenn

julia är glad.
Älskar onsdagar.
kan det bli bättre? och idag fick jag reda på att nullan ska göra header åt mig (y) Och att jag blev veckans VIP hos Lamia Michelle West!
Bild från igår när jag hade bettslatt upp Athena.

Nicholai provrider

Nicholai Provridar Ariella 6 årigt sto e: Vancouver / Le Tot De Semilly / Grand Veneur. och u: Kristella / e: Casimir/ Irco Polo
Nicholai Provridar Tyson 6 årig valack e: Chin Chin / Constant / Cor De La Bryere. och u: Kiss Me / e: Concorde / Voltaire.

hiss/diss?

Equiline ridbyxor


Free Questionnaires

söt häst

Athena red jag i skogen och galopperade hela tiden men nej tro inte att hon blir piggare? så red i paddocken i 20 min och bara galopperade över bommar och lösgjorde henne i sidorna och hon var super fin faktiskt sen blev hon trött så skrittade 10 på henne sen :)
Dagens outfit-

galopp

nu ska jag ut och galoppera athena i det blåsiga vädret, och hon är ännu mera laddad när det blåser. HÄRLIGT!


snygg häst

till salu dessutom.
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=486054

film

red ut på gapa men travade och skrittade bara, gick bra elr hon testade som vanligt i början men gav sig sen :)
var på sharpman förut och köpte na ridbyxor blev ett par blåa equiline, as sköna! bilder kommer om så önskat.

tävling och hästskötare

NFK
Athena 1m-  jätte fin och lydig och kvick i frambena, vi kom till omhoppning och jag testade henne och ta snäva svängar och rida fort fast ändå säkert, och hon var helt klockren men vi petade 10:an för jag hoppade räcket snet för att spara tid, och jag var nästan den ända som tog den vägen, men jag fortsatte och tog snäva svängar för tränings skull och hon klockren genom hela banan, vi hade bästa tiden av alla om vi inte hade petat hade vi vunnit, men vadf spelar det för roll? känslan lever ju kvar :) men det slutade på en 13:onde plats. Fin häst!
Sen skulle jag och Athena vara med i 110 men vi lånade ut Athena till Evelina Dolk som är med i laget för hennes häst var inte på ''toppform'' eller dom blev uteslutna i framhoppningsklassen tyvärr. Men Evelina var tuff att hoppa upp på en helt ny häst och rida runt banan lekande lätt med ett pet på 2:an för Athena blev ivrig och tjaffsade lite och var inte kvick i frambenen men var jätte fin och Evelina red henne jätte bra! Gapa var helt galen på framridningen och kastade sig stegrade bockade luftsprång och allt man inte ska göra just på tävling ;) men hon kastade av mig på framhoppningen med hennes lustiga knäppa cpsprång men vi longerade henne så hon fick bralla av sig men vi hoppade fram väldigt mycket för att hon skulle bli lugn, men på banan var hon lite seg men vi hade ett grundtempo men vi nollade ju iaf :D Och bonnnie och zapia nollade oxå tyvärr kunde inte jennifer komma för safir hade tappat en sko :( Men laget kom på 2 plats, good work! Och Laget vann hela alltet, gött. I höst ser laget fram emot divII :D
Inga bilder, film kommer senare i veckan (om ni vill förståss, och det bevisar ni med att trycka på kommentera ;))
Vi kom hem väldigt sent och vi gjorde iordning hästarna och jag gick in och duschade och packade lite sen sov jag i en timma (?) sen upp åka till rl och jag var groom, det gick toppen. kulkul! kom hem i natt vid halv 2 (?) men jag sov i lastbilen så det gick bra.
Evelina Dolk & Athena.
bilden tagen från fb.

Karina Möller träning

Dressyrträningen gick helt okej, Gapa var stel och seg och inte gick framåt fast jag drev, men det gick bra i slutet.
Red Athena i paddocken hon var jätte fin, jobbade inte så mycket med att hon skulle vara låg i formen utan tempväxlingar så hon både är framme för skänkeln och att jag kan ta tillbaka utan att hon tjaffsar och öka utan att trycka emot som hon gör ibland. Hon var verkligen superfin hon lyssnade på mig hela tiden och inte brydde sig om dom andra som sprang i hagen hon var verkligen uppmärksam på mig hela tiden, bra känsla tills imorgon!
Nu är kusinerna här och farmor och farfar men jag tog mig tid till att skriva detta inlägg, dutti va? (a)
Imorgon:
Tävling. Gapa 1m (lagklass) Athena 1m & 110, ingen uppdatering imorgon kanske ett litet för ska åka till dagstorp som hästskötare, vi hörs!
Söta syster ♥

TIDSINSTÄLLT

Nu ligger jag förmodligen och sover och laddar upp inför kemi prov och en stressig eftermiddag.. =dålig uppdatering, ska försöka göra det bästa utav det!
hiihi, gullig häst som står brevid min älskade säng ♥

uteritt

Red ut i skogen en sväng med mammi. Jag red Gapa och mamma Athena, vi galopperade och klättrade, hästarna tyckte det var kul. Imorgon är det dressyrträning för Karina Möller och jag har Gapa den här gången, får se hur det går :)

diss/hiss?

/
till denna equiline väst?
Själv tycket jag den är grymt snygg, vad tycker ni?

Här hittar ni västen.

design

Ändrade designen lite, den blev lite mer ren än förut, header kommer inom kort. Tryck på F5 om ni inte ser det.
Tryck också på kommentera så är det mer snyggare och trevligare att kommentera, testa ;)

hoppträningen :)

Gapa- fin, men behöver sätta sig mer under sig, sen är hon väldigt känslig med vikten så jag måste börja ut och springa och stärka magmusklerna ochh ryggmusklerna mer, annars var hon lydig och fin!
Athena- hon var väldigt spänd, men taggade till rejällt i hoppningen och överhoppade sig och hoppade allmänt bra och sög tag i hindrerna underbart, hoppas hon är lika fin på lördag, vi har inte hoppat så mycket med henne nu ett tag för hon har varit lite loj i hoppningen men nu verkar det komma tillbaka!
Carro tog bilder och dom kommer nog framöver, men blev ingen film för mamma skulle iväg och jobba natt, menmen bilder kommer ju.

17:27

Nu har jag gjort färdigt stallet, tagit in Gapa och gett henne mat, och tagit på Athena ett regntäcke för det började ju dugga så jag tog på det med direkten :) Som sagt som dom flesta vet är det ju hoppträning/mararbete idag. Gapa är med i första gruppen och där är de markarbete och Athena är med i andra gruppen och då är det hoppning och det ser jag mest fram emot.
Här fokuserar hon på hindret framför och spänner sig över a hindret, knäpp men fin häst som ska debutera 115 den 12 juni. Spännande! Bilden är ifrån en kallhoppträning i vintras.

halmstad..

gick super bra, fick riktigt goda besked, skönt! Nu är stallet iordning gjort och hästarna är insläppta, Athena och Gapa får vila idag.
Eurovets där vi var idag med Ronja och Gapa.
syster och gapa ♥

Denna på Gapa vore inte helt fel!

http://www.cajus.dk/?DK%2FHingste%2FHeartbeat.aspx
när ni har tryckt på länken, så kan ni ju passa på att kolla videon med, för man sitter och ryser kan jag lova!

regnregnregn

Athena- ridhuset, red med dressyrsadel gick riktigt bra efter halva passet till slutet.
Gapa- ridhuset, syster red.

planering

veckans planering ser ut såhär om allt går som planerat.
 • Måndag- rida på Gapa i skogen, mamma rider Athena.
 • Tisdag- Halmstad på återbesök med Ronja & Gapa.
 • Onsdag- Hoppträning med Gapa (förhoppningsvis om hon är fräsch) och Athena.
 • Torsdag- Markarbete på utebanan med både (förhoppnigsvis)
 • Fredag- Träna över galoppbommar med både (förhoppningsvis)
 • Lördag- NFK, final. Gapa i laget (förhoppningsvis, 1m) Athena 1m & 110 cm.
 • Söndag- Skogen och ha kul.
BÄSTA LAGET!
består av:
Jennifer Boström & Safir
Evelina Dolk & Svennis
Bonnie Harling & Zapia
Julia Sundelius & Athena MH

Gapa har lagom mycket nerv i sig, men inte när det går till överdrift.

110 regional med Gapa i Tranås- verkligen as fin på framridningen, vi kom rätt in på alla hinder hon har nog aldrig hoppat så bra förutom inne på banan, men iallafall, hon vägrade att gå in på banan hon stog och stegrade ett tag och var nära att gå över, så var tvungen att galoppera/trava in och ha sporrarna i sidan, haha. Men där inne höll hon på att studsa och lätta osv, otroligt överladdad. Men jag måste vara mer flexibel över hinderna och ge mer eftergift och ja. Men jag är rädd för att bli framtung efter så hon blir tung och kanske går omkull, jag vill ju försöka stötta henne på alla sätt, men det där kommer, vi är både rätt så orutinerade. Men efter 2 drog hon bara så jag la en volt innan en maxad bred oxer, sen fick vi ett stopp på femman men det tar jag på mig själv, som sagt, ni ser allt som är rätt och fel på filmerna som kommer här under från både klasserna.
haha, ni kan ju stänga av ljudet slipper ni höra mammas kacklande ;)
Efteråt.
Märta red Nogger och julia red svante så hjälpte dom både lite. Red Athena därefteråt och hon var överladdad red i en och en halv timme hoppade bana på slutet, men nej tro inte att hon är tröttare,  blir bara hetare och hetare, knäppis ♥
Nu ska jag sova för det har varit en intensiv helg.
vi hörs.
såhär var athena idag fast tusen gånger värre..

:(

mamma åkte iväg till jobbet för att jobba natt och då var jag i stallet så filmen kommer inte idag, sorry folk!

tranås

kom hem från tävlingen för en stund sen, och den var lyckad som vanligt. Gapa var laddad när vi skulle göra iordning henne men det gick helt okej, framridningen var i ridhuset och det var varmt och mörkt men Gapa gick jätte fint och jag försöka hålla stadigt på ytter och det var nog därför hon gick så bra! Framhoppningen kom vi fel in på många men jag gav över problemet till henne så hon fick välja själv om hon skulle hoppa av tidigt eller ta ett extra så hon lär sig taxera bättre, men hon hoppade av tidigt på dom flesta och jag försökte vara flexibel över och sträcka upp mig efter så hon inte blir framtung precis efter, sen gick vi in på banan och det var rätt tungt underlag och rida i, jag är ju rätt bortskämd med vårat underlag så, men det är bra att rida på så många olika underlag för att stärka hästen.  Gapa var jätte fin på banan men det kändes att underlaget tog ner lite på tempot (tyckte jag), mamma tyckte det var lagom men hon var lite seg, och jag red fram lite för länge, eller inte för länge men tävlingen gick inte så snabbt så skrittade väldigt mycket. Anyway, 1m så nollade vi och hon hoppade igenom banan och överhoppade sig på de flesta hindrerna, 6 kom vi riktigt fint in på, och jag kollade på filmen och då stog jag upp och red med och gungade lite (har jag för mig) och vi fick rätt avståndspunkt och det var allmänt bra, över de hindret log jag rejällt måste jag säga, jag har aldrig träffat en sån här häst som är så fantastisk och klar i hoppningen och verkligen gör sitt bästa, jag gillar henne något oerhört mycket. love you superstar. ♥ Men vi gick ju felfritt som vanligt :D
Imorgon ska jag och Gapa debutera 110 tillsammans regionalt och då brukar ju hindrerna vara rätt maxade och inte så långa galoppsträckor och jag tror att det passar hennee bättre, för idag var det väldigt långa galoppsträckor, jag gillar mer när det är lite utmaning och svåra svängar, och ''utmana'', eller jag har ju tränat på dom flesta svängarna här hemma eftersom william gör sånna grymt bra övningar som förekommer på tävlingar!

Give me good luck!

Nu ska jag gå ut och gå med Gapa, Athena får nog vila idag eller så går jag ut och ruder barbacka i paddocken, vi får se. Film kommer senare när mamma är hemma för filmen ligger bilen!
Nya flughuvan satt prefekt!

sorry..

jag och syster red igår, jag red Gapa och hon red Athena. Mamma satte upp en oxer till ett räcke som man kunde hoppa från både hållen, vi bärjade med att rida fram på en gräsväg ute på 700 meter ung (?) sen red vi en båge i galoppen när vi kom in Gapa hade lite svårt med de, hon är ju väldigt känslig för sitsen men när jag kollade innåt och bara satt och höll stadigt på yttertygeln så fixade hon det jätte fint! Athena ör ju grymt bra på det där så det funkade oxå bra. Sen hopppade vi tillslut på 1m ung, Gapa var grymt fin! Och Athena var och så fin men väldigt het. Idag red jag på Athena i skogen med kimbelwicket och det gick bra hon tog bettet väldigt bra och lyssnade men överladdad som vanligt.. Gapa red jag i paddocken och hon var fin men lite galen tex. flyger rakt upp i luften, bockar, stegrar, kastar sig. It is really Gapa!! Men hann rida färdigt precis innan det ''fina'' vädret kom.. Har packat och allt, var i boxholm förut och nu ska jag sova för ska upp tidigt imorgon för då bär det av till tävling, TAGGA. Gapa lär vara överladdad! ♥♥♥
btw, mamma kom hem med en jw flughuva till mig, dock inte union jack flughuvan för den fick man inte tävla med pga förstor logga.. :(
fast hel blå med röd kant.


-Gapa i vintras.

hoppträningen..

gick helt okej.
Athena var spänd men jätte fin i galopparbetet och i hoppningen med.
Gapa var fin men jag måste hålla hårdare i ytterhanden så att hon kan stödja sig mer och inte flyta ut med bogen.
Men hon var fin i hoppningen men vi gick omkull. Hon frågade mig:
Ska jag hoppa av tidigt eller ta ett extra galoppsprång?
Då klämde jag med skänkeln osmart som jag är och vi går omkull.. Det kändes som om jag låg i Saharaöknen.. stackars polle men hon klarade sig oskadd.
nu ska jag ut och rida Gapa, och syster rider Athena. Halvtaskig uppdatering imorgon och  idag pga plugg..

NU...

hoppträning :D

TÄVLING

Var med och tävla hos showjumper.se om detta ursnygga settet!
http://showjumper.blogg.se/2011/may/vinn-det-senaste-fran-john-whitaker.html#comment
http://showjumper.blogg.se/2011/may/vinn-det-senaste-fran-john-whitaker.html#comment

38/38. Jag känner mig grymt älskad av läraren och av mig själv!

mvg= 1000 kr rikare= sharpman i veckan! GAHHH, vad jag älskar livet nu.

förmodligen blir det det något av det här som kommer inskaffas elr allt, vem vet? ;) :bild lånad från Sharpmans facebook sida.BILDBOMB

sötare finns nog inte?
efter den underbara provridningen!
GAAHHHHH, vad söt!
Gappas helsyster som såldes till england som hopphäst.
såhär ser man ut efter att ha vilat i ett halvår..
gappas pappa.

kvala

Anmäler Gapa till tävling i Tranås, 1 m avd B, vi kvalar henne så att hon kan vara med i laget, jag tror mer på henne! Hon river ALDRIG, stannar ALDRIG, (aldrig gjort med mig) orädd på hinder, koncentrerar sig på att göra sitt bästa och hon har lyckats riktigt bra hittills! och hon lyssnar på mig, pigg, framåt, taxerar själv osv. BRA PÅ ALLT!
UPDATE: åker på lördagen och hoppar 1m och hoppar debuterar 110 på söndagen. WEHO!

högt över med både fram och bak!
foto: Björn Svensson och Gapa.
(har inga speciellt bra bilder på Gapa när jag hoppar, men det ska det bli)

dagens låt.

Helt underbar låt!
The script - Breakeven

BRA ÖVNING.

Kommunicera bättre med din häst

TRÄNINGSTIPS: Hoppryttaren behöver ha en bra kommunikation med hästen för att lyckas på tävlingsbanan. Dessutom behöver hästen vara tillräckligt stark för att orka hoppa en hel bana.

Här presenterar Lotta Björe en evighetsövning som du kan använda tidigt på säsongen och som hjälper dig att hitta en bra kommunikation med din häst.

Mål
Övningen tränar kommunikationen med din häst och får den lydig för små hjälper. Dessutom övar hästen upp sin styrka. 

Svårighetsgrad
Det här är en medelsvår övning som rids över låga hinder. Övningen rids i ridhus eller på ridbana med måtten 20x50 meter eller större. 

Uppvärmning
Värm upp hästen i skritt, trav och galopp. Därefter rider du skänkelvikning in på diagonalen och tillbaka ut till spåret igen på den ena långsidan. Rid ett varv över cavalettiserien (hinder nr 1) på kortsidan. 

Rid små serpentiner mellan hindren i serien på den andra långsidan. Håll ett långsamt tempo så att du hinner ta ut svängarna ordentligt. Rid lätt på kortsidorna och sitt ner på långsidorna. Upprepa övningen i det andra varvet. 

Växla mellan att galoppera på den ena volten och att följa fyrkanten. Flytta ut hästen ordentligt för innerskänkeln i volten och rid i ett friskare tempo på långsidorna. Kom ihåg att variera din sits.

Hinderuppställning
Hinder 1: Cavalettiserien med fyra bommar (1,10-1,20 meter mellan bommarna.) 
Hinder 2: Oxer med galoppbom framför och bakom (cirka 2,8 meter mellan hinder och bom).  
Hinder 3: Rättuppstående hinder med utfyllnad. 
Hinder 4: Oxer med utfyllnad.
Hinder 5: Serie som består av kryss och planka på studsavstånd (cirka 3 meter) följt av oxer med ett galoppsprång (5,5 meter mellan). Därefter 5,5 meter (ett galoppsprång) till nästa planka. Serien avslutas med ett kryss cirka tre meter efter plankan. 
Avståndet mellan hinder 3 och 4 är cirka 20 meter. 

Framhoppning
Starta i höger galopp och hoppa över cavalettibocken. Hoppa först det rättuppstående hindret (hinder nr 3) och ta ut diagonallinjen ordentligt upp mot serien. Lägg en volt över cavalettibocken ut mot långsidan innan du avslutar med att hoppa oxern (hinder nr 4). Rid en noggrann väg mot oxern. 

Rid övningen i det andra varvet med volt över cavalettiserien. Forma hästen ordentligt runt innerskänkeln och var noggrann med att tempot inte blir för högt. Se till att du blir klar med handen in mot avsprångspunkten. 

Starta i vänster galopp och rid över serien (hinder nr 5), fortsätt in på volten på kortsidan och rid över oxern med bom framför och bakom (hinder nr 2). Om du har en unghäst eller en häst som vill hoppa långt rider du in i trav, annars i galopp. Samma sak gäller vid anridning på serien (hinder nr 5). 
Byt varv och hoppa oxern på kortsidan (hinder nr 2) och därefter serien (hinder nr 5).

Bana
Starta med att rida över serien (hinder nr 5) i vänster varv, lägg en volt och hoppa över oxern på kortsidan (hinder nr 2). Därefter hoppar du hinder 4 och 3; lägg en volt emellan, över cavalettibocken ut mot långsidan. Bryt av till trav på kortsidan och avsluta med att trava över cavalettiserien (hinder nr 1). Därefter rider du banan på samma sätt i det andra varvet.

Tänk på detta
Det här är en evighetsövning som du kan rida flera gånger tills du är nöjd med kommunikationen med din häst. Tänk på att lägga in pauser så att både du själv och din häst får tid att hämta andan.

Lycka till!
Lotta Björe och Mari Zetterqvist Blokhuis, Jump Club

Text- Ridsport

märke

Vilket märke gillar du bäst?

1.2.  3. 

4.  5.  6. 

7.  


Kommentera!

LÄNK!

Har lite nyare länkar på bloggen som ni kan se lite längre ner till höger.
Dom nya är-
http://eellenaanna.blogg.se/
http://freakylife.devote.se/
http://dressyrvshoppning.blogg.se/
och dom ''gamla''
http://sarablomstrand.blogg.se/
http://ljungbyridcenter.se/
Om ni också vill synas så kontakata mig via: juliasundelius@live.se
gammal och suddig bild

blogg.se kan dra

usch på blogg.se säger jag bara..
men iaf eftersom jag inte kunnat blogga blir det ett ganska kortfattat inlägg om ridningen och shoppingen osv.
Söndag- så red jag och mamma ut,  vi red en liten ''omväg'' eller ny väg kan man säga :) hästarna var fina och lagom pigga.
idag- var jag på sharpman och lämnade tillbaka den fina dyon martingal plattan, jag kände att jag egentligen inte har så stor användning av den, bara i skogen och då känns det onädigt att ha en snygg och dyr dyon. Och så var den lite stor med, men bytte den mot ett ursnyggt dyontäcke, jag testade det på Gapa och det var stort, men Athena sprang bara iväg i hagen när jag skulle testa de ;) hoppas det passar henne! Men idag och imorgon får hästarna vila, så kommer göra tidsinställda inlägg om outfitar och dagens osv.
Ha det bra.
bild från google på det nyinköpta dyontäcket.
jag såg att det skulle vara rätt stora och långa nu så det är nog perfekt till Athena :)

bildbomb

Vill ni se en bildbomb på Gapa? :)

ÅBY!

Som sagt, kom precis hem och det betyder att det var en grymt lång dag!
Nu ska jag försöka återberätta den härliga känslan jag fick på både hästarna.
Athena- 1m: Red fram och hon var jätte fin, taxerade rätt och hoppade högt över och väldigt runda språng, vi gick in på banan och det var jätte läskigt med vattengraven tyckte hon, men jag galopperade runt där och sen fick jag startsignal och sen lekte vi runt banan lekande lätt. Hon var jätte fin hela  rundan men fick tyvärr ett nedslag på 3:an som knappt hördes men såg det när jag red mot femman som tur var ;) 1m lagklass: hon var lite seg men fin på framhoppningen ändå, på banan stog hon emot as mycket, jag fick knappt fram henne, men efter några språng slappnade hon av lite mer, men fick ett pet för att hon stog emot så mycket, fick 43 i stilpoäng också laget kom precis utanför placering.
Gapa- hon var helt crazy på framridningen, rätt var det va så stog hon på bakbena och slog med frambenen? knäpp häst. Men hon var verkligen as fin på framhoppningen har aldrig haft den underbara känslan på henne! VI NOLLADE HELA BANAN LEKANDE LÄTT VERKLIGEN, shit vad fin hon var, dom på läktaren bara- gud vilken fin häst den kommer nog långt och kommer inte peta i framtiden. Och jag tror/vet det stämmer! Men vad fin hon var, känslan lever kvar i blodet fortfarande, och kommer förhoppningsvis göra i en viss framtid, gud vad jag älskar dennna häst!
Sen var jag och mamma ute och fick med dom eftersom dom hade stått i transporten rätt länge, fick några mobilbilder som kommer under filmerna sen :)
det är ni som gör att jag mår såhär bra, jag älskar er otroligt mycket!

tävling

nu ska jag ut för att fixa till tävling.

filmen

vet faktiskt inte vad jag ska skriva om träningen Athena var så sjukt fin och jag hade en jätte bra känsla, åhh älskade häst! Sen red jag Gapa på sandbanan hon var lite lång och stel men jag jobbade igenom henne i skritten och blev mjukare och mjukare tillslut jag jobbade väldigt mycket med att få henne lägre i formen och att lyssna på mig. Här under kommer det en bild på hur jag red, knölig bild men där, där ettan är börjar det.
Imorgon bär det av till åby för tävling.
Athena får 1m lagklass och 1m individuellt och Gapa går endast gå 1m.
Kom igen nu laget, nu tar vi hem det den här gången med!

snart

håller på att ladda upp karina möller filmen på yt, säger bra en sak- ATHENA=WONDERFUL!
kan inte klaga!

DAGENS BLOGG..

.. går till julide yoldas för att hon har...
 • grym outfit
 • lagom uppdatering
 • fin design
 • fina bilder
 • och skriver precis det man vill veta
 • ALLT ÄR BRA HELT ENKELT!
 • Gå in och börja följ hennes blogg för ni gör verkligen inget misstag!

hoppning.

Athena var fin, spänd i början men hoppade jätte fint och hoppade runda språng.
Gapa var lite stel men hon har ju vilat i 2 dagar så jag ska inte ha för höga krav, men hon var fin men blir lite flack och lång stundtals som ni kommer se på filmen här nere.
Imorgon är det Carina Möller träning på Athena, sen på lördag är det tävling i Åby för både hästarna.

Börjar om på nytt.

Har tagit bort alla inlägg nu och startar om helt och hållet, ska göra bloggen mer ''seriös''.
Under detta inlägg kan ni hitta information om mina två halvblod som ni kommer följa här i bloggen, och ny header håller på att skaffas.
Athena i boxholm 2010.
Gapa i åtvidaberg 2011.


RSS 2.0